U heeft gezocht op : gedistilleerd

5 januari 2021 Achtergronden Corona
Onderzoek: consumptie horecabezoeker veranderd na eerste lockdown

Horeca in Nederland heeft na de eerste lockdown de weg omhoog vrij snel weten te vinden. Halverwege juli is het omzetniveau zelfs even gestegen tot het niveau van 2019. Dit blijkt uit een jaarlijkse analyse van TAPP, dat consumpties in 4000 zaken in Nederland monitort en analyseert. Opvallend genoeg ...

14 september 2020
Tess Posthumus en Timo Janse openen cocktailbar Dutch Courage

In coronatijd een bar beginnen? Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het. Waar coronamaatregelen de verbouwing flink vertraagden, opent cocktailbar Dutch Courage vanaf 14 september officieel de deuren. De cocktailbar op de Amsterdamse Zeedijk 12 is een ode aan jenever en ...

27 mei 2020
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide ...

8 november 2019
Van Duijnen Groep neemt Horecatechniek Nederland over

Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca), neemt per 1 november 2019 het Amsterdamse Horecatechniek Nederland over. De overname komt voort ui ...

23 oktober 2019 Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic ...

29 juli 2019 Drinks
Interview: De historie van jenever

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk archief in Weesp. Molenaar Christian Pfeiffer stookt ‘zijn’ Anker Weesp. “Een product moet een verhaal vertellen. Deze jenever voer ov ...

7 juni 2019 Longread
Waarom toch die lange wijnverhalen aan tafel?

Rob van Ginneken is docent aan de Hoge Hotelschool van Breda University of Applied Sciences. Rob behaalde in 2010 het WSET Diploma in Wines and Spirits, en is in Breda Certified Educator voor de WSET cursussen op niveau 1, 2 en 3. De Wine & Spirit Education Trust is wereldwijd de grootste aanbie ...

11 december 2018
Premiumisatie, toegankelijkheid en bewust consumeren: dé trends van 2019

Diageo, wereldleider op het vlak van gedistilleerde dranken met een buitengewone portfolio waaronder de whisky's van Johnnie Walker, ziet voor 2019 drie grote trends. De eerste, premiumization, waarbij de consument voor het nuttigen van betaalbare luxe kiest. Deze trend werd al enkele jaren gele ...

26 oktober 2018
Melkweg opent café-restaurant MILK aan Marnixstraat Amsterdam

Popcultuurpodium de Melkweg heeft vandaag de deuren van haar eigen café/restaurant genaamd MILK geopend aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. Het café/restaurant, waarvan het interieur geïnspireerd is door het American diner concept, is de hele dag geopend voor lunch, borrel en di ...

2 augustus 2018
De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze zomer wel de zomer van de mocktail. Een moderne benaming voor een cocktail zonder alcohol. Blijkbaar niet alleen maar iets voor zwangere vrouwen en be ...

4 mei 2018
Teun van Essen: van theatermaker tot succesvol horecaondernemer

Theatermaker Teun van Essen is het levende bewijs dat je geen bartype hoeft te zijn om een succesvol cafébedrijf op te zetten. Met Miles, Jackson, Shots en Brel voegde hij de afgelopen tien jaar steeds iets nieuws toe, waarvoor Amersfoorters van de bank af komen. “Theater en horeca ligg ...

8 december 2017 Drinks Achtergronden
Klacht tegen campagne 'Neuken Liqueur'

Nee, het is geen 1 april-grap. STIVA en SpiritsNL dienen gezamenlijk een klacht in tegen Neuken Liqueur bij de Reclame Code Commissie. De naam Neuken Liqueur in combinatie met de wijze waarop geadverteerd wordt achten STIVA en SpiritsNL in strijd met de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken (RvA. ...

1 december 2017
Sligro Food Group en Heineken sluiten overeenkomst

Sligro Good Group n.v. en Heineken Nederland b.v. delen mee dat, na een eerdere intentieovereenkomst en goedkeuring door de acm, finale overeenstemming is bereikt over de op 9 mei 2017 aangekondigde Strategische samenwerking op het gebied van logistiek voor bier en cider in Nederland en de verkoop V ...

20 oktober 2017 Drinks Achtergronden
Alles over rum en tiki cocktails

Cocktails pasten lange tijd niet bij de calvinistische Nederlander. De tijden veranderen en het drinkgedrag daarmee ook. De opkomst van de cocktailbar is dan ook niet te stuiten. Ook buiten de Randstad is het fenomeen in opkomst. Tiki cocktails nemen een belangrijke plaats in op de cocktailkaart. ...

7 augustus 2017
Interesse in wijn was nog nooit zo groot in Nederland

Nieuwe cijfers van de Wine & Spirit Education Trust (WSET) tonen aan dat de vraag naar opleidingen op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken, zowel in Nederland als wereldwijd, nog nooit zo hoog is geweest. WSET, de grootste wereldwijde aanbieder van opleidingen op het gebied van wij ...

13 juni 2017 Mensen
Aandacht voor wijn bij horecaopleidingen verschilt sterk

Maandagmiddag ontvingen Jorrit Verhulst (24) en Teide Schepers (17) beiden de Wijnacademie Wisseltrofee vanwege hun uitstekende kennis op het gebied van wijn. De wedstrijd werd voor de 4de keer gehouden om hotelscholen en ROC ’s te stimuleren de kennis bij studenten zo goed mogelijk te laten a ...

9 juni 2017 Drinks
Nederlandse jenever wint internationale cocktailwedstrijd

Een uitzonderlijke eer voor de Nederlandse distillateurs van Rutte Jenever. De winnende cocktail tijdens Tales of the Cocktails official Cocktail Competition in Amerika zet Hollandse Jenever terug op de kaart! Uit de in totaal 322 ingediende cocktailrecepten kwam de klassieke Martini Cocktail van ...

27 juli 2016
Distilleerderij Cooymans maakt doorstart

Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijnen van distilleerderij Cooymans hebben kopers gevonden en blijven bestaan. Avandis neemt de activiteiten van Distilleerderij Cooymans en wijnactiviteiten Delcave ...

5 januari 2016
Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers

De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de Nederlandse markt. Horecaondernemers zijn welkom om de distilleerderij te bezoeken. Met een uitgebreid aanbod aan rondleidingen en proeverijen, richt Sasse zich op de beleving van de bezo ...

13 februari 2015
DrankenCompagnie opgericht

Sinds 12 februari 2015 is DrankenCompagnie een feit. Een collectief van zelfstandige groothandel in dranken die service en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De markt verandert en de oprichting van DrankenCompagnie is daar het antwoord op. Nog meer leden Jan Westendorp, directeur va ...

13 oktober 2014
Vernieuwde Makro Vianen bijna open!

Op 15 oktober zwaaien de deuren van Makro Vianen voor u open. En u zult zien: Makro heeft naar u geluisterd. Alles is overzichtelijker en verrassender geworden. Een bezoek aan Makro Vianen is een feest voor al uw zintuigen. Er zijn dagelijks productdemonstraties en depro ductspecialisten staan voo ...

20 januari 2014

Bar Café ‘t Vierkantje uit Berkel en Rodenrijs is bekroond tot Gouden Horecazaak van Nederland 2013. Het café heeft de wedstrijd om het Gouden Fust van Heineken gewonnen. De jury beloonde de horecazaak om zijn uitmuntende gastheerschap en de kwaliteit van het versgetapte bier. Bekroning E ...

10 januari 2014
Drankproducent lanceert academie

Diageo, producent van gedistilleerde dranken, bieren en wijnen, komt met de Diageo Bar Academy. In dit programma worden bartenders, barpersoneel en de eigenaars van horecazaken opgeleid tot professionals van cocktails maken. Niet alleen de bereiding maar ook de service en etiquette krijgen aandac ...

3 november 2013
BTW in de horeca

De belasting Toegevoegde Waarde (BTW) heeft (per 1 januari 2019) verschillende tarieven: 21%, 9% en 0%. Welk tarief u moet toepassen, hangt af van het soort goederen of diensten. Lees alles over BTW in de horeca in het volgende artikel en gebruik de speciale horeca-calculator. Bijzondere gevallen ...

31 mei 2013
Geen goud voor Fjalar Goud

Fjalar Goud, barman van Mystique Amsterdam, heeft geen goud gehaald op de Show Your Spirit 2013. Na vier dagen co-creëren en ontwikkelen aan zijn brouwsel ‘Cooper’, een gekruide vintage jenever, greep de barman net naast de titel. Goud was één van de vijf finalisten van de wedstrijd. Wi ...

17 april 2013
Nederlander in finale van Diageo

Barmannen van West-Europa konden onlangs een unieke sterke drank of likeur bedenken voor het drankenmerk Diageo. De vier finalisten van Show Your Spirit zijn bekend gemaakt. Ook Nederlander Fjalar Goud zit bij de genomineerden en hoopt met zijn idee een kans te maken op de prijs. Rijke Nederla ...

6 maart 2013
Best of Dutch Spirits staat online

De website best of Dutch Spirits moet de oer-Hollandse gedistilleerde dranken promoten op de internationale markt. Hiervoor werkt de website samen met de Nederlandse distilleerderijen. Imago verbeteren In het buitenland is het imago van Nederlands gedistilleerd groeiend, de kwaliteit wordt herke ...

2 november 2012
Whisky wint aan populariteit

Er wordt steeds vaker een keuze gemaakt voor internationale merken als Schotse whisky. Bier en binnenlandse gedistilleerde dranken verliezen aan populariteit. Ook minder bier en champagne Ook vieux wordt minder vaak gedronken. Dit jaar was er een daling van 4 procent. Jonge jenever is met 12,4 ...

12 maart 2012
Herman Jansen is Distillery of the year

Familiebedrijf Herman Jansen is door de organisatie van de World Spirits Award uitgeroepen tot 'Distillery of the year 2012’. Herman Jansen is sinds 1777 producent en distributeur van gedistilleerde dranken. Jury van zes specialisten De World Spirits Award is een jaarlijks terugkerend interna ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: