11 december 2017 Achtergronden
Dwangsom voor horecaondernemer

Een horeca-uitbater in Bergen op Zoom heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de gemeente Bergen op Zoom, zo lezen we op internetbode.nl. Forse boete Het college van burgemeester en wethouders heeft dit laten weten. Het besluit is genomen om nieuwe overschrijdingen van de geluidsno...

9 december 2017 Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

Kwaliteit van koffie verschilt sterk De koffie is in de horeca niet overal van goede kwaliteit volgens de koffiefanaat. "Met alle respect; de koffie die je bij de groothandel koopt, is maanden geleden ingepakt. Die van ons is slechts hooguit een paar dagen voor levering gebrand. Dat is een were...

8 december 2017 Drinks Achtergronden
Klacht tegen campagne 'Neuken Liqueur'

Nee, het is geen 1 april-grap. STIVA en SpiritsNL dienen gezamenlijk een klacht in tegen Neuken Liqueur bij de Reclame Code Commissie. De naam Neuken Liqueur in combinatie met de wijze waarop geadverteerd wordt achten STIVA en SpiritsNL in strijd met de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken (RvA....

8 december 2017 Bezorgen
Online platform ‘KEDAI’ geeft foodondernemers hun onafhankelijkheid terug

Het nieuwe online platform Kedai (Kedai betekent winkel) geeft fastfood- en bezorgrestaurant-ondernemers hun onafhankelijkheid weer terug. Het platform biedt, anders dan de huidige aanbieders, een model waarbij deze ondernemers deels eigenaar kunnen worden van het platform. De afhankelijkheid van gr...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op decafekrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op decafekrant.nl. 1. Column: Café-eigenaren zijn geen wetshandhavers Best gelezen dit jaar? Een Column van redacteur Thijs Jacobs over een plannetje...

7 december 2017 Achtergronden
Horeca Den Bosch beperkt geluidsoverlast tijdens carnaval

Geen versterkte muziek na tien uur 's avonds en de deuren van horecazaken in de binnenstad om middernacht dicht... Het zijn voorbeelden van maatregelen die de Bossche horeca zelf heeft ingesteld om overlast voor binnenstadbewoners tijdens carnaval te beperken, zo lezen we op de website van DTV D...

6 december 2017 Koffie & thee
Grootste Starbucks ter wereld geopend in Shanghai

Starbucks heeft deze week een Reserve Roastery geopend in Shanghai, de tweede wereldwijd en twee keer zo groot is als de eerste in Seattle. Hiermee is het direct de grootste Starbucks ter wereld geworden. Tevens is het de eerste Starbucks waar er gebruik wordt gemaakt van Augmented Reality. Hiero...

6 december 2017 Personeel KHN
Tekst nieuwe horeca-cao beschikbaar

De tekst van de nieuwe horeca-cao is vanaf nu te downloaden via de website van KHN. De cao loopt van 1 januari 2018 tot 31 december 2019. Naast een salarisverhoging biedt de cao ook duidelijkheid en perspectief voor medewerkers in de horeca. Horecaondernemers die lid zijn van KHN zijn verplicht ten ...

6 december 2017 Regelgeving Bezorgen
Deliveroo vraagt politiek om passende wetgeving voor platformeconomie

Bezorgingsplatform Deliveroo vraagt de politiek om passende wetgeveving voor de platformeconomie. Dat laat het bedrijf weten in een persverklaring. Volgens Deliveroo kiezen steesd meer mensen ervoor om on demand- of in een platformeconomie te werken, omdat dit flexibel en goedbetaald werk is. In...

6 december 2017
Mkb positief over 2018; naast groei toch nog enkele zorgen

Uit onderzoek van Reaal blijkt dat ruim de helft van de ondernemers, uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), verwacht dat de Nederlandse economie in 2018 zal verbeteren (53%). Ruim een derde verwacht dat het ongeveer hetzelfde zal blijven (35%).Ondernemers liggen echter wel regelmatig wakker van de z...

6 december 2017 Bakkersvak
Thema Bakkersvak 2018 bekend: ‘klassiekers in nieuw jasje’

In 2018 wordt het programma op Bakkersvak naar een hoger niveau getild. Op een heus belevenisplein worden alle demonstraties, workshops en masterclasses op één plek samengebracht waar het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’ centraal staat. Bakery Institute, het Nederland...

5 december 2017 cijfers
Horeca sterkst groeiende branche binnen franchise

Volgens onderzoek van De Nationale Franchise Gids nam het aantal franchise vestigingen in horeca de eerste drie kwartalen van 2017 met 5,9% toe. Welgeteld kwamen er 146 vestigingen bij, waarmee het totaal aan franchise vestigingen in de horeca uitkomt op 2.608 vestigingen verdeeld over 92 franchisef...

5 december 2017 Regelgeving
Belastingdienst helpt startende ondernemers in de horeca

Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. Bij deze campagne is er speciale aandacht voor startende ondernemers in de ...

5 december 2017 Achtergronden Wijn
Goedkope wijn van de Lidl één van de beste ter wereld

Tijdens de Internationale Wine Challenge (ook wel bekend als de ´Oscar onder de wijnen'), werd de Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva van de Lidl verrassend één van de veertien gouden prijswinnaars. De Lidl-wijn is met een klein prijsje van 5,99 euro de allergoedkoops...

4 december 2017
Wat komt er in de Arnhemse Korenbeurs?

De vijf finalisten van de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs zijn bekend. Een jury, met daarin een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs, heeft op basis van de 18 ingezonden ideeën een selectie van de vijf meest kansrijke ...

4 december 2017 Regelgeving
Horeca Zwolle mag nog eens 3 maanden langer open blijven

De proef met vrije sluitingstijden voor de horeca in Zwolle wordt nog eens met drie maanden verlengd. Dat heeft burgemeester Meijer besloten, zo lezen we in De Stentor. De verlenging is nodig omdat de burgemeester een zorgvuldig besluit wil nemen. Dit houdt in dat horecaondernemers tot 1 maart zelf ...

1 december 2017 Personeel
Horeca in top 3 populairste bijbanen van 2017

Meer jongeren hebben een bijbaan. Bovendien beginnen ze steeds eerder met hun eerste bijbaan. Een bijbaantje bij een supermarkt, in de horeca of in de retail is het populairst onder de Nederlandse jongeren. Dit blijkt uit het Bijbanen Onderzoek 2017 van dienstverlener CV ster, die 63.371 cv’s ...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: