Starten in de horeca is ook starten met de zoektocht naar de juiste medewerkers en de juiste balans in het team. Niet even gemakkelijk met de huidige...
Hertog Jan introduceert vandaag een nieuw, premium bier. Met de Grand Pilsener brengt de Limburgse brouwerij voor het eerst op grote schaal een nieuwe...
Eurobrouwers opent Schiedams eerste brewpub en de grootste biergarten van de regio met een terras van ruim 2000 vierkante meter. Eurobrouwers is een v...
Als startende horecaondernemer wil jij graag direct zoveel mogelijk rendement uit je horecazaak halen. En ook als je al een paar jaar een horecazaak b...
In de horeca zijn er verschillende rechtsvormen die gebruikt kunnen worden door ondernemers om hun bedrijven te structureren en te opereren. Iedere st...
De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...
Met het zonnige weer heeft de horeca een druk weekend achter de rug. Vanwege het grote personeelstekort in de sector verwacht ING dat het veel onderne...
Met de ingebruikname van een nieuw brouwhuis is vandaag een volgend hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van de Brand Brouwerij in Wijlre. De nieu...
Na maanden experimenteren werd deze week de eerste circulaire destilleerderij Bad Batch in Utrecht, De Meern geopend met de introductie van ‘bad...
Horecawerkgevers die in de laatste twee aanvraagperiodes gebruikmaakten van de NOW-regeling (NOW 5 en 6) hebben tot en met vrijdag 2 juni om daarvoor...
Het is weer gelukt: Westvleteren is groots in het biernieuws. Niet voor het eerst inderdaad, want de Westvleteren 12 -de quadrupel van de Sint-Sixtusa...
De nieuwe cocktailbar en private event space, LuminAir, opent deze zomer in hotel DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Met de stad als ins...
De horeca maakt een goede start in 2023: ondanks een zeer laag consumentenvertrouwen spendeerde de consument in het eerste kwartaal per horecabez...
Voor alle horecaondernemers die een bezorg- en afhaalservice hebben óf die hiermee willen starten, ontwikkelde Sligro handige tips en oplossing...
Op woensdag 19 april 2023 vond in Rotterdam voor de negende keer de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. Zo’n 150 van de ruim 900 Nederlan...
De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam viert van 18 tot en met 20 september 2023 haar tiende editie in Rotterdam Ahoy. Ter gelegenheid hiervan is een ni...
Volgens de Nederlandse Brouwers heeft het koude voorjaar weerslag op de bierverkoop in het eerste kwartaal van 2023. In het bijzonder de maand maart,...
Op 15 april openden ondernemers Jouke de Bruin en Jasper Borggreven wijnbar Vineria NEBBIOLO in Baarn. Met een aanbod van 450 strikt Italiaanse wijnen...
Met de intrede van cocktailrobots, biertaprobots, doseer-machines, cocktailtaps, canned cocktails, bottled cocktails, vraag je je het wel af. Ik begri...
Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze rubriek ‘Waar moe...
Cafés in Nederland hebben het zwaar. Het aantal kroegen daalt steeds sneller. De afgelopen tien jaar is het aantal cafés met bijna een k...
Alcoholvrije dranken maken een flinke opmars op de menukaart in de Nederlandse horeca. Het past binnen de ontwikkeling waarbij de consument vraagt om...
Land Rover Classic en de Kilchoman Distillery, een distilleerderij op het Schotse eiland Islay, slaan de handen ineen voor de lancering van de Classic...
Het aanbieden van cocktails aan klanten verbetert de algehele sfeer en beleving van een bar. De onderscheidende eigenschappen leiden tot positieve mon...
Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...
In deze nieuwe rubriek stelt dit blad elf vragen aan een grote horecaondernemer. Hoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan é&eac...
Net als de meeste sectoren kampt ook de horeca nog steeds met arbeidskrapte. En die krapte zal nog verder toenemen. Daarom herintroduceert Koninklijke...
Een kus, een pakkerd of een smakkerd, of een lange échte zoen… De eerste vergeet je nooit. Of het nu de allereerste ooit, of de eerste v...
Bart Broshuis bouwde in Utrecht een biercafé om naar een wijnbar. Waar vele biercafés de rekening van de brouwerij momenteel met angst e...
Sinds de toevoeging van iDEAL aan Mijn Belastingdienst Zakelijk betaalden ondernemers al meer dan 200.000 keer op deze manier hun btw. Dit blijkt uit...