Agenda

23 jun BARREL Food Truck Fest 2018 Emmen Emmen 23 - 25 juni Naar website
7 jul BARREL Food Truck Fest 2018 Ommen Ommen 7 - 8 juli Naar website
14 jul BARREL Food Truck Fest 2018 Hardenberg Hardenberg 14 - 15 juli Naar website
2 aug Haarlem Culinair Haarlem 2 - 5 augustus Naar website
21 sept Hippe Happen Festival Rosmalen 21 - 23 september Naar website
23 jun BARREL Food Truck Fest 2018 Emmen
Emmen
23 - 25 juni
7 jul BARREL Food Truck Fest 2018 Ommen
Ommen
7 - 8 juli
14 jul BARREL Food Truck Fest 2018 Hardenberg
Hardenberg
14 - 15 juli
2 aug Haarlem Culinair
Haarlem
2 - 5 augustus
21 sept Hippe Happen Festival
Rosmalen
21 - 23 september
1 okt Horecabeurs Noord Nederland Groningen 1 oktober Naar website
8 okt Folie Culinaire Maastricht 8 - 10 oktober Naar website
8 okt BBB Maastricht Maastricht 8 - 10 oktober Naar website
18 nov Horeca Expo Gent (België) 18 - 22 november Naar website
23 jun BARREL Food Truck Fest 2018 Emmen
Emmen
23 - 25 juni
7 jul BARREL Food Truck Fest 2018 Ommen
Ommen
7 - 8 juli
14 jul BARREL Food Truck Fest 2018 Hardenberg
Hardenberg
14 - 15 juli
2 aug Haarlem Culinair
Haarlem
2 - 5 augustus
21 sept Hippe Happen Festival
Rosmalen
21 - 23 september

Nieuws

21 juni 2018 Achtergronden Internationaal
Achtergrond: het rookverbod in een internationale context geplaatst

In Nederland is onder horecaondernemers onrust ontstaan over het voornemen van staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis, om roken op terrassen te verbieden. Is die ophef wel terecht? In andere landen gaat men namelijk nog een stapje verder om roken te ontmoedigen. We zetten een aantal praktijkvoorbee...

21 juni 2018 Koffie & thee Mensen
Barista Moniek Smit naar Doppio

Koffiemarktspecialist, adviseur en barista van het eerste uur Moniek Smit (41) zet haar carrière voort bij franchise-onderneming Doppio Espresso. Smit zal per 1 juli 2018 de functie van Regio Regisseur op zich nemen en hiermee de franchisenemers van Doppio Espresso ondersteunen en versterken....

20 juni 2018 Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

20 juni 2018 Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

20 juni 2018 Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

20 juni 2018 Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Bekijk al het nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: