Gouden Fust voor Bar Café 't Vierkantje

20 januari 2014
Gouden Fust voor Bar Café 't Vierkantje

Bar Café ‘t Vierkantje uit Berkel en Rodenrijs is bekroond tot Gouden Horecazaak van Nederland 2013. Het café heeft de wedstrijd om het Gouden Fust van Heineken gewonnen. De jury beloonde de
horecazaak om zijn uitmuntende gastheerschap en de kwaliteit van het versgetapte bier.

*Bekroning*
Eigenaren Ben van den Bulk, Marja Vonk-Bloom en Nikita Vonk zijn erg trots op de eretitel: "We zijn erg blij met deze erkenning. Er doen zoveel fantastische collega’s mee. Deze prijs is een prachtige bekroning op de inzet van ons team.”

*Runners-up*
Het Gouden Fust werd uitgereikt door Erik Schuckink Kool, directeur Horeca Heineken Nederland. Het Zilveren Fust werd gewonnen door Café Tjeukemeer uit Oosterzee en het Bronzen Fust door Café de Lamp uit Opheusden.

*Finalestrijd*
Honderd horecaondernemers streden in de landelijke finale om de prijs voor de Gouden Horecazaak 2013 en kwamen samen voor een spectaculair slotstuk in de ‘Grootste kroeg van Nederland’, het decor van De Vrienden van Amstel LIVE! 2014.

*Kwaliteitsbewust*
De verkiezing van de Gouden Horecazaak 2013 maakt deel uit van het Goed Getapt programma van de bierbrouwer. Jaarlijks doen hieraan ruim 1.850 horecaondernemers mee, die Heineken, Brand of Amstel op de tap hebben. Het Goed Getapt programma heeft tot doel om bewustwording van kwaliteit en kwaliteitsbeleving in de horeca te verhogen met de focus op tapbier.

*Training en toetsing*
Naast bier worden ondernemers en hun personeel getraind, technisch ondersteund en getoetst op het gebied van speciaalbier, fris, wijn, gedistilleerd en op koffie en thee.

*De volledige top-10 van dit jaar*
1. *Bar Café ‘t Vierkantje* uit Berkel en Rodenrijs
2. *Café Tjeukemeer* uit Oosterzee
3. *Café de Lamp* uit Opheusden
4. *Café De Gooijer* uit Amersfoort
5. *Café Het Achterhuus* uit Zuidwolde
6. *Het Wapen van Ooststellingwerf* uit Oosterwolde
7. *Café Sportzicht* uit Aalsmeer
8. *Wijkcentrum SIO* uit Zwolle
9. *Café ’t Hoekje* uit Elburg
10. *Café Zaal Spoorzicht* uit Staphorst

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws