Nederlandse jenever wint internationale cocktailwedstrijd

9 juni 2017 | Roy Spijker

Een uitzonderlijke eer voor de Nederlandse distillateurs van Rutte Jenever. De winnende cocktail tijdens Tales of the Cocktails official Cocktail Competition in Amerika zet Hollandse Jenever terug op de kaart!

Uit de in totaal 322 ingediende cocktailrecepten kwam de klassieke Martini Cocktail van Zachary Faden, uit Washington DC als winnaar uit de race. Zijn winnende creatie ‘Embrasse de la Terre’ won de internationale prijs dankzij de combinatie van traditionele en moderne ingrediënten waarin Rutte Old Simon Genever het hoofdingrediënt is. In tegenstelling tot zijn competitieve tegenspelers koos hij niet voor gin of vodka maar ging bewust voor de historische formule van Rutte. Veel mensen vinden het nog steeds moeilijk te geloven dat de ongekende populaire gin een afstamming is van het typisch Hollandse product: Genever oftewel Jenever. 

Zachary Faden vertelt: "De Martini is de koning onder de cocktails en kent vele variaties. Ik wilde dat mijn versie een eerbetoon werd aan de geschiedenis en tegelijkertijd een moderne twist omvatte. De basis voor mijn winnende cocktail is jenever, de heerlijke fluweelachtige, moute voorloper van gin. Met name, Rutte Old Simon Genever behoudt traditie en innoveert door de toevoegig van noten en selderij. Hiermee vormde Rutte Old Simon Genever het perfecte hoofdingrediënt voor mijn Martini cocktail: Embrasse de la Terre."

Hollandse Trots
Mark de Witte, CEO van de Kuyper Royal Distillers ziet de winst als een bevestiging voor de kwaliteit van Rutte Old Simon Genever welke bijna 150 jaar geleden voor het eerst door Simon Rutte werd gedistilleerd. Hij beschouwt de prijs voor de ‘Embrasse de la Terre’ als hét bewijs voor de terugkeer van jenever in de cocktailwereld.

Mark de Witte vertelt: "Mijn felicitaties gaan natuurlijk uit naar Zachary Faden met zijn overwinnende cocktail. We voelen ons vereerd dat Rutte Old Simon Genever, een traditioneel recept uit hand van onze oprichter, Simon Rutte, werd gekozen als een belangrijk ingrediënt voor deze smaakvolle cocktail. Onze meester distillateur Myriam Hendrickx werkt hard om het bijna 150 jaar oude Rutte-erfgoed te behouden en te herontdekken. Met een creatieve Rutte geest ontwikkelt zij nieuwe gins en jenevers. We zijn super trots dat jenever een sterke comeback maakt in de hoogwaardige drankcreaties van de allerbeste bartenders ter wereld. Dankzij deze bartenders wordt jenever steeds populairder in de beste barren wereldwijd. Zachary’s fijne creatie, 'Embrasse de la Terre' zal de jenever trend zeker versterken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: