Nederlandse jenever wint internationale cocktailwedstrijd

9 juni 2017 | Roy Spijker

Een uitzonderlijke eer voor de Nederlandse distillateurs van Rutte Jenever. De winnende cocktail tijdens Tales of the Cocktails official Cocktail Competition in Amerika zet Hollandse Jenever terug op de kaart!

Uit de in totaal 322 ingediende cocktailrecepten kwam de klassieke Martini Cocktail van Zachary Faden, uit Washington DC als winnaar uit de race. Zijn winnende creatie ‘Embrasse de la Terre’ won de internationale prijs dankzij de combinatie van traditionele en moderne ingrediënten waarin Rutte Old Simon Genever het hoofdingrediënt is. In tegenstelling tot zijn competitieve tegenspelers koos hij niet voor gin of vodka maar ging bewust voor de historische formule van Rutte. Veel mensen vinden het nog steeds moeilijk te geloven dat de ongekende populaire gin een afstamming is van het typisch Hollandse product: Genever oftewel Jenever. 

Zachary Faden vertelt: "De Martini is de koning onder de cocktails en kent vele variaties. Ik wilde dat mijn versie een eerbetoon werd aan de geschiedenis en tegelijkertijd een moderne twist omvatte. De basis voor mijn winnende cocktail is jenever, de heerlijke fluweelachtige, moute voorloper van gin. Met name, Rutte Old Simon Genever behoudt traditie en innoveert door de toevoegig van noten en selderij. Hiermee vormde Rutte Old Simon Genever het perfecte hoofdingrediënt voor mijn Martini cocktail: Embrasse de la Terre."

Hollandse Trots
Mark de Witte, CEO van de Kuyper Royal Distillers ziet de winst als een bevestiging voor de kwaliteit van Rutte Old Simon Genever welke bijna 150 jaar geleden voor het eerst door Simon Rutte werd gedistilleerd. Hij beschouwt de prijs voor de ‘Embrasse de la Terre’ als hét bewijs voor de terugkeer van jenever in de cocktailwereld.

Mark de Witte vertelt: "Mijn felicitaties gaan natuurlijk uit naar Zachary Faden met zijn overwinnende cocktail. We voelen ons vereerd dat Rutte Old Simon Genever, een traditioneel recept uit hand van onze oprichter, Simon Rutte, werd gekozen als een belangrijk ingrediënt voor deze smaakvolle cocktail. Onze meester distillateur Myriam Hendrickx werkt hard om het bijna 150 jaar oude Rutte-erfgoed te behouden en te herontdekken. Met een creatieve Rutte geest ontwikkelt zij nieuwe gins en jenevers. We zijn super trots dat jenever een sterke comeback maakt in de hoogwaardige drankcreaties van de allerbeste bartenders ter wereld. Dankzij deze bartenders wordt jenever steeds populairder in de beste barren wereldwijd. Zachary’s fijne creatie, 'Embrasse de la Terre' zal de jenever trend zeker versterken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Week van het Nederlandse Bier van start met bierproeffestival

6500 bezoekers hebben afgelopen weekend de achtste editie van het Nederlands Bierproeffestival bezocht, dat van 16 tot en met 18 mei plaatsvond in de Grote Kerk in Den Haag. Het Nederlands Bierproeffestival is jaarlijks hét startsein van de Week van het Nederlandse Bier en stond dit jaar nog ...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Achtergronden Sluiting
Bekend muziekcafé in Zwolle verkocht vanwege klagende buurman

Café The Livingroom is in Zwolle een begrip onder liefhebbers van livemuziek. Het tijdperk van dit mooie café is echter abrupt tot een einde gekomen, aangezien een buurman keer op keer klaagde over het geluidsniveau en de eigenaren daardoor hebben moeten besluiten om de muziekactivitei...

Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M...

Bier Brouwerijen
Nederlands eerste witbier Witte Raaf komt terug

Aanstaande donderdag 16 mei gaat de week van het Nederlandse bier van start. Ter gelegenheid daarvan brengen bierbrouwers Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company het eerste witbier van eigen bodem weer terug op de markt. Witte Raaf was van 1982 tot halverwege de jaren negentig een populair witbi...

Columns Starten in de horeca
De ideale locatie voor jouw nieuwe horecazaak

Waar sta je over 1 jaar, 3 jaar of 10 jaar met jouw horecabedrijf? En wat heb jij voor ogen met jouw toekomst? Iedereen droomt, wenst of verlangt wel naar iets. Ook op zakelijk gebied. Ambities die je graag werkelijkheid ziet worden. Het bepalen van de toekomst en koers daarnaartoe gaat de ene on...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: