Nederlandse jenever wint internationale cocktailwedstrijd

9 juni 2017 | Roy Spijker

Een uitzonderlijke eer voor de Nederlandse distillateurs van Rutte Jenever. De winnende cocktail tijdens Tales of the Cocktails official Cocktail Competition in Amerika zet Hollandse Jenever terug op de kaart!

Uit de in totaal 322 ingediende cocktailrecepten kwam de klassieke Martini Cocktail van Zachary Faden, uit Washington DC als winnaar uit de race. Zijn winnende creatie ‘Embrasse de la Terre’ won de internationale prijs dankzij de combinatie van traditionele en moderne ingrediënten waarin Rutte Old Simon Genever het hoofdingrediënt is. In tegenstelling tot zijn competitieve tegenspelers koos hij niet voor gin of vodka maar ging bewust voor de historische formule van Rutte. Veel mensen vinden het nog steeds moeilijk te geloven dat de ongekende populaire gin een afstamming is van het typisch Hollandse product: Genever oftewel Jenever. 

Zachary Faden vertelt: "De Martini is de koning onder de cocktails en kent vele variaties. Ik wilde dat mijn versie een eerbetoon werd aan de geschiedenis en tegelijkertijd een moderne twist omvatte. De basis voor mijn winnende cocktail is jenever, de heerlijke fluweelachtige, moute voorloper van gin. Met name, Rutte Old Simon Genever behoudt traditie en innoveert door de toevoegig van noten en selderij. Hiermee vormde Rutte Old Simon Genever het perfecte hoofdingrediënt voor mijn Martini cocktail: Embrasse de la Terre."

Hollandse Trots
Mark de Witte, CEO van de Kuyper Royal Distillers ziet de winst als een bevestiging voor de kwaliteit van Rutte Old Simon Genever welke bijna 150 jaar geleden voor het eerst door Simon Rutte werd gedistilleerd. Hij beschouwt de prijs voor de ‘Embrasse de la Terre’ als hét bewijs voor de terugkeer van jenever in de cocktailwereld.

Mark de Witte vertelt: "Mijn felicitaties gaan natuurlijk uit naar Zachary Faden met zijn overwinnende cocktail. We voelen ons vereerd dat Rutte Old Simon Genever, een traditioneel recept uit hand van onze oprichter, Simon Rutte, werd gekozen als een belangrijk ingrediënt voor deze smaakvolle cocktail. Onze meester distillateur Myriam Hendrickx werkt hard om het bijna 150 jaar oude Rutte-erfgoed te behouden en te herontdekken. Met een creatieve Rutte geest ontwikkelt zij nieuwe gins en jenevers. We zijn super trots dat jenever een sterke comeback maakt in de hoogwaardige drankcreaties van de allerbeste bartenders ter wereld. Dankzij deze bartenders wordt jenever steeds populairder in de beste barren wereldwijd. Zachary’s fijne creatie, 'Embrasse de la Terre' zal de jenever trend zeker versterken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Opening
Albron sluit overeenkomst voor de horeca in Fashion Outlet Zevenaar

Ontwikkelingscombinatie FOZ BV (een samenwerking van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Stable International) en foodservice organisatie Albron zijn op 4 juli 2019 een partnership aangegaan, voor de horeca-exploitatie van een groot deel van de units bestemd voor horeca in Fashion Outlet Zeve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: