Nederlandse jenever wint internationale cocktailwedstrijd

9 juni 2017 | Roy Spijker

Een uitzonderlijke eer voor de Nederlandse distillateurs van Rutte Jenever. De winnende cocktail tijdens Tales of the Cocktails official Cocktail Competition in Amerika zet Hollandse Jenever terug op de kaart!

Uit de in totaal 322 ingediende cocktailrecepten kwam de klassieke Martini Cocktail van Zachary Faden, uit Washington DC als winnaar uit de race. Zijn winnende creatie ‘Embrasse de la Terre’ won de internationale prijs dankzij de combinatie van traditionele en moderne ingrediënten waarin Rutte Old Simon Genever het hoofdingrediënt is. In tegenstelling tot zijn competitieve tegenspelers koos hij niet voor gin of vodka maar ging bewust voor de historische formule van Rutte. Veel mensen vinden het nog steeds moeilijk te geloven dat de ongekende populaire gin een afstamming is van het typisch Hollandse product: Genever oftewel Jenever. 

Zachary Faden vertelt: "De Martini is de koning onder de cocktails en kent vele variaties. Ik wilde dat mijn versie een eerbetoon werd aan de geschiedenis en tegelijkertijd een moderne twist omvatte. De basis voor mijn winnende cocktail is jenever, de heerlijke fluweelachtige, moute voorloper van gin. Met name, Rutte Old Simon Genever behoudt traditie en innoveert door de toevoegig van noten en selderij. Hiermee vormde Rutte Old Simon Genever het perfecte hoofdingrediënt voor mijn Martini cocktail: Embrasse de la Terre."

Hollandse Trots
Mark de Witte, CEO van de Kuyper Royal Distillers ziet de winst als een bevestiging voor de kwaliteit van Rutte Old Simon Genever welke bijna 150 jaar geleden voor het eerst door Simon Rutte werd gedistilleerd. Hij beschouwt de prijs voor de ‘Embrasse de la Terre’ als hét bewijs voor de terugkeer van jenever in de cocktailwereld.

Mark de Witte vertelt: "Mijn felicitaties gaan natuurlijk uit naar Zachary Faden met zijn overwinnende cocktail. We voelen ons vereerd dat Rutte Old Simon Genever, een traditioneel recept uit hand van onze oprichter, Simon Rutte, werd gekozen als een belangrijk ingrediënt voor deze smaakvolle cocktail. Onze meester distillateur Myriam Hendrickx werkt hard om het bijna 150 jaar oude Rutte-erfgoed te behouden en te herontdekken. Met een creatieve Rutte geest ontwikkelt zij nieuwe gins en jenevers. We zijn super trots dat jenever een sterke comeback maakt in de hoogwaardige drankcreaties van de allerbeste bartenders ter wereld. Dankzij deze bartenders wordt jenever steeds populairder in de beste barren wereldwijd. Zachary’s fijne creatie, 'Embrasse de la Terre' zal de jenever trend zeker versterken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn watergebruik in waterarme regio's zoals spanje en Ethiopië met 15 procent omlaag te brengen, voor minder waterschaarse regio's streven zij naar tien procent. Niet alleen dat maar ze willen ook duurzamer handelen door middel van het hergebruik van afvalwater, he...

Columns
Column: daarom neem ik mijn kinderen niet mee naar zo'n café

In de maartuitgave van De CaféKrant schreef ik in mijn voorwoord over kinderen in het café. Ik bezocht café De Twee Spieghels in Leiden, waar kinderen pas welkom zijn als ze zelfstandig op een barkruk kunnen klimmen. Dat is niet ingegeven door kinderhaat of iets dergelijks, maar...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: