Van Duijnen Groep neemt Horecatechniek Nederland over

8 november 2019 | David Bakker

Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca), neemt per 1 november 2019 het Amsterdamse Horecatechniek Nederland over. De overname komt voort uit een langdurige samenwerking tussen beide bedrijven.

De overname van de specialist in horecatechniek op en onder de bar past volgens Paul Kragten, directeur en eigenaar van Van Duijnen BV, perfect in de strategie van VDHS. De overname maakt van Van Duijnen Horeca Service een full service aanbieder voor horecaondernemers die maximaal rendement uit hun barinrichting willen halen. Kragten: “Horecatechniek Nederland heeft net als Van Duijnen een goede reputatie en een hoge servicegraad. Onze klanten, verspreid over heel Nederland, zijn vooruitstrevende horecaondernemers met een visie. Daar heb je een innovatieve business partner voor nodig. Een specialist die adviseert en realiseert. Met maatwerk oplossingen die passen bij de klant en rekening houden met de fysieke ruimte en alle andere wensen. Onze klanten zullen zeker voordeel hebben van deze overname. Onder meer door uitbreiding van het commerciële team en onze productenlijn. Kortom, Horecatechniek Nederland draagt bij aan onze ambitie om Nederlandse horecaondernemers maximaal rendement uit hun bar te laten halen.”

Opening Inspirium Amsterdam

Horecatechniek Nederland is een van de negentien partners van het recentelijk verbouwde Inspirium Amsterdam (tot voor kort ‘Horecawerf Amsterdam Noord’ genaamd). Dit vernieuwde concept en gebouw zal in de week van 2 tot en met 6 december 2019 feestelijk worden geopend. De Grand Opening vindt plaats op woensdag 27 november a.s.  Initiatiefnemer en voormalig eigenaar Horecatechniek Nederland, Wim Klaasen: “Een mooier moment om mijn bedrijf over te dragen dan met de Grand Opening is er niet. Met een historie van meer veertig jaar in de Nederlandse horecamarkt breekt nu een nieuwe fase aan voor Horecatechniek Nederland. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de horecaondernemer ook in de toekomst dit bedrijf weet te vinden.”  

Innovatieve producten in showroom

In het Inspirium gebouw bevindt zich ook de showroom (65m2) van Horecatechniek Nederland. Hier staan onder meer voorbeelden van een baropstelling, koelbuffetten en tapkranen. Van Duijnen Horeca Service zal vanaf 27 november in deze showroom een aantal innovatieve producten aan de markt presenteren, waaronder een nieuwe bar met tapautomatisering, het smart online tapregistratiesysteem DashBar en een zelftapwand en zelftaptafel met cashless betaalunit (nieuw in de branche!).

Over Van Duijnen Horeca Service

Marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca. Het assortiment omvat o.a. tapinstallaties (voor bier, wijn, gedistilleerd en frisdrank), biertanks, koeltechniek en tapautomatisering. Werkt voor brouwerijen, drankengroothandels en uiteenlopende horecaondernemingen, zoals A’dam Toren, Ziggo Dome en het nieuw geopende prestigieuze Soho House in Amsterdam. Als enige in Nederland biedt Van Duijnen professionele horecaondernemers een totaalpakket van producten en diensten waarmee zij maximaal rendement uit hun bar kunnen halen.

Over Paul Kragten

Paul Kragten is sinds 2000 algemeen directeur van de Van Duijnen Groep. Hij is opgeleid bij EY tot registeraccountant en was eerder werkzaam bij o.m. Mobil Oil en Hero Nederland. Twaalf jaar geleden verkocht EDCC haar belang aan Ecart invest, Tunteler management en Kragten. Per 1 september 2018 heeft Kragten alle aandelen van het bedrijf uit Almere via een management buy out overgenomen van Ecart Invest BV en Tunteler management BV. .

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Bier
Nederlands Bockbier uniek in de wereld

Zodra de bladeren aan de bomen beginnen te kleuren, hunkert de Nederlandse bierliefhebber naar een zacht en verwarmend Bockbier. Met zo’n heerlijk roodbruin gekleurd biertje met karamelachtige aroma’s doorstaat de Nederlander al jaren elke herfststorm. En daarin is ons land uniek, zo con...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: