U heeft gezocht op : Jenever

16 augustus 2019 Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

9 augustus 2019 Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

29 juli 2019 Drinks Cocktails
Interview: De historie van jenever

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk archief in Weesp. Molenaar Christian Pfeiffer stookt ‘zijn’ Anker Weesp. “Een product moet een verhaal vertellen. Deze jenever voer ov...

16 juli 2019 Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

24 juni 2019 Achtergronden
Juni-editie: de beste strandtent van Nederland, op bezoek bij een eetcafé en meer

Met de juni-editie van De CaféKrant hoef je je geen moment te vervelen. We gingen immers op bezoek bij de mooiste strandtent van Nederland (Strandpaviljoen De Staat, Scheveningen), bezochten Eetcafé 't Draeckje in Amersfoort, achterhaalden hoe het werkt in een café waar gast...

6 juni 2019 Opening Michelin
Opening Rotterdamse food-hal met culinair genot van Ron Blaauw

Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Mooie Boules officieel haar deuren voor publiek. De nieuwe spot in het opkomende ZOHO Kwartier in Rotterdam-Noord is de grote-mensen-speeltuin waar borre...

25 maart 2019 Interview Longread
Interview: "Dit jazzcafé is een bedevaartsoord voor muzikanten"

Dit interview speelt zich af op heilige grond. Hier, in het Leidse jazz- en wijncafé De Twee Spieghels, stond de legendarische tenorsaxofonist Ben Webster immers voor het laatst op het podium. Hij sprak de volgende woorden toen hij in 1973 het concert vroegtijdig af moest breken vanwege gezon...

13 maart 2019 Amsterdam Cocktails
Toonaangevende bars doen mee aan Amsterdam Cocktail Week

Op maandag 11 maart is de Amsterdam Cocktail Week 2019 van start gegaan en tot en met zondag 17 maart staat onze hoofdstad volledig in het teken van de laatste cocktailtrends. Door het succes van de vorige edities kunnen bezoekers zich ook dit jaar weer tot een ware ‘cocktail pro’ trans...

27 februari 2019 Bier
Bier uit jenevervaten, is dat de nieuwe trend?

De Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan heeft dit jaar gerijpt in geselecteerde vaten van drie Nederlandse jeneverdistillateurs; Hooghoudt, Rutte en Zuidam. Twee eeuwenoude, traditionele ambachten smelten zo samen. Sinds 2017 ontwikkelen de brouwers van Hertog Jan jaarlijks een eenmalige, exclus...

10 december 2018
Alles over de cafébranche in de laatste editie van De CaféKrant

De laatse CaféKrant van 2018. En wat voor een! Twee rasechte Amsterdamse caféhouders vertellen alle ins- en outs over hun parel: Ruk en Pluk in Amsterdam-Oost. Waar de barkrukken nog rood zijn, er altijd slingers aan de muur hangen, de bitterballen worden uitgedeeld en overleden oud-ei...

30 augustus 2018
Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding

Als enige locatie in Nederland zet het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam vanaf zaterdag 6 oktober de deuren open voor de opleiding tot distillateur. Na het grote succes van vorig jaar, waarbij alle plaatsen waren vergeven, wordt ook dit jaar de uitgebreide cursus in het museum gegeven. De &lsqu...

21 augustus 2018
Vijftig jaar Café de Slock: uniek door zichzelf te blijven

Waar hippe koffietentjes, lunchrooms en ijssalons de pan uit rijzen, zie je de ouderwetse bruine kroeg steeds meer uit het hedendaagse straatbeeld verdwijnen. Het ene na het andere stamcafé sluit voorgoed de deuren. En daar komen geen nieuwe meer voor terug. Een karakteristieke bruine kroe...

2 augustus 2018 trends
De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze zomer wel de zomer van de mocktail. Een moderne benaming voor een cocktail zonder alcohol. Blijkbaar niet alleen maar iets voor zwangere vrouwen en be...

18 juni 2018 Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V...

3 april 2018
Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van Hertog Jan. Jonge bierdrinker experimenteert De hopbittere IPA (11%) kan zich na ...

9 maart 2018 Achtergronden Wijn
Betty Koster benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018

De Kroatische ambassadeur in Den Haag heeft kaaskoningin Betty Koster van L’Amuse in IJmuiden benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018. Deze benoeming heeft plaats gevonden tijdens een professionele wijnproeverij. Het is de tweede keer dat in Nederland een Croatian Wine Ambassador is benoe...

20 februari 2018 Café Bier Restaurant
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb...

15 december 2017
Interview: Glas in Lood bloeit op met pubquiz

Huiselijkheid, sterke drank, spellen en muziek. Dat zijn de vier pijlers waar de Deventer huiskamerkroeg Glas in Lood op rust. Anderhalf jaar na de start is het voor eigenaar Maarten Hoekstra nog knokken om zijn crowdfunders te kunnen terugbetalen. De stijging van het aantal vaste gasten is al ingez...

20 oktober 2017 Drinks Achtergronden
Alles over rum en tiki cocktails

Cocktails pasten lange tijd niet bij de calvinistische Nederlander. De tijden veranderen en het drinkgedrag daarmee ook. De opkomst van de cocktailbar is dan ook niet te stuiten. Ook buiten de Randstad is het fenomeen in opkomst. Tiki cocktails nemen een belangrijke plaats in op de cocktailkaart. ...

3 juli 2017 Bier Achtergronden
Tapautomatisering verdient zichzelf terug

Tappen met de computer? Dat is toch niet gastvrij! Wie dat denkt is een dief van zijn eigen kassa. De gast merkt er namelijk niets van dat software zijn glasinhoud bepaalt. Er wordt alleen minder verspild en minder ‘vergeten’ aan te slaan. Door een combinatie met de kassa is het mogelijk...

9 juni 2017 Drinks Awards Cocktails
Nederlandse jenever wint internationale cocktailwedstrijd

Een uitzonderlijke eer voor de Nederlandse distillateurs van Rutte Jenever. De winnende cocktail tijdens Tales of the Cocktails official Cocktail Competition in Amerika zet Hollandse Jenever terug op de kaart! Uit de in totaal 322 ingediende cocktailrecepten kwam de klassieke Martini Cocktail van...

2 december 2016 Café Opening
Pop-up bar 'De Vlieg’ opent deuren

Het bekende Amsterdamse restaurant d’Vijff Vlieghen en de Schiedamse Nolet Distillery hebben de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerking: Bar de Vlieg. De pop-up bar is vanaf 1 december vier maanden lang geopend en is in de bekwame handen van The Fabulous Shaker Boys. Op de drankenkaa...

27 juli 2016
Distilleerderij Cooymans maakt doorstart

Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijnen van distilleerderij Cooymans hebben kopers gevonden en blijven bestaan. Avandis neemt de activiteiten van Distilleerderij Cooymans en wijnactiviteiten Delcave...

7 april 2016
Focus on Britain!

Long live the Queen! We richten ons vizier in 2016 op Groot-Brittannië. Niet alleen vanwege een naderende Brexit, maar ook vanwege de culinaire invloeden. Vroeger vonden we in Nederland fish & chips vet en vies, gin was een mislukte versie van jenever en lamsvlees had volgens velen ‘zo’n rare ...

5 januari 2016
Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers

De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de Nederlandse markt. Horecaondernemers zijn welkom om de distilleerderij te bezoeken. Met een uitgebreid aanbod aan rondleidingen en proeverijen, richt Sasse zich op de beleving van de bezo...

12 oktober 2015

Er zijn verschillende manieren om als caféondernemer je doelgroep te bereiken en te verbreden. De zeer jeugdige doelgroep wordt daarbij weleens vergeten, maar er zijn voldoende initiatieven denkbaar om de kleintjes naar het café te krijgen. Nieuwe doelgroep? Geen jongeren op scooters voor de...

30 juni 2015

Het vernieuwde Café Rotterdam biedt gasten naar eigen zeggen een 'top of the world' beleving. Vanaf het terras kunnen zij de havenstad op zijn best ervaren. Op ooghoogte van de Erasmusbrug en aanmerende cruiseschepen biedt dit hooggelegen terras volgens het café een uniek panorama op de Maas en d...

3 april 2015
Lekker zoet: zuurvlees

Limburgers hebben veel om trots op te zijn, en vandaag willen we ook de rest van Nederland kennis laten maken met een Limburgse specialiteit: Zuurvlees. Of op zijn Limburgs: Zoervleisj. Hoe komt zuurvlees aan zijn naam? De naam heeft betrekking op de bereidingswijze, want het vlees moet van tev...

18 november 2014
Ketel1 lanceert nieuwe jenever

Dit najaar lanceert Ketel1 een nieuwe gerijpte jenever: Ketel1 Matuur. Een speciale blend van jonge en gerijpte graanjenever. De granen-eau-de-vie verkregen meerdere jaren rust in de vatenzolder van Nolet om zodoende op eikenhout tot volle wasdom te komen. Geduld en ervaring is nodig om deze karakt...

3 oktober 2014
Nieuwe commercial van Ketel1

Ketel 1, het authentieke Hollandse jenevermerk, lanceert deze week een nieuwe commercial. Net zoals in eerdere videocampagnes, staan persoonlijke verhalen met karakter centraal. Na storytelling video’s met hoofdrollen voor onder andere Joshua Nolet (Chef’Special) en Willem de Bruijn (Opposites...

30 juli 2014
Zilveren award voor Nederlands ginmerk

Het nieuwe Nederlandse gin merk V2C heeft voor de V2C Dutch Dry Gin op The International Wine and Spirit Competition 2014 een zilveren award gewonnen.Deze competitie wordt gezien als de meest prestigieuze van de wereld. Stoere spirit V2C is een nieuwe Nederlandse gin en sinds dit voorjaar op d...

9 december 2013
Nieuw op de markt: Librije's Bier

Jopen Bierbrouwerij en driesterrenrestaurant De Librije hebben samen een bier ontwikkeld: Librije’s Bier. Jonnie en Thérèse Boer zochten naar een sterk bier met kruidige en dropachtige smaken. De brouwers van Jopenbier gingen de uitdaging aan. Het bier Ingrediënten als gagel, jeneverb...

13 september 2013
Primeur Twentse Whisky in Hardenberg

Tweevoudig wereldkampioen Beste Edelbrand, Gerard Velthuis, presenteert diverse fruitjenevers en Twentse Whisky uit zijn ambachtelijke stokerij tijdens Horeca Inspiratie Hardenberg. Verschillende fruitjenevers, Elstar destillaat 2 jaar bourbon gerijpt en Twentse Whisky worden gepresenteerd. In ...

4 september 2013
Bols neemt Wynand Fockink over

Lucas Bols neemt van de eigenaren Jan Galesloot en Paul Wanrooij het Amsterdamse proeflokaal, de slijterij en distilleerderij Wynand Fockink over. Bols is al sinds 1954 eigenaar van de merknaam Wynand Fockink. De afgelopen twintig jaar hebben Galesloot en Wanrooij met veel enthousiasme en inzet v...

31 mei 2013
Geen goud voor Fjalar Goud

Fjalar Goud, barman van Mystique Amsterdam, heeft geen goud gehaald op de Show Your Spirit 2013. Na vier dagen co-creëren en ontwikkelen aan zijn brouwsel ‘Cooper’, een gekruide vintage jenever, greep de barman net naast de titel. Goud was één van de vijf finalisten van de wedstrijd. Wi...

17 april 2013
Nederlander in finale van Diageo

Barmannen van West-Europa konden onlangs een unieke sterke drank of likeur bedenken voor het drankenmerk Diageo. De vier finalisten van Show Your Spirit zijn bekend gemaakt. Ook Nederlander Fjalar Goud zit bij de genomineerden en hoopt met zijn idee een kans te maken op de prijs. Rijke Nederla...

11 december 2012
Nederlander gelooft fabel over alcohol

69 procent denkt dat een glas bier evenveel calorieën bevat als twee bruine boterhammen met kaas. Uit onderzoek van Drinkwijzer blijkt dat Nederlanders nog steeds geloven in fabels over alcohol. Alcohol maakt dik Het grootste deel van de Nederlanders denkt goed op de hoogte te zijn van feiten ...

2 november 2012
Whisky wint aan populariteit

Er wordt steeds vaker een keuze gemaakt voor internationale merken als Schotse whisky. Bier en binnenlandse gedistilleerde dranken verliezen aan populariteit. Ook minder bier en champagne Ook vieux wordt minder vaak gedronken. Dit jaar was er een daling van 4 procent. Jonge jenever is met 12,4 ...

3 oktober 2012
Beste Oude Jenever van het jaar

In de categorie Oude Jenever werd de Oude Proever van Wenneker voor de tweede keer uitgeroepen tot 'Jenever van het jaar' door het Genevercollege Nimmer Zat. Jenever van het jaar Het Genevercollege Nimmer Zat komt maandelijks bij elkaar om verschillende jenevers blind te proeven. Elke proever g...

2 oktober 2012
Schiedamsche jenever wint titel

De Schiedamsche moutwijnjenever Notaris V.O. is door het Genevercollege Nimmer Zat uitgeroepen tot ‘Jenever van het jaar’ binnen de categorie korenwijn/moutwijnjenever. In maart van dit jaar won Notaris V.O. ook een gouden medaille op de World Spirits Award in Klagenfurt, Oostenrijk. Jen...

25 september 2012
Wordt u een whiskykenner?

In het weekend van 16, 17 en 18 november zijn alle importeurs met honderden merken whisky in Den Haag aanwezig om u ervan te laten proeven. Whisky uit Nederland Het grootste en oudste whisky evenement van Nederland blijft dus in Den Haag; opnieuw in de Grote of Sint Jacobs Kerk. Hoewel het mere...

12 maart 2012
Herman Jansen is Distillery of the year

Familiebedrijf Herman Jansen is door de organisatie van de World Spirits Award uitgeroepen tot 'Distillery of the year 2012’. Herman Jansen is sinds 1777 producent en distributeur van gedistilleerde dranken. Jury van zes specialisten De World Spirits Award is een jaarlijks terugkerend interna...

17 juli 2009
Borrel van Zeeuws zeewier

Jenever van Zeeuws zeewier, het zou in de nabije toekomst zo maar eens kunnen. Vinoloog Petra de Boevere uit Breskens heeft een nieuwe jenever bedacht waar ze vooralsnog Japans zeewier voor gebruikt, zo meldt Misset Horeca. Met de zilte jenever richt de Zeeuwse zich vooral op de horeca. De Zeeuwierj...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: