Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

16 juli 2019 | David Bakker

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend.

In dit nieuwe boutique hotel op Zeeuwse bodem worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur. Hier wordt een plek gecreëerd waar hotelgasten, bezoekers en locals samen komen en zich thuis voelen. Franklin biedt een locatie in Middelburg met zintuiglijke belevingen, spraakmakende events en een unieke hospitality ervaring met als doel herinneringen te maken die bijblijven.

Taste @ Brasserie Franklin

Bij Brasserie Franklin staat de smaak centraal. Onder leiding van chef Nick van Eijk worden klassieke wereldgerechten geserveerd met een lokale touch. In de keuken met de Josper grill wordt vol passie gewerkt met verse streek- en seizoensproducten en ook in de bar zijn lokale leveranciers betrokken. Brasserie Franklin laat zien en vooral proeven wat voor moois en lekkers Zeeland te bieden heeft op het gebied van vlees, vis en vega.

Signatuurgerechten op het menu zijn onder andere het Zeeuws Weiderund, het puurste en lekkerste rundvlees uit Zeeland, en het traditionele ‘Pannetje Zeeuwse Mosselen’ bereid met verse kruiden, jeneverbes, venkel, roomboter en een scheutje Franklin bitter, het eigen gebrouwen bier van Brasserie Franklin.

Op de wijnkaart staan verrassende én toegankelijke wijnen, zorgvuldig geselecteerd op smaak. Ook aan de kleintjes is gedacht met een special kindermenu en een waanzinnige freak shake als toetje met de naam ‘Crazy Grace’.

Authentiek en eigentijds

In een monumentaal pand waar voorheen het befaamde café-restaurant De Mug was gevestigd, schrijft Franklin nu zijn eigen geschiedenis. Het pand werd compleet gerenoveerd en het interieur kreeg een grootstedelijke allure met een warme touch. Het eclectische interieurontwerp van Franklin werd gerealiseerd door mede-eigenaresse Juliette Peters. Haar liefde voor mooie stoffen, weelderig behang, rijke kleuren en bijzondere florale prints zijn overal in het interieur terug te vinden. Zij combineerde authentieke elementen met een eigentijds design die zorgen voor een spannend contrast. Frank van Gorcom creëerde unieke muurschilderingen met een speciale schildertechniek. In Brasserie Franklin hangen eigentijdse portretten vrouwen in Zeeuwse klederdracht gemaakt door kunstenares Carla van Tilburg.

Dream @ Boutique Hotel Franklin

Boutique Hotel Franklin krijgt 14 luxueuze suites met een persoonlijk interieur en bijzondere details. Iedere suite wordt vernoemd naar een iconische  presidentsvrouw, waaronder Jacky Kennedy, Betty Ford, Eleanor Roosevelt en Michelle Obama. De comfortabele boxspringbedden zijn van Auping en de open badkamers beschikken over ruime inloopdouches. De XL suites zijn voorzien van badkamers met ligbad. Tevens zijn er familiesuites beschikbaar.

Explore @ Cocktailbar Sir Franklin

Cocktailbar Sir Franklin neemt gasten mee op reis naar een nieuw avontuur. Verrassende smaakcombinaties, bijzondere presentaties en welkome ontspanning in een oogstrelend, kosmopolitisch interieur. Sir Franklin introduceert cocktails in Zeeland en serveert twee eigen spirits; de Franklin Gin en de Franklin Drop; een ijskoud geserveerd drankje met vodka, watermeloen, aardbei, citroen en gember. De dranken zijn gemaakt door de ambachtelijke distilleerderij The Stillery die haar producten maakt van biologisch speltgraan, bloemen en kruiden uit Nederland. Naast ‘the place to be’ voor cocktails in Zeeland, leent Sir Franklin zich tevens uitstekend voor de hosting van partijen en events.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: