Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

16 juli 2019 | David Bakker

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend.

In dit nieuwe boutique hotel op Zeeuwse bodem worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur. Hier wordt een plek gecreëerd waar hotelgasten, bezoekers en locals samen komen en zich thuis voelen. Franklin biedt een locatie in Middelburg met zintuiglijke belevingen, spraakmakende events en een unieke hospitality ervaring met als doel herinneringen te maken die bijblijven.

Taste @ Brasserie Franklin

Bij Brasserie Franklin staat de smaak centraal. Onder leiding van chef Nick van Eijk worden klassieke wereldgerechten geserveerd met een lokale touch. In de keuken met de Josper grill wordt vol passie gewerkt met verse streek- en seizoensproducten en ook in de bar zijn lokale leveranciers betrokken. Brasserie Franklin laat zien en vooral proeven wat voor moois en lekkers Zeeland te bieden heeft op het gebied van vlees, vis en vega.

Signatuurgerechten op het menu zijn onder andere het Zeeuws Weiderund, het puurste en lekkerste rundvlees uit Zeeland, en het traditionele ‘Pannetje Zeeuwse Mosselen’ bereid met verse kruiden, jeneverbes, venkel, roomboter en een scheutje Franklin bitter, het eigen gebrouwen bier van Brasserie Franklin.

Op de wijnkaart staan verrassende én toegankelijke wijnen, zorgvuldig geselecteerd op smaak. Ook aan de kleintjes is gedacht met een special kindermenu en een waanzinnige freak shake als toetje met de naam ‘Crazy Grace’.

Authentiek en eigentijds

In een monumentaal pand waar voorheen het befaamde café-restaurant De Mug was gevestigd, schrijft Franklin nu zijn eigen geschiedenis. Het pand werd compleet gerenoveerd en het interieur kreeg een grootstedelijke allure met een warme touch. Het eclectische interieurontwerp van Franklin werd gerealiseerd door mede-eigenaresse Juliette Peters. Haar liefde voor mooie stoffen, weelderig behang, rijke kleuren en bijzondere florale prints zijn overal in het interieur terug te vinden. Zij combineerde authentieke elementen met een eigentijds design die zorgen voor een spannend contrast. Frank van Gorcom creëerde unieke muurschilderingen met een speciale schildertechniek. In Brasserie Franklin hangen eigentijdse portretten vrouwen in Zeeuwse klederdracht gemaakt door kunstenares Carla van Tilburg.

Dream @ Boutique Hotel Franklin

Boutique Hotel Franklin krijgt 14 luxueuze suites met een persoonlijk interieur en bijzondere details. Iedere suite wordt vernoemd naar een iconische  presidentsvrouw, waaronder Jacky Kennedy, Betty Ford, Eleanor Roosevelt en Michelle Obama. De comfortabele boxspringbedden zijn van Auping en de open badkamers beschikken over ruime inloopdouches. De XL suites zijn voorzien van badkamers met ligbad. Tevens zijn er familiesuites beschikbaar.

Explore @ Cocktailbar Sir Franklin

Cocktailbar Sir Franklin neemt gasten mee op reis naar een nieuw avontuur. Verrassende smaakcombinaties, bijzondere presentaties en welkome ontspanning in een oogstrelend, kosmopolitisch interieur. Sir Franklin introduceert cocktails in Zeeland en serveert twee eigen spirits; de Franklin Gin en de Franklin Drop; een ijskoud geserveerd drankje met vodka, watermeloen, aardbei, citroen en gember. De dranken zijn gemaakt door de ambachtelijke distilleerderij The Stillery die haar producten maakt van biologisch speltgraan, bloemen en kruiden uit Nederland. Naast ‘the place to be’ voor cocktails in Zeeland, leent Sir Franklin zich tevens uitstekend voor de hosting van partijen en events.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Nice 'n Easy
Convenience: van café tot 'dark kitchen' en sterrenrestaurant

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: