Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

16 augustus 2019 | Thijs Jacobs

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht het Jeneverfestival dit jaar een nog grotere toestroom van fijnproevers. Veelbelovende distillateurs en bartenders vertellen bezoekers alles over spannende cocktailcreaties en de geschiedenis van de spirit. Tevens lanceert cocktail hero Tess Posthumus haar nieuwe boek: ‘Masterclass: Cocktails’ en presenteert ze de jenevercocktail ‘Flying Dutchmen’.

Jeneverfestival 2019

Het Jeneverfestival pakt groots uit dit jaar. De Grote- of Sint Janskerk is het podium voor de wondere wereld van jenever, waar distillateurs, bartenders en fijnproevers de liefde van de spirit met elkaar delen. Het Jeneverfestival start zaterdag in het Jenevermuseum met de presentatie van de nieuwe Stokerstrots en de lancering van het nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’ van Tess Posthumus. Op zondag is er een ‘All-Star jenever-cocktailwedstrijd’ met professionele bartenders. De opening, workshops en masterclasses worden gehouden in het Jenevermuseum en de distillateurs presenteren zich in de Grote- of Sint Janskerk.

Directeur Marjolein Beumer zegt: ‘’We zijn erg blij met de Grote- of Sint Janskerk als extra locatie voor het festival. De combinatie van workshops, rondleidingen, demonstraties en de steeds grotere selectie van jenevers, zorgt voor de ultieme jeneverbeleving. Ons festival vindt ook nog eens plaats tijdens Monumentenweekend en sluit perfect aan op het landelijke thema ‘Plekken van plezier’. We hopen dat niet alleen Schiedam, maar heel Nederland weer trots op zijn jenevers wordt.’’

Organisatie Jeneverfestival

Het Nationaal Jenevermuseum organiseert jaarlijks een drietal evenementen: in het voorjaar Ginfever, in de zomer het Nederlands Jeneverfestival en in december het Stokersfestival. Samen met partners uit Schiedam zijn dit toonaangevende evenementen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: