Schiedam maakt zich op voor Jeneverfestival

6 september 2019 | David Bakker

Terwijl jenever in de Nederlandse bars aan populariteit wint, zet het Jeneverfestival het oer-Hollandse distillaat in de schijnwerpers. Het tweedaagse festival vindt plaats op 14 en 15 september in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam.

Tijdens dit weekend kunnen bezoekers zich amuseren met proeverijen, muziek en foodtrucks en vertellen distillateurs en bartenders alles over cocktailcreaties en de rijke historie van de jeneverbranche. Niemand minder dan cocktail queen Tess Posthumus trapt de zaterdag af met de lancering van haar nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’.

Het Jeneverfestival 2019

Het Jeneverfestival start zaterdag in het Jenevermuseum met de presentatie van de nieuwe Stokerstrots en de lancering van het nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’ van Tess Posthumus. Op zondag vindt de ‘Battle of the cities-cocktailwedstrijd’ plaats en schitteren de professionele bartenders Timo Janse van The Flying Dutchmen, Helder Fortes Silva van Dr. Rotterdam, Michael Ziengs van The Five Points en Jasper Stadhouders van 1714 Drinks & Bites. De opening, workshops en masterclasses vinden plaats in het Jenevermuseum en de distillateurs presenteren zich in de Grote- of Sint Janskerk.

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam en de Grote- of Sint Janskerk zijn het podium voor de wondere wereld van jenever, waar distillateurs, bartenders en fijnproevers de liefde van de spirit met elkaar delen. Directeur Marjolein Beumer zegt: ‘’We zijn ontzettend trots dat wij als Jenevermuseum medeorganisator zijn van het Jeneverfestival. Met het festival willen we ook de nieuwe generatie mannen en vrouwen kennis laten maken met jenever. De combinatie van workshops, rondleidingen, demonstraties en de steeds grotere selectie van jenevers zorgt voor de ultieme beleving voor iedereen.’’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Bier
Grolsch introduceert Herfstbier 0.0% tijdens Military Boekelo-Enschede

Grolsch introduceert Grolsch Herfstbier 0.0% als onderdeel van de Grolsch Proeverij met daaraan voorafgaand een exclusieve primeur voor de Military Enschede-Boekelo. Als marktleider in het Herfstbok segment biedt Grolsch met Grolsch Herfstbier 0.0% als eerste grote brouwer een verantwoord alternatie...

Ondernemers vaak doelwit van helers

Regelmatig zijn ondernemers het doelwit van helers, bijvoorbeeld doordat zij gestolen producten aangeboden krijgen. Ook worden zij slachtoffer van bedrijfsinbraken of overvallen waarbij eigendommen worden buitgemaakt. In 80% van de gevallen wordt buit geheeld. Gelukkig kunnen ondernemers veel doen o...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Kansspelautomaten in het café; een korte uitleg

Liever reguleren dan verbieden. Dat is in een notendop wat de wetgever al sinds het begin van de twintigste eeuw moet hebben gedacht over kansspelen. Van een kleurrijke en lichtgevende gokkast in het café meer of minder kijkt niemand op, maar dat daarachter een berg aan regelgeving schuilgaat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: