Cocktailbar Belly of the Beast nodigt gasten uit om de dagelijkse sleur achter zich te laten en zich te verliezen in een betoverende onderwaterwereld. Met de lancering van de nieuwe menukaart, vormgegeven als een schatkaart vol verrassingen, neemt de bar bezoekers mee op een avontuurlijke reis langs 18 unieke cocktails, waar escapisme en smaakbeleving samenkomen.
Vijf werelddelen vol ontdekkingen
De nieuwe menukaart is ontstaan uit een intensieve samenwerking tussen medeoprichter Tess Posthumus, director of operations Rosa Moolenaar en barmanager Luigi Cioffi, samen met het volledige barteam. Binnen het concept van Belly of the Beast is er veel ruimte voor creativiteit. Dat zie je terug in de fantasierijke wereld, maar ook in de ontwikkeling van de cocktailrecepten.
De kaart leunt op herkenbare, comfortabele smaken zoals mango, vanille en ananas, die worden gebruikt als basis om spannende smaakcombinaties te introduceren met ingrediënten als wasabi, zeekraal en oesterinfusies.
“Het ontwikkelen van de nieuwe cocktailkaart was een avontuur op zich,” vertelt Tess Posthumus. “Omdat ik zwanger ben, kon ik de nieuwe creaties niet proeven en vertrouwde ik volledig op Rosa en Luigi. Zij hebben het smaak- en balansgedeelte perfect opgevangen. Het resultaat is een menukaart waar we allemaal enorm trots op zijn.”
De 18 cocktails op de kaart zijn onderverdeeld in vijf thematische werelddelen van het Belly of the Beast-universum, die elk een hint geven van de smaakprofielen die je kunt verwachten.
- Foamy Clouds
Cocktails in deze categorie hebben een crème of foam structuur, die zorgt voor een uniek mondgevoel. Een voorbeeld is de Matcha Monstah, gemaakt met cognac, matcha, witte chocolade, vanille-roomijs en havermelk. Een volle, rijke cocktail die doet denken aan een boozy milkshake. - Lake Tropics
In deze categorie vind je tiki- en exotische cocktails. Sommige zijn fris en toegankelijk, zoals de Manatee Daiquiri met rum, citroengras, cantaloupe meloen, droge vermouth en limoen. Voor wie van een krachtigere smaak houdt is er de Coconut Reef Negroni, een coconut milk washed cocktail met twee soorten rum, Campari, vermouth, sherry, sinaasappel en cacao. - Fruity Falls
Cocktails in deze categorie zijn fruitig en verfrissend, met smaken zoals perzik, vlierbloesem en aardbei. Zoals bijvoorbeeld de Axolotl met cachaça, lychee, limoen en aardbei. Op het eerste oog niet heel spannend, maar door de keuze voor een funky cachaça krijgt deze cocktail een heerlijke extra gelaagdheid. - Mineral Point
Deze categorie staat in het teken van ziltige smaken. Een voorbeeld is de Mari’tini, een oester-infused Martini met sake en zeekraal, waarin de zee subtiel in elke slok terugkomt. - Spice Current
Cocktails in deze categorie hebben warme en kruidige smaken, perfect voor wie van een intensere ervaring houdt. Shipwreck Old Fashioned, een sterke cocktail met bourbon, verse espresso, butterscotch, muscovado en houtgelagerde cocktailbitters.
Nieuwe creaties en technieken
Naast de cocktails introduceert Belly of the Beast een vernieuwde Shots Fired-selectie, met onder meer de huisgemaakte Bellycello (een huisgemaakte pandan–citroengras–kokos limoncello, gemaakt met jenever) en de Beastie Barrel Shot, een op eikenhout gerijpte huisblend van amaro’s. Ook de Deep Sea Spritz, gemaakt met de eigen barrel-aged amaro, prosecco en vijgensoda, is een nieuwe publieksfavoriet in wording.
In de bar komen moderne cocktailtechnieken samen met klassieke methoden, zoals fat washing, milk clarifications, rapid infusions en houtlagering. “De techniek is bij ons echter nooit een gimmick,” zegt Tess Posthumus. “De smaak is altijd leidend; we gebruiken technieken alleen als ze de cocktail écht beter maken.”
Over Belly Of The Beast
Belly of the Beast is een cocktailbar waar escapisme centraal staat. Vanaf het moment dat je binnenkomt, laat je de daily grind achter je en verlies je jezelf in een magische onderwaterwereld. Het thema van de menukaart is daar dan ook volledig omheen gebouwd. De menukaart is opgezet als een schatkaart die je langs 18 avontuurlijke cocktails leidt. De cocktails combineren spannende, avontuurlijke smaken met vertrouwde comfortflavours, allemaal verbonden door het onderwaterthema van Belly of the Beast.