Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

9 augustus 2019 | Thijs Jacobs

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hooghoudt, de gouden medaille gewonnen in dezelfde categorie.

In totaal wint de brouwer uit Arcen 8 medailles tijdens het WK. Het bekendste bier van Hertog Jan, de pilsener, is samen met 5 andere bieren (Grand Prestige, Winterbier, Lentebock, Grand Prestige Vatgerijpt Rutte, Weizener) verkozen tot ‘Country Winner’, waarmee de bieren zich de beste van Nederland mogen noemen in hun categorie.

Daar wordt op geproost

Gerard van den Broek, Meesterbrouwer bij Hertog Jan: “We zijn enorm trots dat onze Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is verkozen tot beste bier van de wereld in de categorie vatgerijpte bieren. Heel bijzonder dat onze oer-Hollandse samenwerking met Myriam Hendrickx, de meesterdistillateur van Rutte, heeft geleid tot een bier dat wereldwijd in de prijzen valt. Ook de gouden medaille voor onze Vatgerijpt Hooghoudt is een geweldige erkenning voor onze vatgerijpte Grand Prestige, een speciaal proces waar we in onze brouwerij in Arcen veel tijd en aandacht aan besteden. Daarnaast is het fantastisch dat maar liefst zes van onze bieren zich de beste van Nederland mogen noemen in hun categorie. Hier gaan we zeker met zijn allen op proosten!”

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is één van de bieren uit de Vatgerijpt Jenever editie van 2019. In een unieke samenwerking tussen Hertog Jan en Nederlandse jeneverdestillateurs kwamen twee karakteristieke Nederlandse kwaliteitsproducten samen voor een unieke smaakbeleving. De Vatgerijpte bieren waren eerder dit jaar select verkrijgbaar en inmiddels helemaal uitverkocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: