Opening Rotterdamse food-hal met culinair genot van Ron Blaauw

6 juni 2019 | Yonne van Geene

Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Mooie Boules officieel haar deuren voor publiek. De nieuwe spot in het opkomende ZOHO Kwartier in Rotterdam-Noord is de grote-mensen-speeltuin waar borrelen en boulen samenkomen. Bij Mooie Boules waan je je op een overdekt Frans dorpsplein gesierd door grindbanen, een houten tribune én kleine huiskamers met eigen biertap. Hier mogen de  culinaire versnaperingen van Michelinster chef-kok Ron Blaauw en horecaondernemer Ron de Jong niet bij ontbreken.  

Veel groen, meterslange priklichten aan het plafond en vides waar je zo het jeu de boules parcours opkijkt; bij Mooie Boules komen boulen en borrelen samen. Aan de Vijverhofstraat 45 nemen de Rotterdamse horecaondernemer Ron de Jong (Bokaal, Weena, De Gele Kanarie en Pix) en de prijswinnende chef-kok Ron Blaauw (Ron Gastrobar) een vaste plek in. Van streetfood, Mediterraanse happen en hotdogs à la Ron Blaauw, tot burgers, pintxos en de Franse keuken van Rong de Jong. Ook local heroes Kaapse Brouwers en Man met Bril zijn vertegenwoordigd voor ijskoude bieren en een ‘bakkie pleur’. Daarnaast is de Fatboy Tuin geschikt om even aan de drukte te ontsnappen, zing je hitjes mee in de Gele Kanarie karaokebar en proef je oudhollandse jenever bij Bols Jenever bar.

De nieuwe speeltuin

Tegenwoordig zijn de horeca en de spelletjescultuur steeds meer met elkaar verweven. Het hangen in de kroeg maakt dan ook plaats voor borrelen en boulen met vrienden en vrienden van vrienden. Eén ding was zeker: de Mooie Boules formule moest ook naar Rotterdam komen. De Rotterdamse ondernemer Daan van Hal en Mooie Boules eigenaar Rogier van Genugten sloegen de handen ineen en pleitten voor een Rotterdams feestje, zeven dagen per week. Voor een groepsuitje of afterwork drinks met vrienden, collega’s of teamgenoten, ben je bij Mooie Boules dan ook aan het juiste adres.

Mooie Boules eigenaar Daan van Hal: "Rogier en ik zochten een speciale locatie voor de Mooie Boules vestiging in Rotterdam. De oude metaalfabriek Marché 010 bood veel mogelijkheden en deed me denken aan de oude loodsen in New York waar locals aan het kegelen zijn geslagen. Of je nou op date gaat of een groepsuitje wilt organiseren, bij Mooie Boules voel je je snel thuis!"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Café
Dit zijn de finalisten in de verkiezing 'Leukste voetbalkroeg van Nederland'

De provinciewinnaars van de ‘Leukste Voetbalkroeg van Nederland’-verkiezing zijn bekend. De drie provinciewinnaars met de meeste stemmen maken nog kans op de landelijke titel. Er is sinds oktober ruim 13.000 keer gestemd op horeca met een officiële licentie van FOX Sports Zakelijk. ...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Awards
Sijf wint Café Top 100 2019

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de mod...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: