Opening Rotterdamse food-hal met culinair genot van Ron Blaauw

6 juni 2019 | Yonne van Geene

Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Mooie Boules officieel haar deuren voor publiek. De nieuwe spot in het opkomende ZOHO Kwartier in Rotterdam-Noord is de grote-mensen-speeltuin waar borrelen en boulen samenkomen. Bij Mooie Boules waan je je op een overdekt Frans dorpsplein gesierd door grindbanen, een houten tribune én kleine huiskamers met eigen biertap. Hier mogen de  culinaire versnaperingen van Michelinster chef-kok Ron Blaauw en horecaondernemer Ron de Jong niet bij ontbreken.  

Veel groen, meterslange priklichten aan het plafond en vides waar je zo het jeu de boules parcours opkijkt; bij Mooie Boules komen boulen en borrelen samen. Aan de Vijverhofstraat 45 nemen de Rotterdamse horecaondernemer Ron de Jong (Bokaal, Weena, De Gele Kanarie en Pix) en de prijswinnende chef-kok Ron Blaauw (Ron Gastrobar) een vaste plek in. Van streetfood, Mediterraanse happen en hotdogs à la Ron Blaauw, tot burgers, pintxos en de Franse keuken van Rong de Jong. Ook local heroes Kaapse Brouwers en Man met Bril zijn vertegenwoordigd voor ijskoude bieren en een ‘bakkie pleur’. Daarnaast is de Fatboy Tuin geschikt om even aan de drukte te ontsnappen, zing je hitjes mee in de Gele Kanarie karaokebar en proef je oudhollandse jenever bij Bols Jenever bar.

De nieuwe speeltuin

Tegenwoordig zijn de horeca en de spelletjescultuur steeds meer met elkaar verweven. Het hangen in de kroeg maakt dan ook plaats voor borrelen en boulen met vrienden en vrienden van vrienden. Eén ding was zeker: de Mooie Boules formule moest ook naar Rotterdam komen. De Rotterdamse ondernemer Daan van Hal en Mooie Boules eigenaar Rogier van Genugten sloegen de handen ineen en pleitten voor een Rotterdams feestje, zeven dagen per week. Voor een groepsuitje of afterwork drinks met vrienden, collega’s of teamgenoten, ben je bij Mooie Boules dan ook aan het juiste adres.

Mooie Boules eigenaar Daan van Hal: "Rogier en ik zochten een speciale locatie voor de Mooie Boules vestiging in Rotterdam. De oude metaalfabriek Marché 010 bood veel mogelijkheden en deed me denken aan de oude loodsen in New York waar locals aan het kegelen zijn geslagen. Of je nou op date gaat of een groepsuitje wilt organiseren, bij Mooie Boules voel je je snel thuis!"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: