Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

21 maart 2019 | Yonne van Geene

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee 1 van de 11 restaurants van Nederland waar twee SVH Meesters werkzaam zijn: SVH Meesterkok Michel van der Kroft behaalde in 2005 zijn SVH Meestertitel. 

De Meesterproef van Edger Groeneveld werd afgenomen door SVH Meestergastheer/Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht), SVH Wijnmeester Ronald Opten (Restaurant La Rive, Amstel Hotel, Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Deze commissie liep een hele dag met Edger mee in ’t Nonnetje en beoordeelde Edger op meer dan 100 punten. Het resultaat was meesterlijk. Niet alleen was de commissie onder de indruk van de vakkennis en de gemaakte wijn-spijscombinaties die Edger in het meesterlijk menu presenteerde, ook het enthousiasme en de betrokkenheid van het team spraken tot de verbeelding. In elk aspect van de proef en het bedrijf kwam dit naar voren. De wijnproeverij met als thema Portugal was voor de commissie een mooi voorbeeld van hoe kennis, durf en meesterschap samen kunnen komen.  

Ervaring  

Edger Groeneveld ziet het behalen van de SVH Meestertitel als een kroon op zijn werk als sommelier. Als leerling werkte hij bij verschillende sterrenzaken. Na zijn opleiding vervolgde Edger zijn carrière bij Het Koetshuis in Bennekom, waar hij in 2011 ook de titel Sommelier van het Jaar behaalde. In 2016 maakt Edger de overstap naar Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, waar hij op 20 maart 2019 zijn droom om SVH Wijnmeester te worden, waarheid zag worden. “Het behalen van deze titel is niet alleen een stuk erkenning door collega’s uit het vak, maar zeer zeker ook bedoeld als voorbeeld/stimulans naar jonge mensen. Vakkennis is van belang en moet overgedragen worden’’, aldus de nieuwe Meester. 

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 288 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de titel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: