Alex Danger wint Bobby’s National Cocktail Competition

22 september 2020 | redactie
Alex Danger wint Bobby’s National Cocktail Competition

Op 21 september organiseerde Bobby’s Dry Gin de tweede editie van Bobby’s National Cocktail Competition. Tien van Nederlands beste bartenders verzamelden zich in Schiedam om de jury hun meest bijzondere cocktail te presenteren. Alex Danger van cocktailbar Mavis ging er met zijn Bobby’s Sly Grin met de winst vandoor.

Bobby’s National Cocktail Competition

Tien deelnemers streden op maandag 21 september om de felbegeerde titel. Zij werden geselecteerd uit ruim dertig aanmeldingen. Om deel te nemen moesten zij op Instagram hun signature cocktail delen. De finale werd georganiseerd in cocktailbar 1714 in Schiedam, de jeneverhoofdstad van Nederland. De volgende deelnemers deden een gooi naar de titel door on the spot hun meest bijzondere Bobby’s cocktail te shaken én presenteren:

Ziggy Zygimantas Valiulis van Vandal Rotterdam
Laura Klimaite van Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam
Oliver Youngman van Mr Mofongo in Groningen
Tamas Palanovics van Leonardo Royal Hotel in Amsterdam
Alex Danger van Mavis in Rotterdam
Cecile van Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam
Manolis Anastasiou van The Stockroom in Groningen
Owen Smith van The Gyros Club in Den Haag
Wouter Saarloos van 1714 in Schiedam
Bobby Patik van The Five Points Bar in Den Haag

En de winnaar is…

De competitie werd gewonnen door Alex Danger, bartender bij Mavis in Rotterdam. De bartender won met zijn Bobby’s Sly Grin: een sour cocktail met Bobby’s Gin, citroen, eigeel, prosecco, komkommerwater en zout en peper. De driekoppige vakjury bestond uit Erik Beeftink (winnaar van de nationale én internationale competitie 2019), Ad van der Lee (master distiller van Herman Jansen) en Timo Jansen (gerenommeerd bartender, onder andere bekend van cocktailbar Flying Dutchmen). Gelet werd op originaliteit, presentatie, de smaakbalans én het verhaal achter de cocktail. De jury vond Alex Danger de terechte winnaar vanwege zijn ijzersterke presentatie met een goed verhaal. Daarnaast heeft zijn cocktail de perfecte smaakbalans, aldus de jury.

Internationale finale

Alex Danger ging niet met lege handen naar huis. Hij sleepte – naast eeuwige roem – een kwalificatieticket in de wacht voor de internationale finale van Bobby’s Cocktail Competition. In januari nemen de beste bartenders uit heel Europa het tegen elkaar op. De gelukkige winnaar van de internationale competitie ontvangt een ticket voor de bar & spirit beurs Bar Convent Berlin in Duitsland. Hier mag hij of zij de winnende cocktail aan de gehele cocktailindustrie presenteren en deelnemen aan een guest shift bij een van de toonaangevende cocktailbarren van Berlijn. Een unieke kans om alle wereldwijde importeurs te ontmoeten! Daarnaast is de winnaar de eregast tijdens het Bobby’s Family Dinner.

Bobby’s Sly Grin

“Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen en ben natuurlijk superblij!”, vertelt Alex Danger (@dangerousdrinks op Instagram). “Maar eerlijk gezegd ben ik ook best nerveus. Het is niet niks dat ik Nederland mag vertegenwoordigen in de internationale competitie. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook ontzettend naar uit!” De cocktail van Alex Danger is geïnspireerd op een van de regels van de competitie: de deelnemers mochten (naast Bobby’s Gin of Jenever) alleen ingrediënten gebruiken die verkrijgbaar zijn in de supermarkt. “Ik vind boodschappen doen al leuk sinds ik een klein jongetje was en voor deze wedstrijd kon ik hier creatief mee aan de slag. Deze regel zorgt ervoor dat iedereen mijn cocktail thuis kan maken en dat vind ik heel tof.” Zijn cocktail Bobby’s Sly Grin heeft zijn naam te danken aan de verloofde van Alex. “Zij proeft thuis al mijn creaties en toen ze een slokje nam van deze cocktail, kreeg ze gelijk een geheimzinnige grijns op haar gezicht.”

Foto: Rutger Geerling

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: