Alex Danger wint Bobby’s National Cocktail Competition

22 september 2020 | redactie

Op 21 september organiseerde Bobby’s Dry Gin de tweede editie van Bobby’s National Cocktail Competition. Tien van Nederlands beste bartenders verzamelden zich in Schiedam om de jury hun meest bijzondere cocktail te presenteren. Alex Danger van cocktailbar Mavis ging er met zijn Bobby’s Sly Grin met de winst vandoor.

Bobby’s National Cocktail Competition

Tien deelnemers streden op maandag 21 september om de felbegeerde titel. Zij werden geselecteerd uit ruim dertig aanmeldingen. Om deel te nemen moesten zij op Instagram hun signature cocktail delen. De finale werd georganiseerd in cocktailbar 1714 in Schiedam, de jeneverhoofdstad van Nederland. De volgende deelnemers deden een gooi naar de titel door on the spot hun meest bijzondere Bobby’s cocktail te shaken én presenteren:

Ziggy Zygimantas Valiulis van Vandal Rotterdam
Laura Klimaite van Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam
Oliver Youngman van Mr Mofongo in Groningen
Tamas Palanovics van Leonardo Royal Hotel in Amsterdam
Alex Danger van Mavis in Rotterdam
Cecile van Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam
Manolis Anastasiou van The Stockroom in Groningen
Owen Smith van The Gyros Club in Den Haag
Wouter Saarloos van 1714 in Schiedam
Bobby Patik van The Five Points Bar in Den Haag

En de winnaar is…

De competitie werd gewonnen door Alex Danger, bartender bij Mavis in Rotterdam. De bartender won met zijn Bobby’s Sly Grin: een sour cocktail met Bobby’s Gin, citroen, eigeel, prosecco, komkommerwater en zout en peper. De driekoppige vakjury bestond uit Erik Beeftink (winnaar van de nationale én internationale competitie 2019), Ad van der Lee (master distiller van Herman Jansen) en Timo Jansen (gerenommeerd bartender, onder andere bekend van cocktailbar Flying Dutchmen). Gelet werd op originaliteit, presentatie, de smaakbalans én het verhaal achter de cocktail. De jury vond Alex Danger de terechte winnaar vanwege zijn ijzersterke presentatie met een goed verhaal. Daarnaast heeft zijn cocktail de perfecte smaakbalans, aldus de jury.

Internationale finale

Alex Danger ging niet met lege handen naar huis. Hij sleepte – naast eeuwige roem – een kwalificatieticket in de wacht voor de internationale finale van Bobby’s Cocktail Competition. In januari nemen de beste bartenders uit heel Europa het tegen elkaar op. De gelukkige winnaar van de internationale competitie ontvangt een ticket voor de bar & spirit beurs Bar Convent Berlin in Duitsland. Hier mag hij of zij de winnende cocktail aan de gehele cocktailindustrie presenteren en deelnemen aan een guest shift bij een van de toonaangevende cocktailbarren van Berlijn. Een unieke kans om alle wereldwijde importeurs te ontmoeten! Daarnaast is de winnaar de eregast tijdens het Bobby’s Family Dinner.

Bobby’s Sly Grin

“Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen en ben natuurlijk superblij!”, vertelt Alex Danger (@dangerousdrinks op Instagram). “Maar eerlijk gezegd ben ik ook best nerveus. Het is niet niks dat ik Nederland mag vertegenwoordigen in de internationale competitie. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook ontzettend naar uit!” De cocktail van Alex Danger is geïnspireerd op een van de regels van de competitie: de deelnemers mochten (naast Bobby’s Gin of Jenever) alleen ingrediënten gebruiken die verkrijgbaar zijn in de supermarkt. “Ik vind boodschappen doen al leuk sinds ik een klein jongetje was en voor deze wedstrijd kon ik hier creatief mee aan de slag. Deze regel zorgt ervoor dat iedereen mijn cocktail thuis kan maken en dat vind ik heel tof.” Zijn cocktail Bobby’s Sly Grin heeft zijn naam te danken aan de verloofde van Alex. “Zij proeft thuis al mijn creaties en toen ze een slokje nam van deze cocktail, kreeg ze gelijk een geheimzinnige grijns op haar gezicht.”

Foto: Rutger Geerling

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: