Nolet wil Lucas Bols voor 270 miljoen euro overnemen

Auteur: redactie
Drinks 9 oktober 2023
Nolet wil Lucas Bols voor 270 miljoen euro overnemen

Sterkedrankenproducent Nolet is van plan om branchegenoot Lucas Bols voor bijna 270 miljoen euro over te nemen, zo maken beide ondernemingen bekend via een persbericht. De twee partijen willen met de overname een ‘Nederlandse kampioen’ maken op de internationale drank- en cocktailmarkt.

Lucas Bols produceert onder meer jenever en dranken als Passoã, Pisang Ambon en Goldstrike. 30 procent van de aandelen in het 450 jaar oude bedrijf was al in handen van Nolet, dat onder meer wodkamerk Ketel One en jenevermerk Ketel 1 in zijn portefeuille heeft. Nolet, gesticht in 1691 in Schiedam, wil 18 euro per aandeel betalen om het restant van de aandelen in Lucas Bols in te lijven. De raden van bestuur en commissarissen van Lucas Bols hebben inmiddels laten weten het bod te steunen.

‘Nederlands erfgoed’

Lucas Bols blijft na de overname onder eigen naam opereren en ook het huidige management van het bedrijf blijft op zijn plek. De verwachting is dat de overname in de eerste helft van volgend jaar definitief wordt afgerond: “Sinds 2006, toen we Lucas Bols terugbrachten naar Amsterdam, hebben we een reis gemaakt om het bedrijf en zijn merken in de internationale cocktailmarkten te laten groeien. Nolet als partner is de juiste volgende stap om deze reis voort te zetten en de groei op lange termijn te versnellen. Samen vormen we een Nederlandse kampioen in de wereldwijde spirits & cocktailmarkt met een sterk merkenportfolio, de juiste focus en extra investeringen in merken”, stelt Huub van Doorne, CEO van Lucas Bols.

“Het Lucas Bols-team en de gepassioneerde, ondernemende cultuur zijn de afgelopen 17 jaar cruciaal geweest voor ons succes en kunnen in de nieuwe samenwerking verder groeien. De sterke familiewaarden en het eeuwenoude Nederlandse erfgoed van Nolet passen uitstekend bij de cultuur van Lucas Bols, en samen zullen we dit waardevolle erfgoed als Nederlands kampioen voor de zeer lange termijn versterken. Onze relatie met Nolet is altijd zeer respectvol en constructief geweest en we kijken uit naar een mooie en succesvolle toekomst.”

Carel Nolet, voorzitter van de Nolet Groep, voegt toe: “Als familie zijn we ontzettend blij om twee van de meest succesvolle Nederlandse distilleerderijen samen te brengen. Door onze krachten te bundelen zetten we gezamenlijk onze rijke historie voort en behouden we waardevol erfgoed onder één Nederlandse vlag, voor de lange termijn. Nolet en Lucas Bols vullen elkaar goed aan op het gebied van markten, merken, innovatie en marketing. Voor ons is de combinatie met Lucas Bols een waardevolle uitbreiding met een sterk portfolio van bekende merken. Lucas Bols is een toonaangevend bedrijf dat we goed kennen. We zijn grootaandeelhouder sinds de beursnotering in 2015 en hebben het bestuur sindsdien ondersteund bij het realiseren van hun strategie. Door onze eigen geschiedenis en familiecultuur begrijpen we wat er nodig is om sterke drank- en cocktailmerken voortdurend te versterken voor de komende generaties. Nolet is al elf generaties actief in deze markt. Wij hebben de focus, de middelen en de vastberadenheid om de groei van Lucas Bols verder te versnellen en te zorgen voor een nieuwe sterke thuisbasis voor de lange termijn.”

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws