U heeft gezocht op : kassasysteem

5 januari 2021 Achtergronden Corona
Onderzoek: consumptie horecabezoeker veranderd na eerste lockdown

Horeca in Nederland heeft na de eerste lockdown de weg omhoog vrij snel weten te vinden. Halverwege juli is het omzetniveau zelfs even gestegen tot het niveau van 2019. Dit blijkt uit een jaarlijkse analyse van TAPP, dat consumpties in 4000 zaken in Nederland monitort en analyseert. Opvallend genoeg ...

1 december 2020 Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

7 september 2020 Ondernemen Nice 'n Easy
Zes non-food convenience voordelen voor het café

Convenience in de horeca is meer dan gefileerde vis, gepelde tomaten en geschilde aardappelen. Denk bij convenience ook aan softwaresystemen die de dynamiek in de keuken en het café dusdanig soepel laat verlopen, dat er duizenden euro’s per jaar bespaard kunnen worden. Wie nu nog met pe ...

7 augustus 2019 Tech Branded Content
’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét ...

23 juli 2019 Achtergronden
Belastingtips voor startende horecaondernemers

Het is zomervakantie. Dat betekent drukke tijden voor veel horecaondernemers. Voor een deel van hen is dit het eerste zomerseizoen. Ook voor startende ondernemers is het belangrijk om de administratie goed bij te houden, ondanks alle zomerdrukte. Een goede administratie geeft niet alleen inzicht ...

14 januari 2019 Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

7 januari 2019 Achtergronden
Deliverect winnaar Horecava Innovation Award 2019

Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2019 is Deliverect van de gelijknamige firma uit Gent. Deze slimme tool, gekoppeld aan het eigen kassasysteem, maakt een eind aan het woud van bonnenprinters, tablets en schermen in een horecakeuken van bezorgdiensten als Deliveroo en Thuisbezorgd, di ...

10 oktober 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Startende horecaondernemers onbekend met aftrekposten

Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet 1 op de 3 startende ondernemers niet welke autokosten zij zakelijk kunnen aftrekken. Ook heeft 4 op de 10 ondernemers niet gecheckt op welke aftrekposten zij recht hebben. Dit blijkt uit o ...

16 augustus 2018 Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm ...

2 augustus 2018 Columns Ondernemen
Column: ontregelen regels je café?

Als je een restaurant hebt, kom je regelmatig met regels, wetten en voorschriften in aanraking. Ze zijn ontstaan met een bepaald doel voor ogen en zijn er om nageleefd te worden. Maar soms verzuipen we gewoon in de regeltjes en regelgeving. Ze staan vaak het ondernemen in de weg en het lijkt meer op ...

20 juni 2018 Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

19 juni 2018 Interview Branded Content
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K ...

5 december 2017 Wet- en regelgeving
Belastingdienst helpt startende ondernemers in de horeca

Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. Bij deze campagne is er speciale aandacht voor startende ondernemers in de ...

22 september 2017 Achtergronden
Slim Inkopen: Kassadata wijzen de weg

Goed inkopen is een kwestie van de juiste gegevens paraat hebben én van fingerspitzengefühl. Een geautomatiseerd systeem kan helpen, maar dat is nog wat anders dan inkopen op de automatische piloot. Met de gegevens uit de kassa en aandacht voor de omloopsnelheid komt de kleine café ...

28 juni 2017 Achtergronden Ondernemen
Kosten besparen met een goede boekhouding

Boekhouden, dat doe je toch voor de fiscus? Dat is wat vooral beginnende ondernemers denken. Maar ervaring leert dat een goede registratie goud waard is. Kloppende cijfers zijn niet alleen voer voor belastinginspecteurs, maar bieden ook een schat aan informatie voor de ondernemer. Twee horeca-accoun ...

11 april 2017 Achtergronden
Slim! Boekhouden: Het grootboek als gids voor de ondernemer

Jimmy Croymans en Marjan van Dijk, Cafe 't Ponton, Kampen Vloeroppervlak - 40 m2 Terras - 120 m2 Prijs pils (vaasje) - € 2,60 Aantal personeelsleden - 5 Doelgroep/publiek - Vaste borrelgasten bruincafé en toeristen "Onze kasboekhouding doen we in Excel. Daarin voeren we ...

6 december 2016 Achtergronden
Uitbuiting en misstanden in de horeca aangekaart

Vanavond wordt er in het programma Brandpunt (NPO2, 20.25 uur) aandacht besteed aan uitbuiting en andere misstanden in de horeca. 30 euro voor tien uur afwassen, 7 dagen per week werken en aan het einde van de maand maar 200 euro op je loonstrook zien staan. Als je naar de rest van je geld vraagt wo ...

25 maart 2016
Advertorial: tablet of smartphone als ideale kassa

Waarom kiezen voor een duur kassasysteem als het veel makkelijker en goedkoper kan? Cashr rekent af met oude kassa’s en biedt een compleet betaalbaar kassasysteem voor smartphones en tablets. Voordelen Cashr biedt een geheim met voordelige maandtarieven en betalen naar gebruik. Zo kunt u al ...

11 maart 2016
Ideaal kassasysteem voor de horeca

De horeca is gebaat bij goede restaurantsoftware die stabiel draait. De traditionele systemen hebben onderhoud nodig om up-to-date te blijven, maar met de software van Lightspeed is iedere device altijd up-to-date. Bovendien werkt het kassasysteem in de cloud en kan de onderneming altijd blijven d ...

11 november 2015
Nieuwe manier van betalen in de horeca

De start-up Tabster introduceert een geheel nieuwe manier van betalen in de horeca. Klanten hoeven geen portemonnee meer op zak te hebben, maar kunnen hun rekening openen, delen en betalen via de app. Hun creditcard of IBAN is hieraan gekoppeld. Het bedrijf speelt hiermee in op de trend dat betalen ...

2 april 2015
Heeft betalen met de smartphone de toekomst?

De smartphone is niet meer weg te denken uit de Nederlandse cafés. Kroegen presenteren zich meer en meer op social media en ook in de cafés zelf wordt door de gasten volop gebruikgemaakt van de ‘mobiele vriend’ om informatie op te zoeken en contact te onderhouden met vrienden. Een nieuwe ontw ...

15 augustus 2014
Voorraadbeheerder Bevinco zoekt franchisenemers

Het bedrijf Bevinco, gespecialiseerd in het voorraadbeheer van bars, restaurants en hotels zoekt op donderdag 4 september naar geïnteresseerde franchisenemers. Presentatie Op deze dag geeft de directie een presentatie voor horeca eigenaren en geïnteresseerde mensen voor een franchise contr ...

7 april 2014
50 euro cadeau van Cashr

Cashr is dé kassa voor iPad, iPhone & Android. Cashr biedt met deze technologie een complete en gebruiksvriendelijke kassa voor horeca. Cashr werkt op alle moderne touch-screen-apparaten. Zo heeft u direct en voordelig een kassasysteem in uw zaak. Gratis app en starttegoed Cashr is goedkoop ...

3 april 2014
Gratis tips van Cashr - De ideale kassa

Uitbaters van cafés en restaurants weten precies hoe zij gasten een fijne middag of avond moeten bezorgen. Vaak is het voeren van een administratie echter niet de grootste passie. Toch zijn orde en duidelijkheid in uw bedrijfsvoering niet geheel onbelangrijk. Als dat niet klopt, kan de continuït ...

14 februari 2014
Geregistreerde kassa voorkomt fraude

Zeer binnenkort wordt de eerste geregistreerde kassa geïnstalleerd in Hotel Jan Brito te Brugge. Winner Hotel Software is het eerste Belgische bedrijf dat effectief de geregistreerde kassa installeert. De geregistreerde kassa moet de fraude in de horecasector tegengaan en biedt de deelnemer daare ...

4 juli 2013
Koop nu uw micros met korting

Profiteer nu van de zomeractie van Van Hessen en ontvang een zomerkorting op een nieuwe Micros e7! Uw zaak efficiënt runnen is een uitdaging op verschillende niveaus. U moet klanten verwelkomen, bestellingen noteren, drank of maaltijden serveren en afrekenen. Ook het beheer van uw voorraad, ete ...

11 april 2013
Van Hessen feliciteert Mercure Hotel Amersfoort Centre

Van Hessen installeerde onlangs het Micros 3700 kassasysteem in het nieuw geopende Hotel Mercure Centre in Amersfoort. Er werd onder meer een terminal in de Timeless Bar en een werkstation in het '22HIGH' restaurant geïnstalleerd. Terminal Tevens beschikt het hotel over een terminal voor de 8 ...

11 februari 2013
P&F: Betaalt u teveel btw? (5/6)

Hoe zit het ook al weer? Over de gemaakte omzet moet u btw afdragen aan de Belastingdienst. Maar moet u ook btw afdragen voor de consumpties die het personeel nuttigt? Of wanneer u iets aan uw gasten weggeeft? Hanteert u het juiste tarief voor doorbelast personeel? Veelal zijn besparingen te behale ...

8 januari 2013
Douane en Belastingdienst tegen fraude

Wellicht niet de eerste exposanten waar je aan denkt bij de Horecava, toch zijn ook de Douane en de Belastingdienst aanwezig op de vakbeurs. Ze maken ondernemers bewust van accijns- en kassafraude. Oneerlijke concurrentie Zo heeft de Douane een meldpunt opgericht voor accijnsfraude. Wanneer een ...

11 april 2012
Cijfers worden helder met HorecaManager

Om meer geld te verdienen in minder tijd heeft u betrouwbare, tijdige en leesbare informatie nodig om te kunnen managen. De online tool HorecaManager helpt hierbij. Informatie bundelen Zonder administratie en registratie is er geen inzicht, geen structuur en controle. HorecaManager maakt adminis ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: