’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

7 augustus 2019 | redactie

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét aanlegsteiger voor een boot. Het terras grenst aan een wandelgebied direct aan de Nieuwkoopse plassen.

Familie Baartman is al bijna 40 jaar eigenaar van het pand. Joop en Kitty Baartman namen restaurant 't Vliegend Paard over en verbouwden het tot discotheek. Na 21 jaar besloten ze dat het genoeg was. De deur ging dicht en het pand werd verbouwd. 't Vliegend Paard werd in datzelfde jaar een eetcafé. Sinds januari 2019 waait er een frisse wind, want dochter Marina heeft de zaak overgenomen. Marina: "We zijn gaan moderniseren, maar de uitstraling van een toegankelijk bruin café-restaurant moet behouden blijven. Dat hoort bij het pand. De sfeer moet blijven zoals die altijd was."

Smaak en gezelligheid staan centraal

Bij 't Vliegend Paard staat naast de gezelligheid ook smaak centraal. Onder leiding van chef-kok Anton is de kaart volledig vernieuwd. Van plateservice saté en balletje gehakt, gaan we nu naar een vers pannetje mosselen en een varkenshaasje met bacon en brie. Marina staat zelf ook graag in de keuken: "We vinden het belangrijk dat mensen echt lekker eten, maar zich ook op hun gemak voelen bij ons."

Toen de ouders van Marina in 2003 startten met het eetcafé 't Vliegend Paard kwam Van Hessen in beeld. De vader van Marina, Joop: "Eén van de accountmanagers van Van Hessen heeft ons toen geadviseerd de Inka kassa te nemen. Dat werkte perfect en was nooit kapot, maar als we wat nodig hadden hoefden we maar te bellen. We zijn altijd heel blij geweest met de service van Van Hessen."

Handhelds om sneller mee te kunnen werken

Niet alleen het interieur en de menukaart zijn onder leiding van Marina verfrist, ook het kassasysteem werd vernieuwd. Marina: "Omdat we zo'n groot terras hebben, wilde ik graag handhelds. Het werken met een handheld verhoogt het serviceniveau behoorlijk. Gasten worden daardoor beter en sneller geholpen. De tijd die we besparen met het heen en weer lopen van en naar de kassa kunnen we besteden aan de gasten. Daarnaast ziet de handheld er moderner uit dan het traditionele Amstel-boekje."

Ghislaine (accountmanager bij Van Hessen) heeft Marina geadviseerd over te stappen naar het ICRTouch kassasysteem. Ghislaine: "Ik heb gekeken naar de grootte van het bedrijf, het type organisatie en de wens van Marina om mogelijk te gaan werken met handhelds. ICRTouch biedt daar mooie combinaties voor. Ik vind het belangrijk te kijken naar de behoeftes van de klant en daar het beste advies voor uit te brengen."

ICRTouch's vlaggenschip 'TouchPoint' - wat 't Vliegend Paard nu gebruikt - is makkelijk in gebruik, betrouwbaar en snel. TouchPoint is meer dan 15 jaar geleden ontwikkeld en met dank aan jaarlijkse software updates blijft het vooruitstrevend. Het is een efficiënt en betrouwbaar kassasysteem.

Het systeem vraagt minimale training. Iedere medewerker is snel vertrouwd met het systeem.

Best wel spannend

Binnenkort gaat Marina de nieuwe kaart programmeren in ICRTouch. Dat vindt ze wel even spannend, maar ze weet dat ze voor hulp en advies altijd kan bellen met Van Hessen. "Zelfs als ik 's avonds bel word ik geholpen, dat weet ik zeker."

In dit karakteristieke pand kun je goed terecht voor een gezellig bakje koffie, maar ook voor heerlijke en betaalbare gerechten. Gasten zijn van woensdag t/m zondag van harte welkom bij 't Vliegend Paard vanaf 11.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag is 't Vliegend Paard geopend van 10.00 tot 23.00 uur.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen 't Vliegend Paard en Van Hessen neem je contact op met Ghislaine Robbers: grobbers@vanhessen.nl of 0180-442 800.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: