’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

7 augustus 2019 | redactie

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét aanlegsteiger voor een boot. Het terras grenst aan een wandelgebied direct aan de Nieuwkoopse plassen.

Familie Baartman is al bijna 40 jaar eigenaar van het pand. Joop en Kitty Baartman namen restaurant 't Vliegend Paard over en verbouwden het tot discotheek. Na 21 jaar besloten ze dat het genoeg was. De deur ging dicht en het pand werd verbouwd. 't Vliegend Paard werd in datzelfde jaar een eetcafé. Sinds januari 2019 waait er een frisse wind, want dochter Marina heeft de zaak overgenomen. Marina: "We zijn gaan moderniseren, maar de uitstraling van een toegankelijk bruin café-restaurant moet behouden blijven. Dat hoort bij het pand. De sfeer moet blijven zoals die altijd was."

Smaak en gezelligheid staan centraal

Bij 't Vliegend Paard staat naast de gezelligheid ook smaak centraal. Onder leiding van chef-kok Anton is de kaart volledig vernieuwd. Van plateservice saté en balletje gehakt, gaan we nu naar een vers pannetje mosselen en een varkenshaasje met bacon en brie. Marina staat zelf ook graag in de keuken: "We vinden het belangrijk dat mensen echt lekker eten, maar zich ook op hun gemak voelen bij ons."

Toen de ouders van Marina in 2003 startten met het eetcafé 't Vliegend Paard kwam Van Hessen in beeld. De vader van Marina, Joop: "Eén van de accountmanagers van Van Hessen heeft ons toen geadviseerd de Inka kassa te nemen. Dat werkte perfect en was nooit kapot, maar als we wat nodig hadden hoefden we maar te bellen. We zijn altijd heel blij geweest met de service van Van Hessen."

Handhelds om sneller mee te kunnen werken

Niet alleen het interieur en de menukaart zijn onder leiding van Marina verfrist, ook het kassasysteem werd vernieuwd. Marina: "Omdat we zo'n groot terras hebben, wilde ik graag handhelds. Het werken met een handheld verhoogt het serviceniveau behoorlijk. Gasten worden daardoor beter en sneller geholpen. De tijd die we besparen met het heen en weer lopen van en naar de kassa kunnen we besteden aan de gasten. Daarnaast ziet de handheld er moderner uit dan het traditionele Amstel-boekje."

Ghislaine (accountmanager bij Van Hessen) heeft Marina geadviseerd over te stappen naar het ICRTouch kassasysteem. Ghislaine: "Ik heb gekeken naar de grootte van het bedrijf, het type organisatie en de wens van Marina om mogelijk te gaan werken met handhelds. ICRTouch biedt daar mooie combinaties voor. Ik vind het belangrijk te kijken naar de behoeftes van de klant en daar het beste advies voor uit te brengen."

ICRTouch's vlaggenschip 'TouchPoint' - wat 't Vliegend Paard nu gebruikt - is makkelijk in gebruik, betrouwbaar en snel. TouchPoint is meer dan 15 jaar geleden ontwikkeld en met dank aan jaarlijkse software updates blijft het vooruitstrevend. Het is een efficiënt en betrouwbaar kassasysteem.

Het systeem vraagt minimale training. Iedere medewerker is snel vertrouwd met het systeem.

Best wel spannend

Binnenkort gaat Marina de nieuwe kaart programmeren in ICRTouch. Dat vindt ze wel even spannend, maar ze weet dat ze voor hulp en advies altijd kan bellen met Van Hessen. "Zelfs als ik 's avonds bel word ik geholpen, dat weet ik zeker."

In dit karakteristieke pand kun je goed terecht voor een gezellig bakje koffie, maar ook voor heerlijke en betaalbare gerechten. Gasten zijn van woensdag t/m zondag van harte welkom bij 't Vliegend Paard vanaf 11.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag is 't Vliegend Paard geopend van 10.00 tot 23.00 uur.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen 't Vliegend Paard en Van Hessen neem je contact op met Ghislaine Robbers: grobbers@vanhessen.nl of 0180-442 800.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: