U heeft gezocht op : frisdranken

22 juli 2019 Bier Tech Wijn Interview
In dit café tappen de gasten zelf

Iedere handeling in een café kost je menskracht. Hierdoor heb je personeel nodig. Natuurlijk is afrekenen steeds eenvoudiger geworden binnen de horeca, net als in de retail. Contactloos betalen is niet meer weg te denken en steeds meer mensen betalen cashloos. Je kunt echter nog een stapje ve...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

9 mei 2019 Drinks Interview
''Sinas schenken we niet meer, dat is voorbij''

Low-carb, sugarfree en natuurlijk vegan-proof. Ook frisdranken moeten geloven aan de wens van de consument. Denk aan vers gemberwater, biologische cola, granaatappelmelasse en zelfgemaakte ijsthee. Natuurlijk. Coca-Cola regular blijft nog altijd het meest populaire drankje in de horeca. Maar dat...

22 februari 2019 Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

25 januari 2019 Opening Internationaal
Deense hotelketen introduceert alcoholvrij barconcept

De toonaangevende Deense boetiekhotelketen Brøchner Hotels staat erom bekend het anders te doen. Dus niet alleen als het gaat om het omzetten van iconische architectuur in het hart van Kopenhagen in unieke boetiekhotels. Nu lanceert Brøchner Hotels een nieuw alcoholvrij barconcept No/L...

17 december 2018 Columns Achtergronden
Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonbank. Dat is geen aanname, maar een harde realiteit: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het voedingspatroon tussen 2007 en ...

9 oktober 2018 Bier Achtergronden
Bier&cO wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers en handelshuis Bier&cO kondigen vandaag met trots aan hun krachten te bundelen. Bier&cO, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers. Met de overname versterkt Swinkels Family Brewers de lokale relevantie van...

2 augustus 2018 trends
De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze zomer wel de zomer van de mocktail. Een moderne benaming voor een cocktail zonder alcohol. Blijkbaar niet alleen maar iets voor zwangere vrouwen en be...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

28 mei 2018 Columns Blog
Column: wat als je geen bier drinkt?

Het gaat met de horeca in Nederland best goed, enkel de cafébranche blijft achter. Waarom weten wij toch niet te profiteren van het stijgende consumentenvertrouwen en de hogere bestedingen? Volgens mij komt het door een ‘tunnel view’, en dan zeer zeker met betrekking tot het drank...

18 januari 2018 Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings...

1 december 2017
Sligro Food Group en Heineken sluiten overeenkomst

Sligro Good Group n.v. en Heineken Nederland b.v. delen mee dat, na een eerdere intentieovereenkomst en goedkeuring door de acm, finale overeenstemming is bereikt over de op 9 mei 2017 aangekondigde Strategische samenwerking op het gebied van logistiek voor bier en cider in Nederland en de verkoop V...

24 augustus 2017 Drinks Achtergronden
Onderzoek: Nederlanders drinken minder frisdrank

De Nederlandse consument is minder frisdrank gaan drinken: het gemiddeld aantal glazen per dag is gedaald van 1,8 (in 2015) naar 1,6 in 2017. Dit blijkt uit de cijfers die we zien in het Nationaal Frisdrankonderzoek 2017 van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). 1.140 frisdran...

16 juni 2017 Drinks Achtergronden
Tips voor een lekker sapje

Een versgeperste jus d?orange, eigengemaakte appelsap of een gezonde groentesap; het sapje is populair! Met name de mixsappen zijn volgens de Nederlandse Vereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen in opkomst, net als het aantal zaken dat exclusief verse sappen serveert. Het mixsapje kan eigenlijk...

16 januari 2017 Café
Eerste Bierboutique van Nederland opent haar deuren

In de Witte de Withstraat in Rotterdam wordt begin februari de eerste Bierboutique van Nederland geopend. In het voormalig pand van Jaffa 2 komt een zaak met de uitstraling van een boetiek die doet denken aan de tijd van The Great Gatsby. Gasten kunnen in de Bierboutique genieten van diverse soorten...

18 november 2016 Drinks Café
Gent krijgt café zonder bier

In bierland België opent een café zonder bier. Café Bizar opent haar deuren in een studentenbuurt in de stad Gent. De eigenaresse schenkt geen druppel alcohol, maar biedt een kaart aan met daarop tenminste 50 verschillende soorten frisdrank en sapjes. Eigenaresse Ria Magherman ...

16 augustus 2016 Drinks Achtergronden
Consumptie mineraalwater met een smaakje stijgt sterk

Consumenten worden zich steeds bewuster van het belang van voldoende hydratatie. Maar liefst vier op de vijf waterdrinkers geeft aan bewust bezig te zijn met het drinken van voldoende water. De consumptie van mineraalwater steeg in 2015 met 7%; de consumptie van mineraalwater met een smaakje steeg e...

28 juni 2016 Drinks Café Achtergronden
Alles wat je moet weten over frisdranken

De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen liet vorig jaar een onderzoek uitvoeren naar het gebruik en de waardering van frisdrank. De onderzoekers richtten zich op 1066 Nederlanders van 18 jaar en ouder die frisdrank (koolzuurhoudende en koolzuurvrije) dronken. Ook sportdranken en energi...

27 mei 2016
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een t...

17 mei 2016
Eerste frisdrankwinkel opent deuren

Onder de naam Dorstlust’s Drankerij opent volgende maand in Amsterdam de eerste frisdrankwinkel van Nederland. Initiatiefneemster Tessa Monfrooy droomt al van een tweede en derde zaak. Foto: Zullen de traditionele frisdranken plaatsmaken voor alternatieve dranken? Alternatieve frisdranken ...

1 april 2016
Voortaan ook legitimatie vragen bij verkoop frisdranken

De RIVM kwam deze week met alarmerende cijfers over de ongezonde leefstijl van jongeren en ook het Voedingscentrum luidt de noodklok. PvdA-kamerlid Elsa Witvoet heeft kamervragen gesteld en binnenkort wordt de kwestie uitvoerig behandeld in de Tweede Kamer. Identificatieplicht Eén van de voo...

17 maart 2016
Verenigd Koninkrijk wil belasting op frisdrank

In de strijd tegen overgewicht en diabetes heeft de Britse regering een belasting aangekondigd op de productie en import van suikerhoudende frisdranken. De heffing moet omgerekend ongeveer 660 miljoen euro opbrengen. Daarmee wil de regering het sporten op lagere scholen een extra stimulans geven. ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

15 september 2015
KHN hekelt hoge werkgeverslasten horeca

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet zijn plannen en bijbehorende begroting voor 2016. KHN ziet de werkgeverslasten weer toenemen. Alweer een lastenstijging. Sinds 2007 zijn die werkgeverslasten al met meer dan 20 procent gestegen. Verder blijft herziening van de Wet werk en zekerheid uit én m...

23 juli 2015
Waar of niet waar? Test je kennis!

Wat weet jij als horecaondernemer van eten, drinken en andere zaken die met onze branche te maken hebben? Test het in onze 'waar of niet waar?' quiz. Waar of niet waar? 1. De dame blanche is vernoemd naar een opera. 2. Hete peper kun je het best afblussen met water. 3. Het gat in een donut zit...

8 juli 2015
Resultaten Nationaal Frisdrankonderzoek

96 procent van alle Nederlanders drinkt wel eens frisdrank. Ruim 30 procent daarvan is light. Opmerkelijk is dat 78 procent van de frisdrankdrinkers het aantal calorieën in een light frisdrank te hoog inschat. Een light en ook zero frisdrank bevat nauwelijks calorieën, vaak zelfs helemaal geen. ...

29 juni 2015
Biologische drinks zijn de trend

Duitsland is ons land op het gebied van biologische producten behoorlijk voor. Zowel in de retail als in de horeca. Kijk maar naar merken als Bionade, de limonades van now en Proviant. Allemaal Duits, stuk voor stuk lekker en voor je gast een leuke aanvulling op de kaart. Deze zomer wordt Nederland...

24 juni 2015
Fris wordt minder zoet

Eerder kondigde IKEA al aan de frisdranken uit de winkels te verwijderen. Nu wordt bekend dat frisdranken minder calorierijk zullen worden. De drankjes worden minder ongezond, aangezien de hoeveelheid suiker zal worden verminderd. Minister Schippers De vereniging ‘Frisdranken, Waters, Sappen...

13 februari 2015
DrankenCompagnie opgericht

Sinds 12 februari 2015 is DrankenCompagnie een feit. Een collectief van zelfstandige groothandel in dranken die service en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De markt verandert en de oprichting van DrankenCompagnie is daar het antwoord op. Nog meer leden Jan Westendorp, directeur va...

4 november 2014
Bah, regels...

Ons leven wordt steeds meer gecontroleerd, de overheid bedenkt aan de lopende band regels en verboden die in veel gevallen volslagen idioot zijn, allemaal zogenaamd ter bescherming van de consument. Zolang we maar niet weten wat erin zit De EU had onlangs bedacht dat de arme consument bescher...

9 juli 2014
Post-mix of flesje in je zaak?

Cola is nog steeds de favoriet van frisdrankdrinkend Nederland. Hoewel de koolzuurhoudende dranken nog steeds populair zijn, drinken gasten ook steeds meer gezondere vruchtendranken en verantwoord fris. De meeste horecaondernemers schenken frisdrank uit kleine horecaflesjes. Kwaliteit is daarbij h...

25 maart 2014
Crisis voorbij voor strandhoreca

Met het vroege aanbreken van de lente kennen de strandpaviljoens dit jaar een seizoenstart om van te dromen. Of dit een voorbode is voor een goed jaar is nog afwachten, maar over 2013 kunnen we stellen dat het een goed jaar is geweest voor de strandhoreca. Het aantal bezoeken en de besteding nam t...

3 november 2013
BTW in de horeca

De belasting Toegevoegde Waarde (BTW) heeft (per 1 januari 2019) verschillende tarieven: 21%, 9% en 0%. Welk tarief u moet toepassen, hangt af van het soort goederen of diensten. Lees alles over BTW in de horeca in het volgende artikel en gebruik de speciale horeca-calculator. Bijzondere gevallen...

17 september 2013
Reactie KHN op troonrede

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept de politiek op lasten voor burgers en ondernemers te verlagen. Dit laat KHN weten na de uitgesproken troonrede. Hierin werd vermeld dat er hogere accijnzen komen op alcoholhoudende dranken en frisdranken, wat tot hogere inkoopprijzen voor de Nederlandse ho...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: