Heineken Nederland neemt zich voor om Vrumona te verkopen aan Royal Unibrew

Auteur: Redactie
Drinks 3 juli 2023
Heineken Nederland neemt zich voor om Vrumona te verkopen aan Royal Unibrew Hans Böhm - Algemeen directeur Heineken Nederland

Heineken Nederland wil zich scherper focussen op haar groei in de biermarkt en aanpalende biercategorieën. Daarom zocht de brouwerijketen een koper voor frisdrankproducent Vrumona, deze hebben zij gevonden in Royal Unibrew uit Denemarken.

Heineken gaat zich met de biermerken en aanpalende biercategorieën steviger verankeren en ontwikkelen in Nederland. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 worden afgerond zonder verdwijning van banen bij Vrumona.

Hans Böhm, algemeen directeur Heineken Nederland: “Met de verkoop van ons frisdrankconcern kunnen we nog steviger inzetten op innovatie en groei in de voor ons zo vertrouwde biermarkt. Tegelijkertijd kan Vrumona met de nieuwe eigenaar Royal Unibrew, een sterke speler in de frisdrankindustrie, haar groeiambities beter realiseren. Dit bedrijf heeft al een langdurige samenwerking met PepsiCo in Europa met uitzondering van Nederland; want in ons land is Vrumona de PepsiCo-bottelaar.

Wat dat betreft waren wij een vreemde eend in de bijt en is het heel logisch dat Vrumona nu onderdeel wordt van deze partij. Met deze nieuwe eigenaar is Vrumona in staat om haar groeiambitie waar te maken; er kan geïnvesteerd worden in de fabriek, in medewerkers, in duurzaamheid en in de merken. Dit is nodig om optimaal te kunnen inspelen op huidige en toekomstige eisen en wensen uit de markt. Dit is een win-win voor beiden en ik ben ervan overtuigd dat de medewerkers van Vrumona in goede handen zijn bij een sterke partij als Royal Unibrew.” 

Lars Jensen, CEO van Royal Unibrew zegt: "We zijn blij dat we een overeenkomst hebben gesloten met Heineken voor de overname van Vrumona. Vrumona zal een nieuw groeiplatform creëren voor Royal Unibrew op het Europese vasteland en zal naar verwachting de autonome winstgroei in de komende jaren stimuleren". 

Vrumona 

Het frisdrankbedrijf uit Bunnik, waar ruim 325 mensen werken, is sinds 1968 een dochteronderneming van Heineken. Vandaag de dag heeft Vrumona een sterke positie in zowel retail als horeca. Het is de op een na grootste speler op de Nederlandse frisdrankenmarkt en de marktleider op het gebied van gezondere frisdranken met een reeks gevestigde merken zoals Royal Club, Sisi, Sourcy, Vitamin Water en licentiemerken zoals 7 Up, Pepsi en Rivella.  

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Beeldmateriaal: Heineken Perskit

Overig nieuws