U heeft gezocht op : Toilet

20 januari 2021 Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

6 augustus 2020
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

5 juni 2020
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers. ...

4 juni 2020 Interview Longread Corona
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

20 mei 2020 Wet- en regelgeving Corona
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee ...

17 april 2020 Corona
Strandtenten Nederlandse kust klaar voor anderhalvemetersamenleving

De strandexploitanten aan de Nederlandse kust zijn klaar om te starten met hun nieuwe anderhalvemeterdienstverlening. De afgelopen periode hebben zij gebruikt om hun horecazaken aan te passen en gereed te maken, zodat kan worden voldaan aan de RIVM richtlijnen in de nieuwe anderhalvemetersamenleving ...

20 januari 2020 Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

2 januari 2020 Interview Longread
Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''

Van lunchen tot dineren en van vergaderen tot bruiloften. Perron 22 biedt voor iedereen een plek. Nelleke Staal, horecaondernemer en bedrijfsleider van het restaurant, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en werkt nu dus op vrijwillige basis, het hoeft niet meer: ‘’Ik kan niet t ...

20 november 2019 Branded Content
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand ...

13 november 2019 Events Branded Content
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

12 september 2019 Events
Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober staat de Bourgondische hoofdstad van Nederland alweer voor de vijfenzestigste keer in het teken van de horeca tijdens dit jaarlijkse evenement. " ...

28 juni 2019 Columns Interview Longread
Terras-etiquette: sta jij terrasterreur toe?

Als horecaondernemer ben je gastvrij, vriendelijk en geduldig. Maar er zijn van die momenten dat je letterlijk uit je vel kunt springen omdat gasten vervelend doen tegen jou en je personeel. Zeer zeker op het terras, waar de hitte kan zorgen voor horecagasten met een kort lontje. Inderdaad, een kort ...

28 mei 2019 Events
Horecabeurs BBB Maastricht presenteert non-food trendsetters

Horecavakbeurs BBB Maastricht introduceert Folie à Deux, een nieuw beursonderdeel, dat ontwikkelingen op non-food gebied presenteert. Uitvindingen die binnen nu en tien jaar een belangrijke rol zullen spelen in de horecabranche worden belicht. Daarbij gaat het om de allernieuwste toepassingen ...

16 mei 2019
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M ...

13 mei 2019 Wet- en regelgeving
Van Drank- en Horecawet naar Alcoholwet; wat betekent dit voor jou?

Omdat de tijd niet stilstaat en de ontwikkelingen op het gebied van winkel- en horecaconcepten zich blijven opstapelen, is de regering van mening dat vele bepalingen uit de huidige Drank- en Horecawet achterhaald zijn. Dat klopt ook wel: de basis van deze wet stamt uit 1964 en ondanks vele wijziging ...

28 februari 2019 Achtergronden Interview Longread
Achtergrond: het imagoprobleem van de Videma

De Videma staat bij veel horecaondernemers slecht te boek. En dat is niet verwonderlijk, aangezien de private licentiewaakhond - op papier een stichting – in het recente verleden een spoor van falende bewindsvoering heeft achtergelaten. Belangenverstrengeling en ‘bad governance’. H ...

18 oktober 2018 Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van ...

29 augustus 2018 Den Haag
Café Aimée: de nieuwste hotspot van Den Haag

In het mooie pand, voorheen De Burcht, aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag is de nieuwe horecagelegenheid ‘Café Aimée’ geopend. Café Aimée combineert een Frans interieur met eigentijdse chique en botanische stijlelementen, fluwelen banken en een gouden me ...

30 maart 2018 Interview
Routing: nadenken over elke centimeter

Hij zag zichzelf nog staan, midden in een bouwval. Denkbeeldig de koekenpan in de hand, kijkend naar waar ooit de keuken zou moeten verrijzen. Daar de saladiere, daar de vaatwasser, dan daar de steamer en daar de pitten. De routing van de keuken kreeg in zijn hoofd gestalte. Alles moest strak na de ...

21 maart 2018
5 tips om de ideale werknemer te vinden

Tips & tricks: hoe vindt u het beste personeel? Met maar liefst een slordige 40.000 vacatures is het op z’n zachtst gezegd lastig om goed personeel te vinden. Het draait hier echter wel om het gezicht, de motor en het hart van uw zaak. In dit artikel geven wij u, de ondernemer, een paar ...

3 oktober 2017 Events
Anti Kater Theater in Utrechts café

Het Café Theater Festival en Hofman Café serveren op zondag 8 oktober om 14:00 uur weer een nieuwe editie van Anti Kater Theater. Tijdens deze middag vertelt het duo Edna & Lila haar toiletgeheimen door en de band SKUMBEK brengt de meest sprekende teksten ten gehore. Tot slot versi ...

18 augustus 2017 KHN
Voorzitter KHN roept burgemeesters op om beter samen te werken met horeca

Robèr Willemsen, de voorzitter van KHN, roept in zijn blog politici (en met name burgemeesters) op om constructiever met horecaondernemers samen te werken. Hieronder lees je zijn blog. Als horeca staan we middenin de samenleving. Dat hoef ik u als KHN-ondernemer niet uit te leggen. Wij z ...

29 juni 2017 Wet- en regelgeving
'Poepbacterie in ijskoffie Britse Starbucks'

De ijskoffie van Starbucks in Groot Brittannië kan zijn besmet met de E. coli-bacterie. Dat blijkt uit onderzoek van de BBC. De bacterie is afkomstig uit ontlasting. Op verschillende plekken in Groot Brittannië heeft de BBC met het consumentenprogramma Watchdog steekproeven gedaan bij k ...

20 juni 2017 Wet- en regelgeving
Zaans café gesloten vanwege illegaal gokken

Op last van de burgemeester van Zaandam is een café aan de Hogendijk gesloten wegens illegaal gokken. Bij een integrale horecacontrole werd in het toilet van het café een gokkast aangetroffen, waarmee op buitenlandse voetbalwedstrijden kon worden gegokt. Daarnaast lagen er ook gokb ...

27 maart 2017 Achtergronden
Beachclub Bries start strandseizoen met wervelend openingsfeest

Gisteravond werd het Nederlandse strandseizoen ingeluid met een knalfeest aan de Noordwijkse kust. Beachclub Bries opende daar op spectaculaire wijze het strandseizoen van 2017. Het is voor het negende jaar op rij dat de broers Michiel en Martijn van den Berg uitpakken tijdens deze heugelijke happen ...

9 maart 2017 Achtergronden
11 tips om je zaak te verbouwen

Het aanpakken van een bestaande horecalocatie doe je niet zomaar. Kies je ervoor om een tijdje te sluiten of pak je de werkzaamheden gefaseerd aan? Betreft het enkel een optische renovatie of worden ook bouwtechnische zaken aangepakt? En hoe zit het met de routing? We geven je enkele tips en suggest ...

12 januari 2017
Zo zorg je voor een handicap-vriendelijke onderneming

Vandaag heeft Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn op de Horecava de campagne 'Meedoen met een handicap' gelanceerd. Met deze campagne wil Van Rijn Nederlanders bewust maken en inzicht geven in wat zij zelf kunnen doen om mensen met een beperking volwaardig ...

17 november 2016
Onderzoek: hoe schoon zijn toiletten in de horeca?

De hygiëne in openbare toiletten in de horeca is ten opzichte van 2015 met 3 procent gestegen naar 36 procent. Deze schone toiletten krijgen de beoordeling ‘goed’ als het gaat om het aantal aangetroffen bacteriën. Dat blijkt uit het door vakblad Service Management georganise ...

6 oktober 2016
Eerste duimsticker voor goed toegankelijk eetcafé

Eetcafé Bobbie Beer heeft als eerste horecagelegenheid in Almere een duimsticker gekregen. Die geeft aan dat het restaurant goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. Het gaat om een initiatief van de Stichting Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA), de stichting Abri, die zic ...

20 juli 2016
Willem Neutkens Meest Markante Horecaondernemer van Brabant

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Brabant heeft Willem Neutkens uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Brabant 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017, die tijdens Horecava ...

27 juni 2016 Wet- en regelgeving Achtergronden
Serveerster morst wijn op kleding gast. Wie is aansprakelijk?

Serveerster morst wijn op kleding gast. Wie is aansprakelijk? Het komt vrij vaak voor. Een bedieningsmedewerker morst wijn op de kleding van één van je gasten. Wie is er aansprakelijk om de schade te vergoeden? De medewerker of de werkgever? We spraken hierover met Lianne Hoorntje e ...

30 mei 2016
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Ha ...

24 mei 2016
28 mei Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De hele dag door is het mogelijk om uit te gaan en ondertussen iets bij te dragen a ...

14 maart 2016
Toilet verplicht in horeca Maastricht

In Maastricht moeten alle horecagelegenheden een toilet beschikbaar hebben voor de gasten. In de zomer wordt het nieuwe horecabeleid vastgelegd, en dan wordt dit voorschrift opgenomen. Het voorschrift is met name bedoeld voor zaken die naast de winkelfunctie ook horeca-activiteiten ontplooien. ...

15 februari 2016
Toiletjuffen bij La Place zijn overbodig

Restaurantketen La Place, voorheen onderdeel van het inmiddels failliete V&D, doet het 'monetizen' van de behoefte in de ban. Voortaan wordt het gratis om te toiletteren bij La Place. De nieuwe eigenaar, Jumbo, vindt het niet van deze tijd om geld te vragen voor toiletbezoek. Op straat gezet T ...

6 oktober 2015
Interview: Brouwers moeten loyaliteit belonen!

Het COBRA Café op het Museumplein in Amsterdam kun je met geen enkel ander café in Nederland vergelijken. Het café ligt op een toplocatie pal naast de ‘I amsterdam letters’ en direct voor het vernieuwde Rijksmuseum. Waar veel cafés moeite moeten doen om gasten binnen te krijgen, heeft Arnol ...

1 mei 2015
Vrouwen gestresst door toiletlucht

Vind jij stinkende luchtjes op het toilet ook zo vervelend? Je bent niet de enige! 80% van de Nederlanders stoort zich aan stank op het toilet. Waar mannen het met name vervelend vinden om in de stank van een ander te zitten, maken vrouwen zich overwegend zorgen over de door hunzelf geproduceerde ...

13 april 2015
Rel: betalen voor opwarmen babymelk België

In België is er een hevige discussie ontstaan toen een restaurant 50 eurocent rekende voor het opwarmen van een flesje babymelk. Elektriciteitskosten, zo luidde de omschrijving op de rekening. De gast plaatste de rekening op social media, waarna het restaurant onder vuur kwam te liggen. Het ma ...

18 februari 2015
Tieners komen ladderzat de horeca in

Radiozender FunX interviewde Niels Bus, manager van discotheek Brothers en enkele tieners op straat. Wat blijkt? Sinds de invoering van de verhoging van de leeftijd voor het schenken van alcohol drinken jongeren eerst thuis of bij vrienden in, en niet zomaar een beetje. Vooral op de feesten voor 1 ...

12 januari 2015
FNV Horeca op het matje bij Horecava

FNV Horeca heeft aan de vooravond van de horecavakbeurs Horecava haar reclameposter – die deze week te zien is op de toiletten in het RAI-gebouw - moeten aanpassen op last van de beursorganisatie. De organisatie vond dat de reclameboodschap van de grootste vakbond voor het horecapersoneel niet d ...

29 december 2014
Nieuwe columnist: Mark Tamsma!

Er zijn grenzen..! Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik beroepsmatig veel in het buitenland verblijf om trends en consumentengedrag in de horeca te mogen spotten. Waarom? Om de Nederlandse horecaondernemers te kunnen ondersteunen om het nog beter te doen. Het is in Nederland namelijk zelden goed geno ...

26 december 2014
"Ik heb een hekel aan dronken mensen"

In de polder van het toeristenplaatsje Nieuwvliet in Zeeuws-Vlaanderen ligt een oude boerderij die is omgebouwd tot café Het Koekoeksnest. Kunstenaar en eigenaar Ronald Spiessens heeft zijn droom waargemaakt en heeft in zijn zaak een eigen wereld gecreëerd waar muziek en bijzondere ‘bewoners’ ...

18 november 2014
Toiletten in horeca het schoonst

De toiletten in openbare gebouwen en de horeca zijn, beiden met 38 procent goed, het schoonst. Dat blijkt uit het door vakblad Service Management georganiseerde en in samenwerking met hygiëne-aanbieder Uniqcare uitgevoerde Nationaal Toiletonderzoek 2014. Toiletten schoner dan vorig jaar In he ...

13 november 2014
Het kelderluik...

Er zijn uitspraken die iedereen met een afgeronde studie Nederlands Recht voorbij heeft zien komen. Een van deze uitspraken is het befaamde ‘kelderluik arrest’. We gaan terug naar het jaar 1965. Een café in Amsterdam, met een kelder waarin voorraden (drank) worden opgeborgen. Wat speelde zich ...

15 oktober 2014
Toilet vaak gebruikt voor sociale functie

Op 15 oktober is het weer Global Handwashing Day: de dag waarop de wereld stilstaat bij het belang van goede handhygiëne. Na een toiletbezoek de handen wassen is eenieder aan te raden , maar wist je dat er zich op het toilet méér afspeelt? Dit jaar vestigt Tork, merk van SCA, wederom aandacht o ...

10 september 2014
Westbroek krijgt excuses van vandaal

Henk Westbroek heeft excuses gekregen van de vader van de man die zijn wc besmeurde met graffiti in zijn café Stairway to Heaven. Westbroek dreigde beelden van de dader op internet te zetten. Gesnapt De dader bekladde de muren met de tekst 'op toiletten hoort graffiti'. Er hangen camera's bui ...

26 augustus 2014
Henk Westbroek kwaad om graffiti in zaak

De jongeman die afgelopen zaterdag graffiti spoot op een van de splinternieuwe toiletten van café Stairway to Heaven in Utecht, krijgt van eigenaar Henk Westbroek een week de tijd om zich te komen melden.Anders zet hij de dader, die heel duidelijk is gefilmd, op internet. YouTube Werknemers ...

31 juli 2014
Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse bos

Op 5, 6 en 7 september 2014 opent het Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse bos haar deuren voor iedereen die op zoek is naar een festival met in de hoofdrol meer dan 250 wijnen uit alle windstreken, gecombineerd met alle denkbare mobiele keukens, DJ’s en live acts. De perfecte combinatie A ...

25 juli 2014
Amerikaanse nostalgie bij Mad Mick's

De binnenstad van Rotterdam. Druk, lawaaierig & warm. Maar ook internationaal & buzzing van een grootstedelijke allure. Er is altijd iets te doen in 010. De Coolsingel, Het Weena en het nieuwe, opgeknapte Centraal Station liggen op een steenworp afstand van Mad Mick’s Breakaway Café. Al meer ...

14 juli 2014
Geen wasbakje? Tent dicht!

Cafe Het Noorderstation is haar vergunning kwijt. Waarom? Omdat er geen wasbakje bij het damestoilet is geplaatst. De ambtenarij is weer op pad, blijkbaar. Er zijn twee toiletten in de zaak en de plaats om de handen te wassen is in de ruimte naast de toiletten. De wasbakken dienen echter bij de t ...

13 juni 2014
Oranjefans zorgen voor troep in horeca

Beschonken WK-supporters behoren tot de grote ergernissen van het horecapersoneel in Nederland. Ook agressieve gasten zorgen voor de nodige irritatie. Maar wat horecapersoneel nog het allerergst vindt, is de troep die zij moeten opruimen nadat de hordes WK-supporters weer naar huis zijn gegaan. Da ...

14 april 2014
Toilet gesaboteerd, kassa leeg

Denk je alles meegemaakt te hebben, kan het blijkbaar nog erger. Wat te denken van dieven die de toiletten saboteren om vervolgens de kassa te plunderen? Dit alles vond plaats in Mechelen, België. Onder water Afgelopen zaterdagnacht ontdekte een medewerkster van het café dat de toiletten vo ...

25 januari 2014
Meer winst door goede hygiëne

Horecaondernemer, let op uw hygiëne! Negen op de tien (88,5 procent) van de café- en restaurantbezoekers keert sneller terug naar uw zaak wanneer de hygiënische voorzieningen naar wens zijn. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van hygiëne-expert Initial. Handen wassen Bijna de helft (47 ...

19 november 2013
Biercafé Olivier beste kroeg van het land

Belgisch biercafé Olivier in Utrecht is het beste café van Nederland. Uit het juryrapport: ‘In dit tijdloze concept werken ze snel, servicegericht, gastvrij en met verstand van zaken. Een café in de puurste zin van het woord waar iedereen zich thuis voelt. Dit is een ontmoetingsplaats die je ...

7 november 2013
Twee op de drie toiletten vies in horeca

In de horeca zijn haast twee op de drie toiletten vies. Uit het Nationaal Toiletonderzoek blijkt dat in restaurants, hotels en cafés 31 procent van de toiletten dit jaar schoon zijn. Met deze score eindigt de branche als tweede, achter de categorie openbare gebouwen. Wie durft? In openbare ...

10 oktober 2013
Hoe organiseer je de muziek?

In iedere editie van De CaféKrant leggen we onze panelleden een stelling voor. Dit keer was het 'Hoe heb je de muziek georganiseerd in jouw café?'. Ontdek de antwoorden van deze caféondernemers en doe er uw voordeel mee. Robbert Roggeband van Café de Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee ...

24 april 2013
The College Hotel heeft mooiste toilet

The College Hotel in Amsterdam mag zich een jaar lang de trotse eigenaar noemen van ‘Het mooiste toilet van Nederland’. Een deskundige jury koos uit meer dan 80 verschillende inzendingen dit toilet als winnaar en vond het toilet met recht ‘een omweg waard’. Geen sluitstuk “Dit toilet ...

11 april 2013
Europa kritisch over toilethygiëne

Toilethygiëne in de Europese horeca krijgt van haar bezoekers geen hoog cijfer. Acht van de tien Europeanen geeft aan toiletruimtes in restaurants en hotels vies te vinden. Maar ook bars (33 procent), clubs (26 procent) en fastfood restaurants (22 procent) blijken een slechte hygiëne te hebben. ...

18 maart 2013 Interview 15 jaar De CaféKrant
Interview: Wouter Verwer van Talud9 in Utrecht

Jong, gedreven, ambitieus en eigenzinnig. Wouter Verwer is meerdere malen voor gek verklaard door zijn omgeving. In deze economisch onzekere tijden het risico nemen een horecagelegenheid te beginnen als jonge ondernemer... Daar was niet iedereen enthousiast over. Toch waagde hij de gok. “Ik ...

17 januari 2013
Digitaal leren over hulpbehoevendheid

In de horeca is iedereen welkom. Dat geldt ook voor gasten met een beperking. Voor veel medewerkers is de omgang met deze groep echter onbekend terrein. Een gratis e-learning kan hulp bieden. Begrijpen en communiceren De e-learning Gastvrijheid is ontwikkeld om de gast met een beperking zich wel ...

15 maart 2011
Helft Nederlanders mijdt toilet in horeca

Het is lang niet overal goed gesteld met de hygiëne in de horeca, zo concludeert fabrikant van tissue- en hygiëne-producten Tork op basis van onderzoek. Bijna de helft van de Nederlanders zegt om hygiënische redenen het toiletbezoek in restaurant of kroeg te vermijden. Als men toch naar het toile ...

1 oktober 2010
Dagboek 2 De Vroolijke Frans-De kop is er af!

Het is gelukt, De Vroolijke Frans draait inmiddels op volle toeren. In twee etappes is de klus geklaard. Vanaf begin september zijn we begonnen met het verzorgen van feesten en partijen in ons zalengedeelte. De eerste serieuze vuurproef ondergingen we op 11 september ('nine eleven': vragen om moeili ...

29 augustus 2010
Dagboek 1 De Vroolijke Frans-De beuk erin

Het is nu donderdag-ochtend 2 september tien over zes. Een paar uurtjes geleden, zo tegen kwart over 1, in bed gerold, maar omdat ik toch al weer een half uurtje lag te malen over wat er allemaal nog gedaan moet worden, heb ik me toch maar weer aan de beddenplank omhoog gehesen. Overmorgen hebben we ...

1 juli 2010
Johan Vlemmix start mini WK-hotel

Johan Vlemmix probeert nog wat geld te verdienen door in zijn pand aan de Marconilaan in Eindhoven (beter bekend als Paleis Soestdijk II) een oranje WK-minihotel te openen. Liefhebbers kunnen voor vijftig euro per nacht het héle hotel huren. Dit bedrag is inclusief eten en alle drankjes. Het bijzon ...

27 april 2010
Tissues hygiënischer dan luchtdrogers

Handen wassen in de horeca is van groot belang. Niemand wil namelijk dat het eten of drinken aangeraakt wordt door vieze handen. Maar waar vroeger alleen goed wassen volstond blijkt nu uit onderzoek dat op de juiste manier drogen meer effect heeft. Zo neemt het aantal bacteriën toe bij de hetelucht ...

25 maart 2010
Boek over Amsterdamse toiletten in de maak

Een boek over Amsterdamse toiletten; het leek een vreemde missie van auteur Ellen Grift. Bijna een jaar en meer dan 170 toiletbezoeken later, heeft het geresulteerd in een uniek fotoboek dat een verrassend originele kijk geeft op het kleinste kamertje. Vanaf begin mei ligt het boek, met de toepassel ...

4 juni 2009
Barplassen wordt smerige gewoonte

Studenten maken steeds vaker gebruik van een smerige gewoonte om niet naar het toilet van een kroeg te hoeven gaan. Tegen de bar aan plassen terwijl je een biertje bestelt... In Groningen, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven komt dit fenomeen steeds vaker voor, meldt de Leeuwarder Courant. Barplassen ko ...

5 maart 2009
Futuristisch café met ruimteschip toiletunit

Het café van de toekomst in Amsterdam. Hoe moet dat eruit zien? Felix Meritis en Dommelsch gaven het architectenbureau studioTX deze opdracht. Volgens hen bestaat het café van de toekomst uit een combinatie van een 'kloosterzaal' waar een verstilde, bijna spirituele atmosfeer heerst en een gezelli ...

1 januari 2008
Dansvloer wekt energie op

Bewegingen van dansers omzetten in elektriciteit, waarom is niet eerder iemand op dat idee gekomen? Horecaondernemers Aryan en Willem Tieleman en dancegoeroe Ted Langenbach zijn de eersten die dit gaan toepassen in de Rotterdamse discotheek Nighttown. Onder de naam WATT opent daar in september de ee ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: