Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

13 november 2019 | redactie

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard.

In november vinden de volgende evenementen plaats:

België – Taste The Green Future, Gent, 17-21 november
Duitsland – GastRo, Rostock, 17-20 november
Verenigd Koninkrijk – Restaurant and takeaway innovation Expo, Londen, 19-20 november
Frankrijk – EXP Hotel, Bordeaux, 24-26 november

Denk eraan dat hygiëne altijd een must is

Elke horecazaak moet met zijn tijd meegaan en op de hoogte blijven van veranderende smaken en verwachtingen van de consument. Wel is het zo dat sommige waarden nooit uit zwang raken. Zo mag er niet worden afgedongen op eersteklas hygiënenormen. De gezondheid en veiligheid van gasten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie.

Papieren producten zijn al ingeburgerd in keukens en in voedselbereidingsruimten, waar keukenrollen en papieren handdoeken van onschatbare waarde zijn voor het schoonvegen en drogen van handen en het schoonmaken van oppervlakken. Uit onderzoek blijkt dat geen enkele andere methode van handen drogen hygiënischer is dan het gebruik van papieren handdoeken, die helpen om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren.

Meerdere onderzoeken in de afgelopen tien jaar tonen aan dat disposable handdoeken minder bacteriën verspreiden dan andere handendroogmethoden. Zo is er bij het gebruik van disposable handdoeken aanzienlijk minder verspreiding van bacteriën dan met jetdrogers, die in toiletten de lucht, de machines en oppervlakken kunnen besmetten met micro-organismen. Denk bijvoorbeeld aan de MRSA-bacterie, enterobacteriën en enterokokken, die braken en diarree kunnen veroorzaken. Lees er hier meer over: https://europeantissue.com/blog/multisite-hospital-study-demonstrates-hand-drying-method-can-affect-risk-of-bacterial-dissemination/

Of u nu een groot modern restaurant uitbaat of een klein lokaal café: zorg ervoor dat u de allernieuwste wetenschappelijke adviezen in acht neemt bij het kiezen van een handdroogmethode voor uw toiletten. Ga even bedachtzaam te werk als op beurzen waar u informatie inwint over de nieuwste gadgets en apparatuur voordat u een keuze maakt.

Meer informatie is beschikbaar op deze website: https://europeantissue.com/you-cant-put-a-price-on-hygiene-in-the-horeca-trade/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: