U heeft gezocht op : Tilburg

30 december 2020 Financieel Digitaal Ondernemen
De snelle opmars van digitaal betalen in het café

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

7 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
Virtual brands & delivery only; data bepaalt

Terwijl de deuren van de horeca in 2020 voor een groot deel gesloten bleven, ontwikkelden veel horecaondernemers aan de achterkant van hun zaak een nieuwe omzetstroom. Afhalen en bezorgen was de broodnodige reddingsboei. Een tijdelijk of blijvend fenomeen? En komt er in de (nabije) toekomst meer rui ...

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

16 november 2020 Achtergronden Corona
Café gesloten? Dan maar kerstbomen verkopen

Horecaondernemers, en zeer zeker café-eigenaren, zijn creatief in deze uitdagende tijden. Om het hoofd boven water te houden, zijn verschillende ondernemers al enige tijd geleden gestart met het bezorgen of laten afhalen van food en drinks, maar nu de horecasluiting al wat langer duurt en er ...

8 september 2020 Financieel Nice 'n Easy
De snelle opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

2 april 2020
Brouwer luidt de noodklok: “Tachtig procent van mijn omzet valt weg”

Niet alleen de horeca, ook leveranciers zien de omzetten drastisch dalen. Rob van den Meijdenberg, oprichter en eigenaar van KraftBier uit Tilburg wordt op zijn creativiteit gewezen om te overleven. “Ruim tachtig procent van mijn omzet komt uit de horeca en evenementen.” Midden in een ...

28 februari 2020
“Bier moet passen bij het gerecht”

Aan de rand van het bruisende centrum van Eindhoven vind je Stadsbrouwerij Eindhoven en café 100 Watt, dat niet alleen een café is, maar ook een plek waar je kunt genieten van een diner of lunch. “Dat denken veel mensen inderdaad, dat we alleen een café zijn, maar je kunt ...

27 januari 2020 Achtergronden
Bavaria pleit voor Nobelprijs voor de Vrede voor carnaval

Ook dit jaar maakt Bavaria een duidelijk statement rond carnaval; namelijk dat carnaval de Nobelprijs voor de Vrede verdient. Het feest brengt mensen dichter bij elkaar, ongeacht leeftijd, opleiding, religie, geaardheid, huidskleur of politieke voorkeur. Zelfs de grootste vijanden zijn de vrolijkste ...

25 november 2019
Entree Awards voor de dertiende keer uitgereikt

Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talapanescu), Best Hotel Design (Supernova in Rotterdam) en Best Restaurant Concept (Graphite in Amsterdam). De oprichters van horecagroep De Drie Wijzen u ...

7 november 2019
Nederlands Bockbier uniek in de wereld

Zodra de bladeren aan de bomen beginnen te kleuren, hunkert de Nederlandse bierliefhebber naar een zacht en verwarmend Bockbier. Met zo’n heerlijk roodbruin gekleurd biertje met karamelachtige aroma’s doorstaat de Nederlander al jaren elke herfststorm. En daarin is ons land uniek, zo con ...

25 september 2019
Genomineerden Entree Awards 2019 bekend

De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de vijftig beste nieuwe horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten. De nominaties voor de Entree Awar ...

22 juli 2019 Tech Interview
In dit café tappen de gasten zelf

Iedere handeling in een café kost je menskracht. Hierdoor heb je personeel nodig. Natuurlijk is afrekenen steeds eenvoudiger geworden binnen de horeca, net als in de retail. Contactloos betalen is niet meer weg te denken en steeds meer mensen betalen cashloos. Je kunt echter nog een stapje ve ...

16 juli 2019
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou ...

13 juni 2019
Mout Bierfestival strijkt neer in Tilburg

Goed nieuws voor bierminnende Tilburgers: Mout Bierfestival strijkt van 2 tot en met 4 augustus voor het eerst neer in het nieuwe Spoorpark en tovert de locatie om tot een bierwalhalla met lokale, nationale en internationale bierbrouwerijen die hun nieuwste bieren presenteren. Naast bier is er ruimt ...

16 mei 2019
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M ...

29 januari 2019 Achtergronden
Dit café geeft gratis bier weg

Café Brandpunt in Tilburg geeft vandaag vijfhonderd liter bier weg. Het café is vandaag namelijk jarig en wie jarig is, trakteert! 2800 biertjes Vijfhonderd liter. Dat zijn zo'n 2800 biertjes. De barmannen en -vrouwen kunnen hun borts natmaken, want er zullen veel dorstige ga ...

7 november 2018 Overheid
Amsterdam gaat strijd aan tegen crimineel geld in de horeca

De gemeente Amsterdam heeft samen met andere overheidsinstanties een manier gevonden om crimineel geld te weren uit de horeca. De rechter heeft ingestemd met 'omkering van de bewijslast', waardoor ondernemers aan moeten tonen dat hun kapitaal legitiem is. Dit was eerder niet het geval, ee ...

29 maart 2018 Personeel
Eetcafé Tilburg sluit vanwege personeelstekort

Bon Sjef in Tilburg sluit. Dit vanwege de personeelstekorten die de horeca al langer teisteren. Op Facebook plaatste het eetcafé de volgende tekst: 'Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk ook op het nieuws hebben gezien, is er een extreem te kort aan keukenpersoneel. Hierdoor waren wij ...

8 februari 2018 Achtergronden
Overzicht Brabantse bierprijzen tijdens carnaval

Omroep Brabant heeft een leuk onderzoek gedaan met betrekking tot - hoe kan het ook anders - de bierprijzen tijdens carnaval. De omroep zette de bierprijzen tijdens carnaval in de grootste Brabantse steden op een rijtje. Grote steden duurder In de vier grote steden ben je logischerwijs het mee ...

17 januari 2018 Achtergronden
Jarig café geeft bier gratis weg

Café Brandpunt in Tilburg bestaat dit jaar 36 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, heeft het café besloten om gratis bier weg te geven. Dat belooft een gezellige boel te worden. Het café aan het Piusplein is een begrip in de stad. 500 liter bier gratis Op dinsdag 30 januari i ...

26 oktober 2017 Achtergronden
Tilburgse cafés profiteren van wintertijd

Goed nieuws voor kroegeigenaren in Tilburg, en misschien ook wel in andere steden in Nederland. In de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober gaat de wintertijd in en dit betekent dat om 03:00 uur de klok een uur achteruit gaat. Langer open! Een uurtje langer weekend, maar ook een ...

7 juni 2017
Sterke koffieskills in derde editie Bagels & Beans Baristakampioenschappen

Dinsdag 6 juni vond de finale plaats van de derde Bagels & Beans Baristakampioenschappen. Vier getalenteerde barista’s hadden zich door de voorrondes geknokt en streden om de eerste prijs: een reis naar Panama. Eva Rosita Ykema van Bagels & ...

6 juni 2017
Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Fo ...

2 mei 2017
Nacht van de Fooi zoekt deelnemers 

Op zaterdag 20 mei 2017 staan deelnemende horecabedrijven in veertien steden hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Groningen, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Delft, Leiden en Maastricht kunnen horecaon ...

24 april 2017 Wet- en regelgeving
Meer jongeren bestraft voor gebruik valse ID

Jongeren die tijdens het uitgaan gebruik maken van een valse identiteitskaart, krijgen steeds vaker een straf bij Bureau Halt. dat blijkt uit cijfers van het bureau. In 2015 kregen 350 jongeren een straf, in 2016 waren dit er al 428. Voor dit jaar staat de teller al op 147 jongeren. Volgens Halt ...

23 maart 2017 Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

13 maart 2017
Criminele motorclubs wijken uit naar de horeca

Landelijk gezien neemt de infiltratie van criminele motorbendes binnen de horeca toe, wanneer wij de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer mogen geloven. Hij is voorzitter van de landelijke strategische overleggroep die met gemeenten, politie, OM, FIOD en Belastingdienst deze motorbendes 'aanpak ...

26 oktober 2016
Feestweek voor Café Philip om tienjarig bestaan

Café Philip is inmiddels één van de populairste horecagelegenheden van Tilburg. Dat wordt deze week uitgebreid gevierd. Het café viert het tienjarig bestaan van de zaak. Van dinsdag 25 oktober tot en met zaterdag 29 oktober wordt er iedere avond een feest georganiseerd. ...

26 oktober 2016 Wet- en regelgeving
Café zonder vergunning moet sluiten

Burgemeester Noordanus van Tilburg sluit dinsdag café De Jordaan aan de Hasseltstraat. De eigenaar is namelijk niet in het bezit van een drank- en horecavergunning. Daarnaast is gebleken dat de exploitant ook niet voldoet aan de eisen om in aanmerking te komen voor een drank- en horecaver ...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval ...

27 juli 2016
Distilleerderij Cooymans maakt doorstart

Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijnen van distilleerderij Cooymans hebben kopers gevonden en blijven bestaan. Avandis neemt de activiteiten van Distilleerderij Cooymans en wijnactiviteiten Delcave ...

23 juni 2016
Nu ook Ribs Factory in Amsterdam

Spareribsketen Ribs Factory heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend. De keten heeft al vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Delft, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg en Utrecht. De nieuwste vestiging van de Brabantse spareribsketen beslaat drie pandjes op de Amstelstraat, maar ...

30 mei 2016
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Ha ...

24 mei 2016
28 mei Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De hele dag door is het mogelijk om uit te gaan en ondertussen iets bij te dragen a ...

19 februari 2016
Tilburg focust op beacons in horeca

De Brabantse stad Tilburg voorziet ruim honderd horecabedrijven en winkeliers in de binnenstad van beacons. Dat gebeurt op initiatief van 100% Lokaal, een specialist in lokale marketing. Gerichte marketing 100% Lokaal werkt hiervoor samen met het uit Sneek afkomstige Lightcurb, dat de beacon- ...

1 januari 2016
Sandwich Kip

Sandwich Kip van Square, Tilburg Ingrediënten (1 broodje) 4 sneden (zelfgemaakt) casino zelfgemaakte kruidenmayonaise krulsla komkommer ijsbergsla tomaat 70 gram gerookte kip uitgebakken spek prikker met een olijf naturelchips Bereiding De geroosterde sneden brood insmeren ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

2 september 2015
Weinig animo voor rookvrij terras bij politiek

Vorige maand verscheen het bericht dat steeds meer terrassen gedeeltelijk rookvrij zijn, zoals het Tilburgse café Anvers. Volgens de eigenaar van dit café vindt driekwart van zijn gasten dat wenselijk. Weinig animo Toch is er onder politieke partijen nog weinig animo om het rookverbod in de ...

6 augustus 2015
Steeds meer gedeeltelijk rookvrije terrassen

Het Longfonds merkt op dat steeds meer horecazaken de laatste tijd gedeeltelijk overgaan op rookvrije terrassen. Een woordvoerder van het fonds zegt tegen nu.nl dat steeds meer zaken rookvrije zones instellen omdat klanten daar om vragen. Bewustwording groeit snel De eigenaar van het Tilburgse ...

30 juni 2015

Het vernieuwde Café Rotterdam biedt gasten naar eigen zeggen een 'top of the world' beleving. Vanaf het terras kunnen zij de havenstad op zijn best ervaren. Op ooghoogte van de Erasmusbrug en aanmerende cruiseschepen biedt dit hooggelegen terras volgens het café een uniek panorama op de Maas en d ...

30 juni 2015
Nieuwe biergarten in Rotterdam

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De form ...

13 maart 2015
Tilburg is een Vapiano rijker

Aan het Tilburgse Piusplein opende restaurant Vapiano gisteren de deuren. De Italiaanse restaurantketen is gevestigd op de begane grond van het Piusplaza-complex. In Nederland zijn er zes vestigingen van de keten; twee in Amsterdam, twee in Rotterdam, één in Den Haag en nu dus ook één in Tilbu ...

9 februari 2015
Dieven slaan toe in restaurant Guus Meeuwis

Afgelopen weekeinde werd er ingebroken in Restaurant Gustaaf in Tilburg. Dit is het restaurant van zanger Guus Meeuwis. De onverlaten beklommen het dak en wisten de tralies voor een raam door te knippen. Ze wisten zich daarna een weg te verschaffen het restaurant in. Mengpaneel Ze waren echte ...

17 december 2014
Gin & tonic bars rukken verder op

Amsterdam en Rotterdam kennen al een gin & tonic bar, nu is er dan ook zo'n hippe zaak in Tilburg. Aanstaande zaterdag is de opening. De naam van de zaak? Geheel toepasselijk is dat Gin Fizz. Veel soorten gin De kaart telt zestien soorten gin en zeventien gin/tonic-combinaties. Uiteraard zijn ...

2 oktober 2014
Café Philip Tilburg weer open na verbouwing

Café Philip in Tilburg opent zijn deuren vandaag met een geheel vernieuwde begane grond. Ook nieuw is een soort wiel aan het plafond, waar lichtstaafjes aan komen te hangen. De entree wordt volledig van glas, de club krijgt een nieuwe vloer en de DJ-booth schuift een stukje op. Verder verdwijnt de ...

28 augustus 2014
mijnKroeg.nl gaat de grens over

Het uitgaansplatform mijnKroeg.nl, dat in januari 2014 gelanceerd is, gaat nu al de Nederlandse grenzen over. MijnKroeg.nl heeft sinds de oprichting al de ambitie om ’s werelds grootste uitgaansplatform te worden. Om tot deze doelstelling te komen heeft het platform onlangs de Engelstalige websi ...

13 augustus 2014
'Overdagbar' Fahrenheit in Tilburg opent deuren

Gisteren stonden de eerste gasten op de stoep bij 'overdagbar' Fahrenheit in het Brabantse Tilburg. In de bar kunnen gasten genieten van koffie en onder meer panini's. Fahrenheit is gevestigd aan de Tuinstraat tegenover 'Bij Maud'. De eigenaren zijn Michiel Vonken en Debby de Beer. Christel ...

4 juli 2014
Allereerste YouTube Music Café

Café Joris in Tilburg zet de stad op de kaart. Het café gaat op de muzikale toer met twee nieuwe concepten: het Live onder de boom-evenement en het YouTube Music Café. Het YouTube café is een heuse primeur: er komt professionele camera-apparatuur te hangen, waardoor de liveoptredens opgenomen ...

3 juni 2014
Beste spare ribs van Nederland

Waar vind je de beste spare ribs van Nederland? Het is er immers weer de tijd voor; lekker met de handen eten op het terras, onder het genot van een fris biertje. De Spare Ribs Trophy 2014 is gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William deze f ...

12 mei 2014
Doneert u uw fooi?

Aankomende zaterdag kan men uitgaan voor het goede doel. Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kan je al donderdag 15 mei ter ...

6 maart 2014
10e Nacht van de Fooi komt eraan

Dit jaar vindt de tiende editie van Nacht van de Fooi plaats. Op zaterdag 17 mei staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Motto In de steden Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmeg ...

18 december 2013
Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014

Uit 118 inzendingen heeft de jury van de Horecava Innovation Award 2014 zestien innovaties genomineerd. Verrassende producten en diensten, vaak met een hoog duurzaamheidsgehalte, die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen; iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze u ...

19 november 2013
Biercafé Olivier beste kroeg van het land

Belgisch biercafé Olivier in Utrecht is het beste café van Nederland. Uit het juryrapport: ‘In dit tijdloze concept werken ze snel, servicegericht, gastvrij en met verstand van zaken. Een café in de puurste zin van het woord waar iedereen zich thuis voelt. Dit is een ontmoetingsplaats die je ...

24 oktober 2013
FNV zorgt voor woede met 'Braboneger'

Met de huidige Zwarte Pieten discussie is discriminatie een gevoelig punt in Nederland. FNV Horeca heeft zich dan ook de woede op de hals gehaald met hun landelijke campagne met de zogenaamde ‘Braboneger’. Met deze campagne wil de vakbond jongeren in de horeca betrekken bij cao-onderhandeling ...

17 september 2013
Oktober Bockbierfeesten

In oktober vinden traditiegetrouw de vele bockbierfeesten weer plaats. Op zondag 13 oktober wordt in Woerden de derde editie van het Woerdens Bockbierfestival gehouden bij het Grand Kasteel. Van 17 tot en met 20 oktober vindt de tweede editie van het Tilburgs Bockbierfestival plaats in stadscafé ...

10 juni 2013
Uitslag Nationale Open-Wijncompetitie

Huiswijn, open wijn, seizoenswijn, wijn van de maand: vooral in het restaurantsegment overlappen de begrippen elkaar steeds meer. Vandaar de nieuwe naam Open-Wijncompetitie in plaats van de Nationale Huiswijncompetitie. Hoe dan ook, alle regionale en nationale winnaars van open wijnen zijn bekend ...

3 juni 2013
Flinke fooi voor Nacht van de Fooi

De negende editie van de Nacht van de Fooi heeft 60.000 euro opgebracht. Bijna vierhonderd kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden in twaalf verschillende steden stonden deze dag hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten gericht op vrouwen en kinderen. Verschillend ...

29 mei 2013
Horecagelegenheden doneren fooi

Op stap voor het goede doel? Het kan weer. Tijdens de negende editie van de Nacht van de Fooi 2013 doneren op vrijdag 31 mei in Tilburg en zaterdag 1 juni in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht ruim 360 horecagelegenheden hu ...

28 februari 2013
Negende editie Nacht van de Fooi

Op zaterdag 1 juni vindt de negende editie van de Nacht van de Fooi plaats. Tijdens deze dag en nacht staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan ontwikkelingsprojecten. Het motto Op 1 juni staan de steden Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, R ...

15 januari 2013
Bieren voor het goede doel

Café de Wijn in Tilburg gaat een filantropische avond houden voor Bangladash. Het benefiet, genaamd Bieren voor Bangladesh, zamelt geld in voor enkele projecten in het Aziatische land. Hulp bieden De liefdadigheidsactie is bedoeld om vrijwilligersorganisatie VSO (Voluntary Service Overseas) te ...

19 november 2012
Arjan Witte wint ABT Blindproeffinale

Arjan Witte heeft de ABT Blindproeffinale gewonnen. Hij verstootte daarmee Kevin van Hautum van Café Kandinsky in Tilburg, de winnaar van vorig jaar, van zijn plek. Zes uit acht goed De finale van de BlindBierproeverij 2012 werd op 18 november in 'De Joppenkerk' in Haarlem gehouden. Arjan Witte ...

7 november 2012
Nightlife Awards 2012 zijn uitgereikt

De jaarlijkse Nightlife Awards zijn uitgereikt aan de populairste uitgaansgelegenheden. In de prijzen vielen Fox (Stadskanaal), Beachclub Vroeger (Bloemendaal), Café Philip (Tilburg) en Brothers (Bunnik). De Nightlife Awards De Nightlife Awards zijn populariteitsprijzen die zijn toegekend op ...

26 juni 2012
'Niet-roker van het jaar' is Tilburger

De Tilburgse horecaondernemer Rob Michielsen is door Clean Air Nederland uitgeroepen tot ‘Niet-roker van het Jaar 2012’. Michielsen is eigenaar van café Anvers en restaurant De Sinjoor. Grote tegenstander Michielsen is grote tegenstander van roken in zijn zaak, omdat hij een rookvrije werkp ...

29 mei 2012
Nacht van de Fooi haalt 47.000 euro op

De Nacht van de Fooi heeft 47.000 euro opgeleverd. Op 26 mei doneerden horecazaken uit o.a. Groningen, Utrecht en Amsterdam hun fooi aan het initiatief. Ook Haarlem, Leiden, Rotterdam, Tilburg, Breda en Maastricht deden mee aan de actie. Duurzame ontwikkelingsprojecten De actie had het mot ...

14 mei 2012
Beste hobbybier komt uit Tilburg

De Tilburger Marc Vriens is door een deskundige jury uitgeroepen tot beste hobby-bierbrouwer van Nederland. Zijn biertje heet: 't MAG. 116.667 flesjes Van het winnende pilsbier vult bierbrouwer Brand komend jaar 116.667 flesjes, goed voor 5.000 kratten. Deze zullen via slijterijketen Mitra's en ...

18 maart 2012
Winnaars SVH NK Horeca 2012 bekend

Leerling-kok Edwin Sander uit Twello, leerling-gastheer Niek Groen uit Spierdijk en leerling-kastelein Luc van Nieuwamerongen uit Breda zijn er met de nationale titels vandoor gegaan tijdens het SVH NK Horeca. Na een zinderende finaledag zijn zaterdag 17 maart de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen H ...

7 maart 2012
Fooi voor ontwikkelingsprojecten

Op 26 mei vindt de achtste editie van de Nacht van de Fooi plaats. Tijdens dit evenement doneren horecazaken uit negen steden hun fooi aan ontwikkelingsprojecten. Keep the Change Dit jaar staan de steden Groningen, Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Leiden, Delft, Nijmegen, Tilburg en Rotterdam gehe ...

17 februari 2012
Collectieve Horecaontzegging in Tilburg

Om de binnenstad van Tilburg gezellig en veilig te houden hebben ruim 45 ondernemers uit de Tilburgse horeca met elkaar afspraken gemaakt. In samenwerking met politie, gemeente en het openbaar ministerie is het in Tilburg vanaf 24 februari mogelijk om overtreders een collectief toegangsverbod voo ...

2 december 2011
Nu ook 24/7 stapmaatje voor Tilburg

Vanaf dit weekend kunnen ook de Tilburgse studenten en studieverenigingen gebruiken maken van de Stappie-App In september werd de applicatie geïntroduceerd in Breda, maar nu is ook Tilburg aan de beurt. De app geeft een up-to-date overzicht van aanbiedingen en activiteiten die zijn getweet door ...

4 november 2011
Cafe Parade gesloten na overtreding

De burgemeester van Tilburg heeft café Parada en grow-, smart- en headshop Flower Power voor onbepaalde tijd gesloten. Dat meldt www.dichtbij.nl. Die beslissing valt nadat de eigenaar van de panden zijn bedrijven openhield voor publiek nadat in augustus de drank-, horeca-, en exploitatievergunnin ...

29 oktober 2011
Cas Spijkers overleden

Topkok en een van de grondleggers van de Nederlandse gastronomie Cas Spijkers is zaterdagochtend op 65-jarige leeftijd overleden. Spijkers was al enige tijd ziek. Hij leed aan slokdarmkanker. Grote bekendheid Cas Spijkers wordt gezien als een van grootste koks van Nederland. Bij het grote pu ...

26 april 2011
Lunch- en dinercafé NUL73 opent deuren

Op vrijdag 29 april opent een nieuwe horecagelegenheid haar deuren in 's Hertogenbosch. NUL73 is een nieuw en eigenwijs lunch- en dinercafé waar gasten de hele dag terecht kunnen voor koffie, verse sappen en soepen, en een verrassende lunch-, diner-, en borrelkaart. NUL73 richt zich op een doelgroe ...

6 april 2011
Beste leerling-kastelein bekend

Na een zinderende strijd op de finaledag heeft Denise Seffelaar het SVH Nationaal Kampioenschap voor leerling-kastelein in de wacht gesleept. De 20-jarige Denise uit Den Haag behaalde de meeste punten op onderdelen als beheren van het wedstrijdcafé, het creëren van een eigen cocktail, een kenniste ...

16 september 2010

Horecamagnaat Laurens Meijer is geïnteresseerd in café De Drie Gezusters Breda. Dat café is dicht sinds vorige week het faillissement werd aangevraagd. ''Het is een geweldig pand; we kijken serieus naar een overname'', aldus Meijer. Ook een aantal andere vestigingen van Drie Gezusters, in onder m ...

29 juni 2010
In memoriam Sjoerd Kooistra (59)

Sjoerd Kooistra werd op 18 maart 1951 geboren in Emmen als zoon van een caféhouder. Toen zijn vader overleed, erfde Kooistra familiepretpark De Vluchtheuvel in Norg. Eind jaren zeventig opende hij in de stad Groningen zijn eerste eigen café: Bommen Berend. Kooistra bleek een goed gevoel te hebben ...

31 mei 2010
Horecazaak De Avenue Tilburg gesloten

Burgemeester Ivo Opstelten sluit theaterdinersalon De Avenue, gevestigd in een oude schuilkerk op de Heuvel in Tilburg voor vier weken. De afgelopen maanden werd er twee keer in het café gevochten. Daarop heeft Opstelten een brief naar de eigenaresse gestuurd met de mededeling dat haar zaak vanaf 3 ...

8 mei 2010
InBev wil panden Kooistra ontruimen

Bierbrouwer InBev wil tien horecapanden die verhuurd zijn aan ondernemer Sjoerd Kooistra laten ontruimen. De brouwer claimt dat Kooistra zijn betalingsverplichtingen niet nakomt. “De brouwerij heeft het bedrijf van Kooistra inmiddels gedagvaard”, aldus een woordvoerder van InBev. Ook Heineken is ...

7 december 2009
Freshweb.nl opent voor 2010 twee nieuwe vestigingen

De online versleverancier Freshweb.nl opent voor het einde van dit jaar nog twee nieuwe vestigingen in Maastricht en Tilburg. “Ons streven om in 2010 een volledige landelijke dekking te realiseren, komt hiermee weer een stapje dichterbij”, aldus Jasper van Roon, directeur Freshweb.nl. “Mede do ...

4 september 2009
Meest gastvrije stad van ons land

Op woensdag 23 september wordt bekend gemaakt welke stad zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de ...

24 juni 2009
Ready for take off

De kruiswoordpuzzel uit De CaféKrant heeft wederom tot een stortvloed van mailtjes, faxen en briefkaartjes geleid. Uit de goede inzendingen – bijna allemaal – zijn Frank Evers, eigenaar van Café Cartoon (www.cafe-cartoon.nl) in Geldrop en zijn vriendin Madelon Slaats als winnaar naar voren gek ...

16 maart 2009
Gezocht: meest gastvrije stad van Nederland

Van Spronsen & Partners horeca-advies voert onderzoek uit naar de meest gastvrije stad van Nederland. Hierin worden de 21 grootste steden onderzocht en beoordeeld op verschillende aspecten als horeca-aanbod, gevoel van veiligheid, winkelaanbod, architectuur en openbaar vervoer. In de verschillende s ...

15 maart 2009
'Doet u mij maar de middelste'

Recent onderzoek van de Universiteit van Tilburg heeft wederom uitgewezen dat consumenten in de meeste gevallen kiezen voor de middelste optie uit een reeks van producten. Zo hebben consumenten het gevoel dat ze er geen buil aan kunnen vallen. ‘De middelste is niet de duurste en ook niet de kwa ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: