Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

6 juni 2017 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Food Association.

Uit het juryrapport over de ingezonden wijnen:

De warmste 30 en 31 maart ooit gemeten: het terrasseizoen begon veelbelovend dit jaar. Of het van invloed was op de inzending voor het Proefschrift Wijnconcours was niet met zekerheid te zeggen. Maar feit is wel dat er 30% meer roséwijnen werden ingestuurd, 40% meer champagne en 30% meer overige mousserende wijnen. Veel schone, strakke roséwijnen proefde de jury, een zeer gevarieerd aanbod met tal van gevestigde namen en diverse verrassingen. Ook onder de sparkling wijnen meer ‘moderne’ wijnen afgestemd op de hedendaagse liefhebber, inclusief verschillende interessante ontdekkingen. En er was een uitstekende inzending champagnes met veel echte uitblinkers uit de top en subtop.

Op maandag 6 november vindt het tweede deel van het 29e Proefschrift Wijnconcours plaats, waarbij de witte, rode en zoete wijnen aan bod komen. Een compleet overzicht van alle winnaars en finalisten van het concours wordt gepubliceerd op www.thewinesite.nl.

29e Proefschrift Wijnconcours:

Roséwijnen van het Jaar 2017

Categorie Supermarkt

t/m € 7,50

Château Coulon, Corbières, Frankrijk 2015 Importeur Albert Heijn Winkelprijs per fles € 5,99

t/m € 10,00

Domaine de Saint Ser, Côtes de Provence Sainte-Victoire, Frankrijk 2016 Importeur Albert Heijn Winkelprijs per fles € 9,99

Categorie Wijnspeciaalzaak

t/m € 7,50

Grenache, Domaine la Colombette, IGP Pays de l'Hérault, Frankrijk 2016 Importeur Vojacek Wijnen, Maastricht / Heisterkamp Wijnkopers, Ootmarsum Winkelprijs per fles € 6,65 / € 6,40

t/m € 10,00

Rotling trocken, Rainer Sauer, Franken, Duitsland 2016 Importeur Mark van de Wijn, Amsterdam Winkelprijs per fles € 9,50

t/m € 15,00

Château Henri Bonnaud, Côtes de Provence Sainte-Victoire, Frankrijk 2016 Importeur Vojacek Wijnen, Maastricht Winkelprijs per fles € 12,25

t/m € 20,00

R de Rimauresq, Domaine de Rimauresq, Cru Classé Côtes de Provence, Frankrijk 2016 Importeur Les Généreux, Zutphen Winkelprijs per fles € 16,60

t/m € 30,00

Château de Pibarnon, Bandol, Frankrijk 2016 Importeur Wijnkoperij Okhuysen, Haarlem Winkelprijs per fles € 24,50

meer dan € 30,00

Quintessence, Château Henri Bonnaud, Palette, Frankrijk 2015 Importeur la Vie le Vin, Uithoorn Winkelprijs per fles € 32,50

Mousserende wijnen van het Jaar 2017

Categorie Supermarkt

t/m € 15,00

Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvée, Jacob’s Creek, South Eastern Australia, Australië NV Importeur  Albert Heijn, Zaandam Winkelprijs per fles € 10,49

Categorie Wijnspeciaalzaak

t/m € 15,00

Brut nature, Parés Baltà, Cava, Spanje NV Importeur Anfors, Rotterdam Winkelprijs per fles € 14,00

t/m € 20,00, ex aequo

Kalkspitz Pétillant Naturel, Christoph Hoch, Kremstal, Oostenrijk 2015 Importeur Champagnist, Amersfoort Winkelprijs per fles € 16,95  

Crede, Brut, Bisol, Valdobbiadene Prosecco Superiore, Italië 2016 Importeur Anfors, Rotterdam Winkelprijs per fles € 17,45  

t/m € 30,00

Premium Cuvée Brut, Jansz, Tasmania, Australië NV Importeur Verbunt Wijnkopers, Tilburg Winkelprijs per fles € 20,95  

Champagnes van het Jaar 2017

Categorie Wijnspeciaalzaak

t/m € 30,00

Réserve Premier Cru, Hugues Godmé, Champagne, Frankrijk NV Importeur Champagnist, Amersfoort Winkelprijs per fles € 29,95  

t/m € 40,00

Brut Réserve, Leclerc Briant, Champagne, Frankrijk NV Importeur Well of Wine, Den Haag Winkelprijs per fles € 39,95  

t/m € 50,00

Les 7 Crus Brut, Agrapart & Fils, Champagne, Frankrijk NV Importeur Les Généreux, Zutphen Winkelprijs per fles € 42,95  

meer dan € 50,00

Blanc de Meuniers Premier Cru  Brut Zéro, Leclerc Briant, Champagne, Frankrijk NV Importeur Well of Wine, Den Haag Winkelprijs per fles € 139,00  

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: