Mout Bierfestival strijkt neer in Tilburg

13 juni 2019 | Yonne van Geene

Goed nieuws voor bierminnende Tilburgers: Mout Bierfestival strijkt van 2 tot en met 4 augustus voor het eerst neer in het nieuwe Spoorpark en tovert de locatie om tot een bierwalhalla met lokale, nationale en internationale bierbrouwerijen die hun nieuwste bieren presenteren. Naast bier is er ruimte voor foodtrucks, een kinderprogramma, proeverijen onder leiding van de vermaarde biersommelier Arvid Bergström en een uitgebreid muzikaal programma.

Daar waar Mout bijna vijf jaar aan de weg timmert met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede, heeft het nieuwe Spoorpark in Tilburg momenteel patent op een nieuwe editie. “Mout Bierfestival is een unieke totaalbeleving waar kwaliteitsbier centraal staat en waar de microbrouwer een podium krijgt. Naast een ruim aanbod aan brouwerijen, is er ook een internationaal muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues aanwezig dat bijdraagt aan de beleving. En natuurlijk: er mag gedanst worden”, aldus Diede van Overbeek, mede-organisator Mout Bierfestival.

Arvid Bergström

Een andere belangrijke ontwikkeling is de vernieuwde proeverij, welke begeleid wordt door internationaal biersommelier Arvid Bergström. Met een groot, driedaags programma waar bijzondere combinaties worden gezocht tussen bier en eten (denk aan kaas, chocolade en vlees) wil Mout voor zowel de liefhebber als de ‘gezelligheidsdrinker’ een slag naar verdieping maken, aldus de organisatie. Tinus Weijkamp, mede-organisator Mout Bierfestival: “Met Mout willen we de échte bierliefhebbers voorzien van een kwalitatief hoogstaand bierfestival, maar tegelijkertijd ook een mooie festivaldag bieden aan mensen die minder met speciaalbier hebben. We zijn erg blij met Arvid, die een proeverijprogramma gaat opzetten waar iedereen met plezier aan zal deelnemen." 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Café organiseert 'heliumkaraoke', zodat iedereen Gerard Joling kan imiteren

Het Noordhollands Dagblad komt met een wel heel speciaal nieuwsitem: in eetcafé Van Dam in Sint Maartensvlotbrug gaan ze zaterdag van start met heliumkaraoke. Er is niet meer voor nodig dan een beeldscherm, een flinke teug helium, een geluidsinstallatie en sloten bier. Want iedereen moet natu...

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: