Mout Bierfestival strijkt neer in Tilburg

13 juni 2019 | Yonne van Geene

Goed nieuws voor bierminnende Tilburgers: Mout Bierfestival strijkt van 2 tot en met 4 augustus voor het eerst neer in het nieuwe Spoorpark en tovert de locatie om tot een bierwalhalla met lokale, nationale en internationale bierbrouwerijen die hun nieuwste bieren presenteren. Naast bier is er ruimte voor foodtrucks, een kinderprogramma, proeverijen onder leiding van de vermaarde biersommelier Arvid Bergström en een uitgebreid muzikaal programma.

Daar waar Mout bijna vijf jaar aan de weg timmert met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede, heeft het nieuwe Spoorpark in Tilburg momenteel patent op een nieuwe editie. “Mout Bierfestival is een unieke totaalbeleving waar kwaliteitsbier centraal staat en waar de microbrouwer een podium krijgt. Naast een ruim aanbod aan brouwerijen, is er ook een internationaal muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues aanwezig dat bijdraagt aan de beleving. En natuurlijk: er mag gedanst worden”, aldus Diede van Overbeek, mede-organisator Mout Bierfestival.

Arvid Bergström

Een andere belangrijke ontwikkeling is de vernieuwde proeverij, welke begeleid wordt door internationaal biersommelier Arvid Bergström. Met een groot, driedaags programma waar bijzondere combinaties worden gezocht tussen bier en eten (denk aan kaas, chocolade en vlees) wil Mout voor zowel de liefhebber als de ‘gezelligheidsdrinker’ een slag naar verdieping maken, aldus de organisatie. Tinus Weijkamp, mede-organisator Mout Bierfestival: “Met Mout willen we de échte bierliefhebbers voorzien van een kwalitatief hoogstaand bierfestival, maar tegelijkertijd ook een mooie festivaldag bieden aan mensen die minder met speciaalbier hebben. We zijn erg blij met Arvid, die een proeverijprogramma gaat opzetten waar iedereen met plezier aan zal deelnemen." 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: