Café gesloten? Dan maar kerstbomen verkopen

Auteur: redactie
Corona 16 november 2020
Café gesloten? Dan maar kerstbomen verkopen

Horecaondernemers, en zeer zeker café-eigenaren, zijn creatief in deze uitdagende tijden. Om het hoofd boven water te houden, zijn verschillende ondernemers al enige tijd geleden gestart met het bezorgen of laten afhalen van food en drinks, maar nu de horecasluiting al wat langer duurt en er nog - op dit moment - geen zicht is op een heropening of enige duidelijkheid daaromtrent, worden we met zijn allen nog creatiever! Met de kerstperiode in het achterhoofd, hebben veel kroegbazen zich toegelegd op de verkoop van kerstbomen en versieringen voor de feestdagen.

In Twijzelerheide bijvoorbeeld. Daar heeft Jolanda de Jong sinds twee jaar het café De Heidehoeke. Ze sprak haar creativiteit aan en opende een kerstwinkel in de kroeg.

Kerst is dit jaar een 'hot topic', want ook in Tilburg is een café al helemaal in kerstsfeer. Bruin Kafee verkoopt namelijk even geen bier, maar wel kerstbomen. Daarnaast verkopen de eigenaren nog veel meer kerstattributen. In Ermelo is café De Oliebol ook al gestart met de verkoop van kerstpakketten, oliebollen en kerstbomen en in Rotterdam zien we dat Café in the City zich ook toelegt op de verkoop van de zo geliefde kerstboom. 

Er zijn nog andere initiatieven die de lenigheid van de branche laten zien. In Amsterdam is café De Nieuwe Stek tijdelijk getransformeerd naar kringloopwinkel. In andere plaatsen zien we cafés die tijdelijk zijn omgebouwd naar kapperszaak of trendy winkel. Er zijn zeker nog mogelijkheden om het hoofd boven water te houden, maar het wordt wel steeds magertjes in de horeca...

Overig nieuws