Café gesloten? Dan maar kerstbomen verkopen

16 november 2020 | redactie

Horecaondernemers, en zeer zeker café-eigenaren, zijn creatief in deze uitdagende tijden. Om het hoofd boven water te houden, zijn verschillende ondernemers al enige tijd geleden gestart met het bezorgen of laten afhalen van food en drinks, maar nu de horecasluiting al wat langer duurt en er nog - op dit moment - geen zicht is op een heropening of enige duidelijkheid daaromtrent, worden we met zijn allen nog creatiever! Met de kerstperiode in het achterhoofd, hebben veel kroegbazen zich toegelegd op de verkoop van kerstbomen en versieringen voor de feestdagen.

In Twijzelerheide bijvoorbeeld. Daar heeft Jolanda de Jong sinds twee jaar het café De Heidehoeke. Ze sprak haar creativiteit aan en opende een kerstwinkel in de kroeg.

Kerst is dit jaar een 'hot topic', want ook in Tilburg is een café al helemaal in kerstsfeer. Bruin Kafee verkoopt namelijk even geen bier, maar wel kerstbomen. Daarnaast verkopen de eigenaren nog veel meer kerstattributen. In Ermelo is café De Oliebol ook al gestart met de verkoop van kerstpakketten, oliebollen en kerstbomen en in Rotterdam zien we dat Café in the City zich ook toelegt op de verkoop van de zo geliefde kerstboom. 

Er zijn nog andere initiatieven die de lenigheid van de branche laten zien. In Amsterdam is café De Nieuwe Stek tijdelijk getransformeerd naar kringloopwinkel. In andere plaatsen zien we cafés die tijdelijk zijn omgebouwd naar kapperszaak of trendy winkel. Er zijn zeker nog mogelijkheden om het hoofd boven water te houden, maar het wordt wel steeds magertjes in de horeca...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca stemt deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De CaféKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderne ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Interview Longread
Een blikje cola drinken op het eigen terras, direct een boete

Café-eigenaresse Tessa Hassing werd afgelopen zaterdag geconfronteerd met een ijverige boa. Nietsvermoedend trok zij op haar eigen terras van Café Tess in het centrum van Heerlen een blikje cola open, waarna ze door een opsporingsambtenaar werd aangesproken. “Het wordt een heel v ...

Themamaand energie
Alles over energielabels en keurmerken

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Achtergronden
4 jaar geleden in De CaféKrant: Khalid Oubaha

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2017. We bezochten Khalid Oubaha, de su ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: