Top 10 best gelezen artikelen op decafekrant.nl

Auteur: Roy Spijker
7 december 2017
Top 10 best gelezen artikelen op decafekrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op decafekrant.nl.

1. Column: Café-eigenaren zijn geen wetshandhavers
Best gelezen dit jaar? Een Column van redacteur Thijs Jacobs over een plannetje van STAP dat gasten nog maar twee bier tegelijkertijd mogen bestellen.

2. De Winter gaat voor authenticiteit met Nieuwe Dikke Dries Oost
Dikke Dries is een begrip in Utrecht. Jos de Winter van Nieuwe Dikke Dries opende begin dit jaar een derde vestiging in de Domstad. Wij spraken met hem in zijn nieuwe zaak.

3. Dit worden de biertrends voor 2017
Café-eigenaren moeten natuurlijk op de hoogte blijven van de nieuwste biertrends. Niet zo gek dat dit bericht veel werd gelezen. 

4. 'Bier is niet interessant meer om te verkopen'
In maart publiceerde het CBS cijfers waaruit blijkt dat de prijs van een biertje in de horeca harder stijgt dan in een supermarkt. Alexander Swart wilde hier graag zijn mening geven en belde ons op.

5. Khalid Oubaha: 'Je moet oppassen dat je geen brandweerman wordt'
Voor de eerste papieren editie van De CaféKrant van dit jaar spraken wij met horecaondernemer Khalid Oubaha. Hij heeft 17 zaken in Arnhem, Nijmegen en Enschede. 

6. Interview: Café Het Veulen, Den Bosch
Nog een interview in de top 10. Deze keer met Wiggert Mes van Café Het Veulen in Den Bosch.

7. Jubilerend café laat koppels hertrouwen
Op plek zeven vinden we nog een café uit Den Bosch. In dit geval gaat het om Café Reinders dat dit jaar zijn twintig jarig jubileum vierde. Dat deed het onder andere door koppels die elkaar in de kroeg hebben leren kennen, opnieuw te laten trouwen.

8. Interview Jacqueline Terberg: De koningin van de Korenmarkt
Deze zomer nam Jacqueline Terberg twee zaken over aan de Arnhemse Korenmarkt. Daarmee heeft de horecaonderneemster in één klap vier zaken op het plein. Wij gingen bij haar op bezoek.

9. Bierprijzen horeca blijven stijgen
De prijs van een glas bier in de horeca was in 2016 gemiddeld 5 cent duurder dan een jaar daarvoor.

10. Het verwaarloosde café
Monique van Gevelt schrijft speciaal voor De CaféKrant een aantal columns. Deze column haalde net de top 10.

Overig nieuws