Top 10 best gelezen artikelen op decafekrant.nl

7 december 2017 | Roy Spijker

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op decafekrant.nl.

1. Column: Café-eigenaren zijn geen wetshandhavers
Best gelezen dit jaar? Een Column van redacteur Thijs Jacobs over een plannetje van STAP dat gasten nog maar twee bier tegelijkertijd mogen bestellen.

2. De Winter gaat voor authenticiteit met Nieuwe Dikke Dries Oost
Dikke Dries is een begrip in Utrecht. Jos de Winter van Nieuwe Dikke Dries opende begin dit jaar een derde vestiging in de Domstad. Wij spraken met hem in zijn nieuwe zaak.

3. Dit worden de biertrends voor 2017
Café-eigenaren moeten natuurlijk op de hoogte blijven van de nieuwste biertrends. Niet zo gek dat dit bericht veel werd gelezen. 

4. 'Bier is niet interessant meer om te verkopen'
In maart publiceerde het CBS cijfers waaruit blijkt dat de prijs van een biertje in de horeca harder stijgt dan in een supermarkt. Alexander Swart wilde hier graag zijn mening geven en belde ons op.

5. Khalid Oubaha: 'Je moet oppassen dat je geen brandweerman wordt'
Voor de eerste papieren editie van De CaféKrant van dit jaar spraken wij met horecaondernemer Khalid Oubaha. Hij heeft 17 zaken in Arnhem, Nijmegen en Enschede. 

6. Interview: Café Het Veulen, Den Bosch
Nog een interview in de top 10. Deze keer met Wiggert Mes van Café Het Veulen in Den Bosch.

7. Jubilerend café laat koppels hertrouwen
Op plek zeven vinden we nog een café uit Den Bosch. In dit geval gaat het om Café Reinders dat dit jaar zijn twintig jarig jubileum vierde. Dat deed het onder andere door koppels die elkaar in de kroeg hebben leren kennen, opnieuw te laten trouwen.

8. Interview Jacqueline Terberg: De koningin van de Korenmarkt
Deze zomer nam Jacqueline Terberg twee zaken over aan de Arnhemse Korenmarkt. Daarmee heeft de horecaonderneemster in één klap vier zaken op het plein. Wij gingen bij haar op bezoek.

9. Bierprijzen horeca blijven stijgen
De prijs van een glas bier in de horeca was in 2016 gemiddeld 5 cent duurder dan een jaar daarvoor.

10. Het verwaarloosde café
Monique van Gevelt schrijft speciaal voor De CaféKrant een aantal columns. Deze column haalde net de top 10.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

Koffie & thee Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: