Top 10 best gelezen artikelen op decafekrant.nl

7 december 2017 | Roy Spijker

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op decafekrant.nl.

1. Column: Café-eigenaren zijn geen wetshandhavers
Best gelezen dit jaar? Een Column van redacteur Thijs Jacobs over een plannetje van STAP dat gasten nog maar twee bier tegelijkertijd mogen bestellen.

2. De Winter gaat voor authenticiteit met Nieuwe Dikke Dries Oost
Dikke Dries is een begrip in Utrecht. Jos de Winter van Nieuwe Dikke Dries opende begin dit jaar een derde vestiging in de Domstad. Wij spraken met hem in zijn nieuwe zaak.

3. Dit worden de biertrends voor 2017
Café-eigenaren moeten natuurlijk op de hoogte blijven van de nieuwste biertrends. Niet zo gek dat dit bericht veel werd gelezen. 

4. 'Bier is niet interessant meer om te verkopen'
In maart publiceerde het CBS cijfers waaruit blijkt dat de prijs van een biertje in de horeca harder stijgt dan in een supermarkt. Alexander Swart wilde hier graag zijn mening geven en belde ons op.

5. Khalid Oubaha: 'Je moet oppassen dat je geen brandweerman wordt'
Voor de eerste papieren editie van De CaféKrant van dit jaar spraken wij met horecaondernemer Khalid Oubaha. Hij heeft 17 zaken in Arnhem, Nijmegen en Enschede. 

6. Interview: Café Het Veulen, Den Bosch
Nog een interview in de top 10. Deze keer met Wiggert Mes van Café Het Veulen in Den Bosch.

7. Jubilerend café laat koppels hertrouwen
Op plek zeven vinden we nog een café uit Den Bosch. In dit geval gaat het om Café Reinders dat dit jaar zijn twintig jarig jubileum vierde. Dat deed het onder andere door koppels die elkaar in de kroeg hebben leren kennen, opnieuw te laten trouwen.

8. Interview Jacqueline Terberg: De koningin van de Korenmarkt
Deze zomer nam Jacqueline Terberg twee zaken over aan de Arnhemse Korenmarkt. Daarmee heeft de horecaonderneemster in één klap vier zaken op het plein. Wij gingen bij haar op bezoek.

9. Bierprijzen horeca blijven stijgen
De prijs van een glas bier in de horeca was in 2016 gemiddeld 5 cent duurder dan een jaar daarvoor.

10. Het verwaarloosde café
Monique van Gevelt schrijft speciaal voor De CaféKrant een aantal columns. Deze column haalde net de top 10.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Lees nu gratis de juni-uitgave van de CaféKrant

De juni-edtie van De CaféKrant ligt weer bij elk café op de mat, maar hij is ook hier te downloaden. Een editie waar bier centraal staat. In Breda runt Anette Kessels al jaren het goed lopend café De Kleine Wereld. Gemikt wordt op het publiek dat ouder is dan dertig jaar, van ee...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Je hebt van die cafés waar je al jaren langsloopt en denkt; ‘daar loop ik niet naar binnen.’ Of ‘hier hoor ik niet’. De uitstraling van de gevel lonkt niet of je kunt niet goed binnen kijken om te zien wat er gebeurt. Zo kwam de dag dat een vriendin zei dat ze in een h...

Opening Achtergronden
Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook een zaal voor feesten, zo lezen we op rtvdrenthe.nl. Verwaarloosd Er moet nog wel veel gebeuren aan het pand. Het blijkt totaal verwaarloosd te zijn;...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Horeca wordt gewaarschuwd voor acrylamide in gerechten

Vanaf 11 april 2018 is het wettelijk vastgelegd dat horecaondernemers ervoor moeten zorgen dat de hoeveelheid acrylamide in hun producten tot een minimum wordt beperkt. De Europese Commissie heeft dit in nieuwe wetgeving vastgelegd. Maar wat is acrylamide dan eigenlijk? Op de website van het ...

Columns Achtergronden
Column: een glimlach is gratis

Het gebeurt me niet vaak in de horeca, maar onlangs was het raak. Zeer onvriendelijk personeel. Echt, de serveerster in kwestie had wat weg van een verlepte tante Sidonia, je weet wel, die lange spriet uit de Suske en Wiske reeks. Maar in dit geval bleek het een versie met bloeddoorlopen ogen, walle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: