Top 10 best gelezen artikelen op decafekrant.nl

7 december 2017 | Roy Spijker

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op decafekrant.nl.

1. Column: Café-eigenaren zijn geen wetshandhavers
Best gelezen dit jaar? Een Column van redacteur Thijs Jacobs over een plannetje van STAP dat gasten nog maar twee bier tegelijkertijd mogen bestellen.

2. De Winter gaat voor authenticiteit met Nieuwe Dikke Dries Oost
Dikke Dries is een begrip in Utrecht. Jos de Winter van Nieuwe Dikke Dries opende begin dit jaar een derde vestiging in de Domstad. Wij spraken met hem in zijn nieuwe zaak.

3. Dit worden de biertrends voor 2017
Café-eigenaren moeten natuurlijk op de hoogte blijven van de nieuwste biertrends. Niet zo gek dat dit bericht veel werd gelezen. 

4. 'Bier is niet interessant meer om te verkopen'
In maart publiceerde het CBS cijfers waaruit blijkt dat de prijs van een biertje in de horeca harder stijgt dan in een supermarkt. Alexander Swart wilde hier graag zijn mening geven en belde ons op.

5. Khalid Oubaha: 'Je moet oppassen dat je geen brandweerman wordt'
Voor de eerste papieren editie van De CaféKrant van dit jaar spraken wij met horecaondernemer Khalid Oubaha. Hij heeft 17 zaken in Arnhem, Nijmegen en Enschede. 

6. Interview: Café Het Veulen, Den Bosch
Nog een interview in de top 10. Deze keer met Wiggert Mes van Café Het Veulen in Den Bosch.

7. Jubilerend café laat koppels hertrouwen
Op plek zeven vinden we nog een café uit Den Bosch. In dit geval gaat het om Café Reinders dat dit jaar zijn twintig jarig jubileum vierde. Dat deed het onder andere door koppels die elkaar in de kroeg hebben leren kennen, opnieuw te laten trouwen.

8. Interview Jacqueline Terberg: De koningin van de Korenmarkt
Deze zomer nam Jacqueline Terberg twee zaken over aan de Arnhemse Korenmarkt. Daarmee heeft de horecaonderneemster in één klap vier zaken op het plein. Wij gingen bij haar op bezoek.

9. Bierprijzen horeca blijven stijgen
De prijs van een glas bier in de horeca was in 2016 gemiddeld 5 cent duurder dan een jaar daarvoor.

10. Het verwaarloosde café
Monique van Gevelt schrijft speciaal voor De CaféKrant een aantal columns. Deze column haalde net de top 10.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: