Je hebt gezocht op: likeur
Stefan nam café over met compagnons: “Als de sneeuwbal rolt kun je het niet tegenhouden”
Ondernemen in Duiven… Stefan Verheijen (38) nam twee jaar geleden, samen met zijn compagnons Ruben van Soest (29) en Tim Hammink (27), caf&eacu...

Koreman's Pinocello keert terug na groot succes van vorig jaar
Koreman's, de grootste ambachtelijke cello-producent van Nederland, brengt dit jaar opnieuw de exclusieve Pinocello. Na het grote succes van vorig jaa...

Drankenbeurs The Art of Drinks groter dan ooit op nieuwe locatie
Op 27 en 28 oktober is drankenbeurs The Art of Drinks terug voor zijn vierde editie. En die is groter dan ooit. Op hun nieuwe locatie In de Kromhoutha...

Nick Vrielink voor derde keer op rij winnaar NBC National Cocktail Competition
Nick Vrielink is winnaar van de NBC National Cocktail Competition 2024, die tijdens de tiende editie van de Perfect Serve Barshow werd gehouden. Daard...

Erik Thuis: “Honderd procent perfectie haal je nooit”
Ondernemen in Het Groene Hart. Bij aankomst straalt het terras van Café Victoria in de zon, klaar voor de avonddrukte tijdens de jaarlijkse Woe...

De Koninklijke Kuyper introduceert personeelsbesparende oplossing
Koninklijke De Kuyper introduceert De Kuyper Draught Cocktails voor de horeca in de smaken Pornstar Martini cocktail en Espresso Martini cocktail. Dez...

Nederlandse distilleerderij wint goud bij International Wine & Spirits Competition
Elements Distillery uit Maarssen is voor de tweede keer winnaar van de Golden Quality Award bij de prestigieuze International Wine & Spirit Compet...
Koninklijke De Kuyper kondigt terugtreden aan van CEO; Leo Evers opvolger
Koninklijke De Kuyper, wereldwijd één van de meest vooraanstaande bedrijven in cocktail likeuren, maakte maandag bekend dat de huidige c...

Oktober 2023: Productinnovatie voor jouw café
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...
September 2023: Productinnovatie voor jouw café
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke vier producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten...
Cocktail showcase: Dutch Courage schenkt een duifje nabij de Dam
De redactie van De CaféKrant schrijft over veel onderwerpen, waaronder brouwerijen, starten in de horeca en diverse awards, maar ook cocktails....
Cocktail showcase: Dutch Courage schenkt licht in je glas
De redactie van De CaféKrant schrijft over veel onderwerpen, waaronder brouwerijen, starten in de horeca en diverse awards, maar ook cocktails....

Brouwwereld: Guinness’ zwarte goud vloeit rijkelijk over de hele wereld
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van k...
Interview: T’kar Cosman maakt cocktailbars winstgevender, beter en onderscheidend
Het aanbieden van cocktails aan klanten verbetert de algehele sfeer en beleving van een bar. De onderscheidende eigenschappen leiden tot positieve mon...

Dubbele award voor Nieuwerkerkse likeuren
De Nederlandse limoncellomaker Chiesanuova, uit Nieuwerkerk aan den IJssel, heeft bij de International Wine & Spirit Competition in Londen twee pr...

"Jenever herovert plek achter de Nederlandse cocktailbar"
Jenever. Een van oudsher door en door Nederlands product. Het distillaat is al jaren bezig met het heroveren van haar plek achter de Randstedelijke co...

Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland 2023
Volkszanger Frans Duijts is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2023. Frans kreeg de ambtsketting omgehangen op wo...

Zeven herfstige dranken met een hoge marge voor jouw café
De herfst is al een tijdje aangebroken. Dat betekent dat ook de drankenkaart kan worden aangepast. Sangria wordt glühwein en herfstbokbier vervan...

Stadshaven Brouwerij lanceert biercocktailtap
Een frisse biercocktail, á la minute getapt en snel op tafel. Vanaf nu kunnen bier -en cocktailliefhebbers hiervoor terecht bij de Stadshaven B...

Bacardi lanceert alcoholvrije spirit Palette
Bacardi lanceert een nieuw merk alcoholvrije spirit: Palette. Palette is ontwikkeld in samenwerking met Amsterdamse bartenders en doet geen conce...

''Vis wordt vaak te heet gebakken''
"Vis koken is een doodzonde, net als het te heet bakken van zalm", verklaart Leonie van Mierlo. Van Mierlo is een protegé van wi...

Tess Posthumus en Timo Janse openen cocktailbar Dutch Courage
In coronatijd een bar beginnen? Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het. Waar coronamaatregelen de verbouwing flink vert...

Super Lyan klaar voor heropening met nieuwe barmanager
Cocktailbar Super Lyan, begin dit jaar door Belvedere uitgeroepen tot Beste Hotelbar van Amsterdam, is klaar voor de heropening op 26 augustus onder l...

Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding
Als enige locatie in Nederland zet het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam vanaf zaterdag 6 oktober de deuren open voor de opleiding tot distillateur....

Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca
Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de...

Advertorial: Bébo Cuban Coffee Liqueur
Afgelopen week lanceerde Bébo Cuban Coffee Liqueur zichzelf in Nederland. Zowel in A Lot Sixty One in Amsterdam als Man met Bril Koffie in Rott...

Een van de duurste cocktails is te bestellen in Londen
Niet alle cocktails zijn gelijk gemaakt. Een pitcher van Long Island Iced Tea bij jouw lokale cocktailbar is een beetje anders dan een Kir Royale...

Trend: warme winterdranken
Haal de ijzers maar weer uit het vet, want de winter staat voor de deur. De tijd van gezellige koek en zopie-kraampjes en de Elfstedentochtkoorts kome...

Bird Brewery pakt goud, zilver en 2x brons tijdens International Beer Challenge
Tijdens de 21e International Beer Challenge in Londen heeft het Nederlandse Bird Brewery goud, zilver en tweemaal brons naar huis genomen. Eerder dit...

Bird Brewery wint 5 keer goud bij World Beer Awards
Tijdens de World Beer Awards is het Nederlandse Bird Brewery veelvuldig in de prijzen gevallen. De brouwerij werd in vijf categorieën als Country...

Brouwerij houdt Battle of the Beers
De battle tussen Vink Heerlijk en Schuiminje Snor is in volle gang. De twee nieuwe bieren van Bird Brewery zijn gelijktijdig uitgebracht, maar slechts...

Interview: 'Juist als je populair bent, raak je het zo weer kwijt'
De Kneus is “arrogant gezegd” het populairste studentencafé van Utrecht, daar zijn bedrijfsleider Jurre van der Spek en eigenaar Fr...
Seizoensdrankjes voor fijnproevers
Er zijn weinig drankjes waarmee je zo goed kunt inspelen op seizoenen als spirits en cocktails. Gemberlikeur, cranberry, kaneel: geen bestanddeel is t...
Verdienen met de keuken
Terwijl de cafébranche als geheel met 4 procent kromp, laat het aantal eetcafés een groei van maar liefst 9 procent zien. Om ook in omze...

Distilleerderij Cooymans maakt doorstart
Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijne...

Alcoholrichtlijnen verschillen sterk per land
Voedingsrichtlijnen zijn het internationaal gezien niet eens over alcohol. Zowel de hoeveelheid glazen als de definitie van een 'standaard' glas lope...

Campari koopt Grand Marnier voor 684 miljoen
Twee grote drankmerken gaan samen verder. Het Italiaanse Campari neemt zijn Franse branchegenoot Grand Marnier over voor 684 miljoen euro. In novemb...

Nieuw restaurant met dutch food concept
Restaurant Luitenant Cornelis opent begin maart 2016 aan de Voetboogstraat 15 in Amsterdam. Lt. Cornelis is gevestigd in een sfeervol en historisch p...

Vlees blijft favoriet in restaurant
Restaurantbezoekers kiezen tijdens een diner het liefst voor vlees bij het hoofdgerecht. Vers, gezond en verantwoord voedsel is voor mensen die uit et...

Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers
De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de Nederlandse markt. Horecaondernemers...