Je hebt gezocht op: likeur

Koninklijke De Kuyper kondigt terugtreden aan van CEO; Leo Evers opvolger
19 december 2023Nieuws

Koninklijke De Kuyper kondigt terugtreden aan van CEO; Leo Evers opvolger

Koninklijke De Kuyper, wereldwijd één van de meest vooraanstaande bedrijven in cocktail likeuren, maakte maandag bekend dat de huidige c...

Oktober 2023: Productinnovatie voor jouw café
27 oktober 2023Nieuws

Oktober 2023: Productinnovatie voor jouw café

Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...

September 2023: Productinnovatie voor jouw café
29 september 2023Nieuws

September 2023: Productinnovatie voor jouw café

Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke vier producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten...

Cocktail showcase: Dutch Courage schenkt een duifje nabij de Dam
27 juli 2023Nieuws

Cocktail showcase: Dutch Courage schenkt een duifje nabij de Dam

De redactie van De CaféKrant schrijft over veel onderwerpen, waaronder brouwerijen, starten in de horeca en diverse awards, maar ook cocktails....

Cocktail showcase: Dutch Courage schenkt licht in je glas
13 juli 2023Nieuws

Cocktail showcase: Dutch Courage schenkt licht in je glas

De redactie van De CaféKrant schrijft over veel onderwerpen, waaronder brouwerijen, starten in de horeca en diverse awards, maar ook cocktails....

Brouwwereld: Guinness’ zwarte goud vloeit rijkelijk over de hele wereld
30 juni 2023Nieuws

Brouwwereld: Guinness’ zwarte goud vloeit rijkelijk over de hele wereld

Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van k...

Interview: T’kar Cosman maakt cocktailbars winstgevender, beter en onderscheidend
25 april 2023Nieuws

Interview: T’kar Cosman maakt cocktailbars winstgevender, beter en onderscheidend

Het aanbieden van cocktails aan klanten verbetert de algehele sfeer en beleving van een bar. De onderscheidende eigenschappen leiden tot positieve mon...

Dubbele award voor Nieuwerkerkse likeuren
27 maart 2023Nieuws

Dubbele award voor Nieuwerkerkse likeuren

De Nederlandse limoncellomaker Chiesanuova, uit Nieuwerkerk aan den IJssel, heeft bij de International Wine & Spirit Competition in Londen twee pr...

"Jenever herovert plek achter de Nederlandse cocktailbar"
1 maart 2023Nieuws

"Jenever herovert plek achter de Nederlandse cocktailbar"

Jenever. Een van oudsher door en door Nederlands product. Het distillaat is al jaren bezig met het heroveren van haar plek achter de Randstedelijke co...

Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland 2023
12 januari 2023Nieuws

Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland 2023

Volkszanger Frans Duijts is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2023. Frans kreeg de ambtsketting omgehangen op wo...

Zeven herfstige dranken met een hoge marge voor jouw café
15 september 2022Nieuws

Zeven herfstige dranken met een hoge marge voor jouw café

De herfst is al een tijdje aangebroken. Dat betekent dat ook de drankenkaart kan worden aangepast. Sangria wordt glühwein en herfstbokbier vervan...

Stadshaven Brouwerij lanceert biercocktailtap
5 juli 2022Nieuws

Stadshaven Brouwerij lanceert biercocktailtap

Een frisse biercocktail, á la minute getapt en snel op tafel. Vanaf nu kunnen bier -en cocktailliefhebbers hiervoor terecht bij de Stadshaven B...

Bacardi lanceert alcoholvrije spirit Palette
12 januari 2022Nieuws

Bacardi lanceert alcoholvrije spirit Palette

Bacardi lanceert een nieuw merk alcoholvrije spirit: Palette. Palette is ontwikkeld in samenwerking met Amsterdamse bartenders en doet geen conce...

''Vis wordt vaak te heet gebakken''
20 september 2021Nieuws

''Vis wordt vaak te heet gebakken''

"Vis koken is een doodzonde, net als het te heet bakken van zalm", verklaart Leonie van Mierlo. Van Mierlo is een protegé van wi...

Tess Posthumus en Timo Janse openen cocktailbar Dutch Courage
14 september 2020Nieuws

Tess Posthumus en Timo Janse openen cocktailbar Dutch Courage

In coronatijd een bar beginnen? Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het. Waar coronamaatregelen de verbouwing flink vert...

Super Lyan klaar voor heropening met nieuwe barmanager
20 augustus 2020Nieuws

Super Lyan klaar voor heropening met nieuwe barmanager

Cocktailbar Super Lyan, begin dit jaar door Belvedere uitgeroepen tot Beste Hotelbar van Amsterdam, is klaar voor de heropening op 26 augustus onder l...

Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding
30 augustus 2018Nieuws

Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding

Als enige locatie in Nederland zet het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam vanaf zaterdag 6 oktober de deuren open voor de opleiding tot distillateur....

Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca
20 juni 2018Nieuws

Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de...

Advertorial: Bébo Cuban Coffee Liqueur
19 maart 2018Nieuws

Advertorial: Bébo Cuban Coffee Liqueur

Afgelopen week lanceerde Bébo Cuban Coffee Liqueur zichzelf in Nederland. Zowel in A Lot Sixty One in Amsterdam als Man met Bril Koffie in Rott...

Een van de duurste cocktails is te bestellen in Londen
6 maart 2018Nieuws

Een van de duurste cocktails is te bestellen in Londen

Niet alle cocktails zijn gelijk gemaakt. Een pitcher van Long Island Iced Tea bij jouw lokale cocktailbar is een beetje anders dan een Kir Royale...

Trend: warme winterdranken
13 september 2017Nieuws

Trend: warme winterdranken

Haal de ijzers maar weer uit het vet, want de winter staat voor de deur. De tijd van gezellige koek en zopie-kraampjes en de Elfstedentochtkoorts kome...

Bird Brewery pakt goud, zilver en 2x brons tijdens International Beer Challenge
8 september 2017Nieuws

Bird Brewery pakt goud, zilver en 2x brons tijdens International Beer Challenge

Tijdens de 21e International Beer Challenge in Londen heeft het Nederlandse Bird Brewery goud, zilver en tweemaal brons naar huis genomen. Eerder dit...

Bird Brewery wint 5 keer goud bij World Beer Awards
11 augustus 2017Nieuws

Bird Brewery wint 5 keer goud bij World Beer Awards

Tijdens de World Beer Awards is het Nederlandse Bird Brewery veelvuldig in de prijzen gevallen. De brouwerij werd in vijf categorieën als Country...

Brouwerij houdt Battle of the Beers
25 juli 2017Nieuws

Brouwerij houdt Battle of the Beers

De battle tussen Vink Heerlijk en Schuiminje Snor is in volle gang. De twee nieuwe bieren van Bird Brewery zijn gelijktijdig uitgebracht, maar slechts...

Interview: 'Juist als je populair bent, raak je het zo weer kwijt'
14 oktober 2016Nieuws

Interview: 'Juist als je populair bent, raak je het zo weer kwijt'

De Kneus is “arrogant gezegd” het populairste studentencafé van Utrecht, daar zijn bedrijfsleider Jurre van der Spek en eigenaar Fr...

Seizoensdrankjes voor fijnproevers
14 oktober 2016Nieuws

Seizoensdrankjes voor fijnproevers

Er zijn weinig drankjes waarmee je zo goed kunt inspelen op seizoenen als spirits en cocktails. Gemberlikeur, cranberry, kaneel: geen bestanddeel is t...

Verdienen met de keuken
13 oktober 2016Nieuws

Verdienen met de keuken

Terwijl de cafébranche als geheel met 4 procent kromp, laat het aantal eetcafés een groei van maar liefst 9 procent zien. Om ook in omze...

Distilleerderij Cooymans maakt doorstart
27 juli 2016Nieuws

Distilleerderij Cooymans maakt doorstart

Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijne...

Alcoholrichtlijnen verschillen sterk per land
19 april 2016Nieuws

Alcoholrichtlijnen verschillen sterk per land

Voedingsrichtlijnen zijn het internationaal gezien niet eens over alcohol. Zowel de hoeveelheid glazen als de definitie van een 'standaard' glas lope...

Campari koopt Grand Marnier voor 684 miljoen
15 maart 2016Nieuws

Campari koopt Grand Marnier voor 684 miljoen

Twee grote drankmerken gaan samen verder. Het Italiaanse Campari neemt zijn Franse branchegenoot Grand Marnier over voor 684 miljoen euro. In novemb...

Nieuw restaurant met dutch food concept
22 februari 2016Nieuws

Nieuw restaurant met dutch food concept

Restaurant Luitenant Cornelis opent begin maart 2016 aan de Voetboogstraat 15 in Amsterdam. Lt. Cornelis is gevestigd in een sfeervol en historisch p...

Vlees blijft favoriet in restaurant
7 januari 2016Nieuws

Vlees blijft favoriet in restaurant

Restaurantbezoekers kiezen tijdens een diner het liefst voor vlees bij het hoofdgerecht. Vers, gezond en verantwoord voedsel is voor mensen die uit et...

Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers
5 januari 2016Nieuws

Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers

De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de Nederlandse markt. Horecaondernemers...

Pastasalade met kip en venkel
1 januari 2016Nieuws

Pastasalade met kip en venkel

Ingrediënten 1 grote venkelknol 4 eetlepels olijfolie 150 gram gerookte kipfilet 150 gram pasta naar keuze 2 sinaasappels 1/2 theelepel D...

Cappucino Cups
1 januari 2016Nieuws

Cappucino Cups

Ingrediënten (4 personen) 360 gram chocolate chips, puur 60 ml zeer sterke koffie 60 ml koffielikeur 2 grote eierdooiers 3,75 dl slagroom...

Potjes met chocolade
1 januari 2016Nieuws

Potjes met chocolade

Ingrediënten (4 personen) 125 gr pure chocolade 1,8 dl slagroom 1 theelepel oplosespresso 2 eetlepels Kahlua of andere koffielikeur 150 gr...

Cocktail: Sex on the beach
1 januari 2016Nieuws

Cocktail: Sex on the beach

Bereiding (1 glas) Meng 3 cl vodka, 3 cl Pêcher Mignon (perziklikeur), 6 cl ananassap en 10 cl cranberrysap in een shaker. Goed schudden en i...

Sangria met cranberry's en perzik
1 januari 2016Nieuws

Sangria met cranberry's en perzik

Bereiding (8 glazen, 1 schenkkan) Kook 10 cl water met 4 eetlepels suiker (voeg meer toe naar smaak) in tot siroop. Meng siroop in een kan met 80 c...

Fruitige Earl Grey
1 januari 2016Nieuws

Fruitige Earl Grey

Ingrediënten (1 glas) 2 zakjes Dilmah Earl Grey thee 150 ml kokend water diepgevroren bosvruchten 1,5 theelepel suiker ijsblokjes Berei...

Nominaties Horecava Innovation Awards bekend
19 november 2015Nieuws

Nominaties Horecava Innovation Awards bekend

Maar liefst 124 inzendingen mocht de vakjury van de Horecava Innovation Award dit jaar beoordelen. Sfeer, smaakbeleving, minder verspilling en écht...