Een van de duurste cocktails is te bestellen in Londen

6 maart 2018 | David Bakker

Niet alle cocktails zijn gelijk gemaakt. Een pitcher van Long Island Iced Tea bij jouw lokale cocktailbar is een beetje anders dan een Kir Royale in een chique hotel of een klassieke brunch Mimosa als je op vakantie bent in de VS. Maar één Londense bar heeft echt de cocktail verwachtingen verhoogd door een onmogelijk luxueus brouwsel te introduceren dat honderd pond kost. Ja, honderd pond, zo meldt Refinery29 op haar website

Het heet "The George VI" en het is verkrijgbaar bij The Bletchley , een cocktailbar in de chique wijk Chelsea in Londen, waarvan het decor is geïnspireerd door Bletchley Park, het absolute geheim van de Tweede Wereldoorlog Codebreakers zoals Alan Turing.

Kruidenthee van hibiscusthee

Volgens Business Insider wordt de cocktail gemaakt met Monkey 47 gin, Lanique rose wodka en Chambord-frambozenlikeur, gemengd met vers citroensap en bittere citroen, plus kruidenthee van hibiscusthee, bessen, citroen en sinaasappelschil.

Het is dan overgoten met mascarponeschuim, gouden chocolaatjes, eetbare diamanten, karamel, plus gouden bladeren en hagelslag van goud.

Als je een George VI bestelt, krijg je ook een mousserende wijnbom gemaakt met Engelse tuingelei en een garnering van Franse toast, Poolse pannenkoeken, chocolaatjes en lolly's. Samen zijn de twee cocktails zo gecompliceerd om te maken, dat je na het bestellen 30 tot 40 minuten kunt wachten om te gaan nippen.

Klantervaring

"Het is gemakkelijk om een ??cocktail te maken voor 100 pond tijdens het gebruik van premium sterke dranken, maar we wilden ons richten op klantervaring", vertelde bedrijfsmanager Roland Mandoki van de bar aan Business Insider . "Het zal worden aangepast, omdat we naar de mensen toe zullen gaan, dus alles zal voor hen worden gemaakt."

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: