Een van de duurste cocktails is te bestellen in Londen

6 maart 2018 | David Bakker

Niet alle cocktails zijn gelijk gemaakt. Een pitcher van Long Island Iced Tea bij jouw lokale cocktailbar is een beetje anders dan een Kir Royale in een chique hotel of een klassieke brunch Mimosa als je op vakantie bent in de VS. Maar één Londense bar heeft echt de cocktail verwachtingen verhoogd door een onmogelijk luxueus brouwsel te introduceren dat honderd pond kost. Ja, honderd pond, zo meldt Refinery29 op haar website

Het heet "The George VI" en het is verkrijgbaar bij The Bletchley , een cocktailbar in de chique wijk Chelsea in Londen, waarvan het decor is geïnspireerd door Bletchley Park, het absolute geheim van de Tweede Wereldoorlog Codebreakers zoals Alan Turing.

Kruidenthee van hibiscusthee

Volgens Business Insider wordt de cocktail gemaakt met Monkey 47 gin, Lanique rose wodka en Chambord-frambozenlikeur, gemengd met vers citroensap en bittere citroen, plus kruidenthee van hibiscusthee, bessen, citroen en sinaasappelschil.

Het is dan overgoten met mascarponeschuim, gouden chocolaatjes, eetbare diamanten, karamel, plus gouden bladeren en hagelslag van goud.

Als je een George VI bestelt, krijg je ook een mousserende wijnbom gemaakt met Engelse tuingelei en een garnering van Franse toast, Poolse pannenkoeken, chocolaatjes en lolly's. Samen zijn de twee cocktails zo gecompliceerd om te maken, dat je na het bestellen 30 tot 40 minuten kunt wachten om te gaan nippen.

Klantervaring

"Het is gemakkelijk om een ??cocktail te maken voor 100 pond tijdens het gebruik van premium sterke dranken, maar we wilden ons richten op klantervaring", vertelde bedrijfsmanager Roland Mandoki van de bar aan Business Insider . "Het zal worden aangepast, omdat we naar de mensen toe zullen gaan, dus alles zal voor hen worden gemaakt."

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Economie Achtergronden
Wordt Albert Heijn een horeca- en bezorgketen?

Albert Heijn zal 'een plek worden om iets te eten'. Dat zei Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). De winkels worden omgebouwd, zodat klassieke kruidenierswaren minder ruimte zullen krijgen. Het FD beroe...

Columns Achtergronden
Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonbank. Dat is geen aanname, maar een harde realiteit: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het voedingspatroon tussen 2007 en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: