Een van de duurste cocktails is te bestellen in Londen

6 maart 2018 | David Bakker

Niet alle cocktails zijn gelijk gemaakt. Een pitcher van Long Island Iced Tea bij jouw lokale cocktailbar is een beetje anders dan een Kir Royale in een chique hotel of een klassieke brunch Mimosa als je op vakantie bent in de VS. Maar één Londense bar heeft echt de cocktail verwachtingen verhoogd door een onmogelijk luxueus brouwsel te introduceren dat honderd pond kost. Ja, honderd pond, zo meldt Refinery29 op haar website

Het heet "The George VI" en het is verkrijgbaar bij The Bletchley , een cocktailbar in de chique wijk Chelsea in Londen, waarvan het decor is geïnspireerd door Bletchley Park, het absolute geheim van de Tweede Wereldoorlog Codebreakers zoals Alan Turing.

Kruidenthee van hibiscusthee

Volgens Business Insider wordt de cocktail gemaakt met Monkey 47 gin, Lanique rose wodka en Chambord-frambozenlikeur, gemengd met vers citroensap en bittere citroen, plus kruidenthee van hibiscusthee, bessen, citroen en sinaasappelschil.

Het is dan overgoten met mascarponeschuim, gouden chocolaatjes, eetbare diamanten, karamel, plus gouden bladeren en hagelslag van goud.

Als je een George VI bestelt, krijg je ook een mousserende wijnbom gemaakt met Engelse tuingelei en een garnering van Franse toast, Poolse pannenkoeken, chocolaatjes en lolly's. Samen zijn de twee cocktails zo gecompliceerd om te maken, dat je na het bestellen 30 tot 40 minuten kunt wachten om te gaan nippen.

Klantervaring

"Het is gemakkelijk om een ??cocktail te maken voor 100 pond tijdens het gebruik van premium sterke dranken, maar we wilden ons richten op klantervaring", vertelde bedrijfsmanager Roland Mandoki van de bar aan Business Insider . "Het zal worden aangepast, omdat we naar de mensen toe zullen gaan, dus alles zal voor hen worden gemaakt."

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Advertorial
Fonte Frappés: veganistisch, minder zoet en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Achtergronden Wijn
Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen

Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Polytechnische Universiteit van Madrid. Zij kwamen tot deze conclusie nadat 280 vrijwilligers een blinde smaaktest hadden gedaan. Hierbij moesten zes wijnen geproefd worden, zo lezen we op hln.be. Gelukza...

Columns Achtergronden
Column: maak van het WK gewoon een ander feestje

Het WK Voetbal is binnen de horeca taditioneel het domein van de cafés. Jammer dat onze mannen er dit keer niet bij zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om het feest aan ons voorbij te laten gaan. En met al die mensen met buitenlandse roots in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om toch...

Koffie & thee Internationaal
Mondiale koffiesector gebouwd op drijfzand

Terwijl grote fusies en overnames de toon zetten in de koffie-industrie en investeerders miljarden euro’s steken in het eindproduct, verkeert de koffieproductie in zwaar weer. Dit raakt de waarde en economische perspectieven in de hele keten, van koffieboer tot consument. Als het inkomen van b...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: