Trend: warme winterdranken

13 september 2017 | Thijs Jacobs

Haal de ijzers maar weer uit het vet, want de winter staat voor de deur. De tijd van gezellige koek en zopie-kraampjes en de Elfstedentochtkoorts komen er aan. Er is niets zo lekker als een heerlijke warme winterdrank na een dag op het ijs of na een winterse wandeling. Tip: warm jezelf op met de warme winterdranken Berentzen Winter-ApfelKorn en Stroh Rum met warme chocolademelk. IJskou en deze warme winterdranken zorgen voor de ultieme winterbeleving. gegarandeerd in winterse sferen. Kortom: ijskou en deze warme winterdranken zijn dé perfecte match.

Stroh met warme choco


Het wereldberoemde Oostenrijkse drankmerk Stroh Rum heeft een uniek en verrassend drankje voor deze winter. STROHcomel: Mix het wereldberoemde Stroh Rum met warme chocolademelk, een verrassende zoete winterse mix waarmee je de sfeer van de Oostenrijkse Alpen in huis haalt. De krachtige zoete smaak van Stroh mixt perfect met warme chocolademelk. Heerlijk voor thuis op de bank na een dag het gure winterweer te hebben getrotseerd. Werp je sjaal en handschoenen af en kom lekker bij met STROHcomel. Vergeet jezelf niet te verwennen met een toef slagroom bovenop deze warme winterdrank.

Warme Winter-ApfelKorn


Voor liefhebbers van een meer fruitige warme winterdrank is Berentzen Winter-ApfelKorn een aanrader. Berentzen Winter-ApfelKorn heeft een volle en rijke smaak, met dank aan de winterse specerijen die het bevat. Denk aan heerlijk sappige appels in combinatie met kruidig kaneel, tonen van amandel en vanille. Uniek aan deze drank is dat Berentzen Winter-ApfelKorn niet alleen warm, maar ook koud gedronken kan worden. Al is de drank warm op z’n lekkerst. Terwijl de sneeuw tegen de ramen slaat warm jij de drank op in een pannetje op het vuur of gewoon in de magnetron, waardoor je hele keuken geurt naar kaneel, appel en amandel. Steek de kaarsen aan, hul je in een dikke wollen trui en kruip lekker op de bank met een heerlijke warme Winter-ApfelKorn en geniet van de donkere winteravond.

Achtergrond Stroh Rum


Stroh, in de volksmond Stroh Rum genoemd, is een zogeheten Inländer Rum, een sterk alcoholische drank afkomstig uit Oostenrijk. De wereldwijd geschonken sterke drank is vooral bekend van de Stroh ’80’. Het getal staat voor het alcoholpercentage in de drank. Stroh is ook verkrijgbaar in de varianten 38, 60, Stroh Jagertee en Stroh Fire. De ontstaansgeschiedenis van het drankmerk gaat terug naar het jaar 1832 waar het drankje voor het eerst in Klagenfurt werd geproduceerd door Sebastian Stroh. Stroh Rum van het familiebedrijf Stroh is Oostenrijks meest bekende sterk alcoholisch drankenmerk. Jaarlijks worden er meer dan 10 miljoen flessen verkocht.

Achtergrond Berentzen


Toen het Duitse bedrijf Berentzen (opgericht in 1758) de appellikeur ApfelKorn op de markt bracht, was het een instant succes. Al snel werd het drankje buiten de Duitse landgrenzen ontdekt. De frisse smaak van verse appels blijft behouden door de combinatie van de appels met de tarwegestookte alcohol, die de likeur zacht en mild maakt. En natuurlijk zijn er daarnaast de geheime ingrediënten van de familie Berentzen die worden toegevoegd. Met de introductie van Winter-ApfelKorn is de ApfelKorn range uitgebreid met een heerlijke kruidige variant.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: