Bird Brewery pakt goud, zilver en 2x brons tijdens International Beer Challenge

8 september 2017 | Roy Spijker

Tijdens de 21e International Beer Challenge in Londen heeft het Nederlandse Bird Brewery goud, zilver en tweemaal brons naar huis genomen. Eerder dit jaar was Bird Brewery ook al de beste nieuwkomer tijdens de Dutch Beer Challenge en won het vijf awards op de World Beer Awards. 

Ruim dertig landen en 800 bieren zijn ingezonden naar de International Beer Challenge, waarna ze door een vakkundige jury blind worden beoordeeld. Het Nederlandse Bird Brewery won goud in de categorie Red Ale met De Rumoerige Roodborst. Een zilveren medaille was er voor Mr. Cacaotoe en de bieren Datsmaaktnaar Meerkoet en Datisandere Koekoek ontvingen een bronzen plak.

Internationale top
“We hebben dit jaar nu 12 awards gewonnen, waarvan 9 op internationale wedstrijden. Het is ons eerste volledige jaar, dus dat is echt ongelooflijk.”, vertelt oprichter Ralph. “Het is fantastisch dat je internationaal ook al een betere naam krijgt, zo werden we bijvoorbeeld 
door brouwers uit onder andere Griekenland en de Verenigde Staten uitgenodigd om een collaboration brew te maken. Dat is toch super!”

Ook Rik, de andere oprichter, is erg blij. “Het was super om tussen al die grote namen te staan met onze bieren. Onze export is nog niet op gang, maar veel mensen kenden de naam van de brouwerij en zelfs enkele bieren al. Hoe dat kan? Geen idee, maar ik vind het wel erg leuk!” 

De prijswinnende bieren tijdens de International Beer Challenge:
De Rumoerige Roodborst (Goud) - Red Ale
Mr. Cacaotoe (Zilver) - Chocolate Beers 
Datisandere Koekoek (Brons) - Saison
Datsmaaktnaar Meerkoet (Brons) - Scotch Ale

Over Bird Brewery
Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal vele prijzen met hun bieren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Week van het Nederlandse Bier van start met bierproeffestival

6500 bezoekers hebben afgelopen weekend de achtste editie van het Nederlands Bierproeffestival bezocht, dat van 16 tot en met 18 mei plaatsvond in de Grote Kerk in Den Haag. Het Nederlands Bierproeffestival is jaarlijks hét startsein van de Week van het Nederlandse Bier en stond dit jaar nog ...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Achtergronden Sluiting
Bekend muziekcafé in Zwolle verkocht vanwege klagende buurman

Café The Livingroom is in Zwolle een begrip onder liefhebbers van livemuziek. Het tijdperk van dit mooie café is echter abrupt tot een einde gekomen, aangezien een buurman keer op keer klaagde over het geluidsniveau en de eigenaren daardoor hebben moeten besluiten om de muziekactivitei...

Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M...

Bier Brouwerijen
Nederlands eerste witbier Witte Raaf komt terug

Aanstaande donderdag 16 mei gaat de week van het Nederlandse bier van start. Ter gelegenheid daarvan brengen bierbrouwers Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company het eerste witbier van eigen bodem weer terug op de markt. Witte Raaf was van 1982 tot halverwege de jaren negentig een populair witbi...

Columns Starten in de horeca
De ideale locatie voor jouw nieuwe horecazaak

Waar sta je over 1 jaar, 3 jaar of 10 jaar met jouw horecabedrijf? En wat heb jij voor ogen met jouw toekomst? Iedereen droomt, wenst of verlangt wel naar iets. Ook op zakelijk gebied. Ambities die je graag werkelijkheid ziet worden. Het bepalen van de toekomst en koers daarnaartoe gaat de ene on...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: