Bird Brewery pakt goud, zilver en 2x brons tijdens International Beer Challenge

8 september 2017 | Roy Spijker

Tijdens de 21e International Beer Challenge in Londen heeft het Nederlandse Bird Brewery goud, zilver en tweemaal brons naar huis genomen. Eerder dit jaar was Bird Brewery ook al de beste nieuwkomer tijdens de Dutch Beer Challenge en won het vijf awards op de World Beer Awards. 

Ruim dertig landen en 800 bieren zijn ingezonden naar de International Beer Challenge, waarna ze door een vakkundige jury blind worden beoordeeld. Het Nederlandse Bird Brewery won goud in de categorie Red Ale met De Rumoerige Roodborst. Een zilveren medaille was er voor Mr. Cacaotoe en de bieren Datsmaaktnaar Meerkoet en Datisandere Koekoek ontvingen een bronzen plak.

Internationale top
“We hebben dit jaar nu 12 awards gewonnen, waarvan 9 op internationale wedstrijden. Het is ons eerste volledige jaar, dus dat is echt ongelooflijk.”, vertelt oprichter Ralph. “Het is fantastisch dat je internationaal ook al een betere naam krijgt, zo werden we bijvoorbeeld 
door brouwers uit onder andere Griekenland en de Verenigde Staten uitgenodigd om een collaboration brew te maken. Dat is toch super!”

Ook Rik, de andere oprichter, is erg blij. “Het was super om tussen al die grote namen te staan met onze bieren. Onze export is nog niet op gang, maar veel mensen kenden de naam van de brouwerij en zelfs enkele bieren al. Hoe dat kan? Geen idee, maar ik vind het wel erg leuk!” 

De prijswinnende bieren tijdens de International Beer Challenge:
De Rumoerige Roodborst (Goud) - Red Ale
Mr. Cacaotoe (Zilver) - Chocolate Beers 
Datisandere Koekoek (Brons) - Saison
Datsmaaktnaar Meerkoet (Brons) - Scotch Ale

Over Bird Brewery
Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal vele prijzen met hun bieren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Bier
Alcoholvrij bier steeds populairder

Sinds 2010 is de consumptie van alcoholvrij bier vervijfvoudigd. In 2018 steeg de verkoop met meer dan 30 procent, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Ook de consumptie van speciaalbier is met maar liefst tien procent gestegen, zo lezen we op dutchcowboys.nl. Als gevol...

Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: