Bird Brewery pakt goud, zilver en 2x brons tijdens International Beer Challenge

8 september 2017 | Roy Spijker

Tijdens de 21e International Beer Challenge in Londen heeft het Nederlandse Bird Brewery goud, zilver en tweemaal brons naar huis genomen. Eerder dit jaar was Bird Brewery ook al de beste nieuwkomer tijdens de Dutch Beer Challenge en won het vijf awards op de World Beer Awards. 

Ruim dertig landen en 800 bieren zijn ingezonden naar de International Beer Challenge, waarna ze door een vakkundige jury blind worden beoordeeld. Het Nederlandse Bird Brewery won goud in de categorie Red Ale met De Rumoerige Roodborst. Een zilveren medaille was er voor Mr. Cacaotoe en de bieren Datsmaaktnaar Meerkoet en Datisandere Koekoek ontvingen een bronzen plak.

Internationale top
“We hebben dit jaar nu 12 awards gewonnen, waarvan 9 op internationale wedstrijden. Het is ons eerste volledige jaar, dus dat is echt ongelooflijk.”, vertelt oprichter Ralph. “Het is fantastisch dat je internationaal ook al een betere naam krijgt, zo werden we bijvoorbeeld 
door brouwers uit onder andere Griekenland en de Verenigde Staten uitgenodigd om een collaboration brew te maken. Dat is toch super!”

Ook Rik, de andere oprichter, is erg blij. “Het was super om tussen al die grote namen te staan met onze bieren. Onze export is nog niet op gang, maar veel mensen kenden de naam van de brouwerij en zelfs enkele bieren al. Hoe dat kan? Geen idee, maar ik vind het wel erg leuk!” 

De prijswinnende bieren tijdens de International Beer Challenge:
De Rumoerige Roodborst (Goud) - Red Ale
Mr. Cacaotoe (Zilver) - Chocolate Beers 
Datisandere Koekoek (Brons) - Saison
Datsmaaktnaar Meerkoet (Brons) - Scotch Ale

Over Bird Brewery
Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal vele prijzen met hun bieren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: