Bird Brewery pakt goud, zilver en 2x brons tijdens International Beer Challenge

8 september 2017 | Roy Spijker

Tijdens de 21e International Beer Challenge in Londen heeft het Nederlandse Bird Brewery goud, zilver en tweemaal brons naar huis genomen. Eerder dit jaar was Bird Brewery ook al de beste nieuwkomer tijdens de Dutch Beer Challenge en won het vijf awards op de World Beer Awards. 

Ruim dertig landen en 800 bieren zijn ingezonden naar de International Beer Challenge, waarna ze door een vakkundige jury blind worden beoordeeld. Het Nederlandse Bird Brewery won goud in de categorie Red Ale met De Rumoerige Roodborst. Een zilveren medaille was er voor Mr. Cacaotoe en de bieren Datsmaaktnaar Meerkoet en Datisandere Koekoek ontvingen een bronzen plak.

Internationale top
“We hebben dit jaar nu 12 awards gewonnen, waarvan 9 op internationale wedstrijden. Het is ons eerste volledige jaar, dus dat is echt ongelooflijk.”, vertelt oprichter Ralph. “Het is fantastisch dat je internationaal ook al een betere naam krijgt, zo werden we bijvoorbeeld 
door brouwers uit onder andere Griekenland en de Verenigde Staten uitgenodigd om een collaboration brew te maken. Dat is toch super!”

Ook Rik, de andere oprichter, is erg blij. “Het was super om tussen al die grote namen te staan met onze bieren. Onze export is nog niet op gang, maar veel mensen kenden de naam van de brouwerij en zelfs enkele bieren al. Hoe dat kan? Geen idee, maar ik vind het wel erg leuk!” 

De prijswinnende bieren tijdens de International Beer Challenge:
De Rumoerige Roodborst (Goud) - Red Ale
Mr. Cacaotoe (Zilver) - Chocolate Beers 
Datisandere Koekoek (Brons) - Saison
Datsmaaktnaar Meerkoet (Brons) - Scotch Ale

Over Bird Brewery
Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal vele prijzen met hun bieren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: