Super Lyan klaar voor heropening met nieuwe barmanager

20 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Cocktailbar Super Lyan, begin dit jaar door Belvedere uitgeroepen tot Beste Hotelbar van Amsterdam, is klaar voor de heropening op 26 augustus onder leiding van hun nieuwe barmanager én met een nieuw menu.

Nieuwe barmanager

Lewis Thomson is benoemd tot nieuwe barmanager van cocktailbar Super Lyan. De in Edinburgh geboren Thomson is geen onbekende in de hospitalityindustrie – na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest in de bruisende barscene van Edinburgh en Londen, verhuist hij in 2016 naar Amsterdam waar hij voor cocktailbar Tales & Spirits werkt. Na zijn vele bezoekjes aan White Lyan en Dandelyan (voormalige bars in Londen van de Lyan brand) kreeg Thomson waardering voor het werk dat de Lyan-familie heeft geleverd om het cocktaillandschap te verbeteren maar tegelijkertijd respect te houden voor klassiekers uit het verleden. Thomson: "Ik kijk ernaar uit om de barscene van een stad te blijven steunen waar ik van ben gaan houden, samen met een gepassioneerd en inspirerend Super Lyan team."

Super Lyan-founder Ryan Chetiyawardana (aka Mr Lyan) laat weten: "We zijn heel enthousiast dat Lewis het Lyan-team komt versterken. Met zijn achtergrond en grote kennis van zowel Amsterdam als de wereld van cocktails, kunnen we niet wachten om onze gasten weer te verwelkomen in Super Lyan!"

Nieuw menu

Onder leiding van Thomson lanceert Super Lyan bij de heropening tevens een compleet nieuw cocktailmenu. Het herinterpreteren van het bekende is én blijft leidend bij Super Lyan en is de basis voor iedere cocktail op het nieuwe menu.

Voor de creatie van het menu heeft het Lyan team gekeken naar hun eigen guilty pleasures en hier een Lyan-twist aangegeven. Zo is er de Espresso Martini ‘61 - een Espresso Martini met Rye Vodka, Espresso en Kvass likeur – en de Tripped Gimlet – een Gimlet met twee soorten Gin, Bols Genever en kiwi en limoen cordial. Ook zijn er twee nieuwe cocktails van de tap, namelijk de Amaretti Sour – met Johnnie Walker Red & Black Label, amaretti en toasted bitters - en de East 8 Straight up – met Vodka, Aperol, lychee en passiefruit. Verschillende cocktails zijn tevens te bestellen als boozeless versie, waarbij de alcohol wordt weggelaten maar het smaakprofiel gelijk blijft. Naast de nieuwe cocktail-creaties kun je ook gewoon kiezen voor bier of een goed glas wijn en staan er verschillende bites op het menu.

Met het nieuwe menu maakt Super Lyan cocktails voor iedereen toegankelijk. De complexiteit van de cocktails spreekt echte cocktailliefhebbers aan maar ook voor gasten die liever voor meer bekende, minder complexe cocktails kiezen is er ruim voldoende keuze.
Super Lyan heropent haar deuren op 26 augustus en is geopend vanaf 17.00.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: