Brouwerij houdt Battle of the Beers

25 juli 2017 | Roy Spijker

De battle tussen Vink Heerlijk en Schuiminje Snor is in volle gang. De twee nieuwe bieren van Bird Brewery zijn gelijktijdig uitgebracht, maar slechts één van hen zal blijven. Liefhebbers kunnen op hun favoriet stemmen: het bier met de meeste stemmen blijft in het vaste assortiment. Na de eerste weken gaat de Vink Heerlijk, een Rye IPA, flink aan kop. In augustus wordt de definitieve winnaar bekend gemaakt. 

“De Vink Heerlijk heeft vooralsnog de meeste stemmen”, vertelt mede-oprichter Rik. “Ook op reviewsites Untappd en Ratebeer komt het bier er iets beter uit, maar het is zeker nog geen gevlogen race. De battle wordt fantastisch opgepakt met speciale acties, bijzondere schapruimte en heel veel online communicatie vanuit slijterijen en horecazaken. Het kan daardoor echt nog alle kanten op.”

Het winnende bier vormt voorlopig het laatste bier in het vaste assortiment naast De Rumoerige Roodborst, Fuut Fieuw, Datisandere Koekoek, Nognietnaar Huismus en Datsmaaktnaar Meerkoet. “Eigenlijk heel gek natuurlijk dat je als brouwerij nog niet weet welk bier er wordt toegevoegd aan het vaste assortiment, maar anderzijds ook erg leuk om onze fans zo’n actieve rol te laten spelen”, aldus Rik. “Uiteindelijk brouwen we onze bieren natuurlijk voor hen.”

Over Bird Brewery
Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken direct drie prijzen op de grootste bierverkiezing van Nederland, waaronder beste IPA (De Rumoerige Roodborst) en Saison (Datisandere Koekoek) van Nederland. 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: