In Nederland is er behoorlijk weinig van de winter te merken, maar gelukkig is er in skigebieden als Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Italië nog gen...
Dit kerstverhaal gaat over twee brouwers. Die twee brouwers komen uit dezelfde familie, het zijn namelijk broer en zus. De zus is de oudste van het st...
In een harmonieuze samenwerking tussen de gerenommeerde brouwers van Brouwerij Oudaen en de bewoners van Fort de Gagel wordt met trots de introductie...
Zaterdag 15 oktober was de 20e verkiezing van Het Lekkerste Bockbier van Nederland bij brouwerij Two Chefs Brewing in Amsterdam. Bijna 200 proevers ui...
Prijzenverhogingen zijn momenteel in de meeste branches een heet hangijzer. Zo ook in de horeca. De meeste groothandels, brouwerijen en andere leveran...
Wat in 2009 begon met het brouwen van een eerste batch Wispe Blond, is dertien jaar later uitgegroeid tot een volwaardige brouwerij en Grand Caf&eacut...
In 1968 werd ik geboren in een landelijke omgeving. Mijn ouders hadden een café-restaurant met 150 zitplaatsen én een boerderij met een...
Afgelopen jaar hebben Nederlanders weliswaar meer bier gekocht dan vorig jaar, maar de verkoop ligt nog altijd niet op hetzelfde niveau als voor coron...
Geniet & Geef is een jaarlijkse actie waar de beste bierbrouwers van Nederland geld inzamelen voor het goede doel. Brouwmeester Jan-Willem de...
Internationaal biersommelier Richard Moerkerk schrijft inmiddels al bijna twee jaar voor De CaféKrant. Iedere maand voorziet de bierkenner ons...
De vereniging Nederlandse Brouwers, de overkoepelende organisatie van bierbrouwers in Nederland, ziet de biermarkt maar moeilijk herstellen. De v...
Tijdens de COVID-pandemie zijn Nederlanders evenveel blijven drinken als voor de lockdown. Wel is alcoholvrij bier populairder geworden. Steeds meer d...
Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te v...
Sinds de eerste lockdown in maart vorig jaar - nu exact een jaar geleden - is in de horeca ruim zeventig procent minder bier verkocht, zo meldt d...
De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is...
Vandaag is de Reclamecode voor Alcoholvrij en -Arm Bier (RvAAB) in werking getreden. In de code is o.a. vastgelegd dat reclame voor alcoholv...
Lindeboom Bierbrouwerij viert dit jaar 150 jaar leven in de brouwerij. Anderhalve eeuw beweging met continue groei en ontwikkeling van smakelijke bier...
Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezame...
Een gezellige plek waar je milieubewust kunt eten onder het genot van een biertje. Dat is Oproer Brouwerij in Utrecht. Toen de twee bierbrouwers Mark...
Aanstaande donderdag 16 mei gaat de week van het Nederlandse bier van start. Ter gelegenheid daarvan brengen bierbrouwers Hertog Jan en Bronckhorster...
Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strate...
Bij Brouwerij Maximus in De Meern werd dit jaar door 132 proevers geproefd om te bepalen welk bockbier het lekkerste van Nederland is in 2018. Er werd...
De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start v...
Europese bierbrouwers zitten met de handen in het haar. Door de aanhoudende droogte is de prijs van gemoute gerst, één van de belan...
Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni openen bijna 100 brouwerijen in Nederland hun deuren voor publiek. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen nem...
Op de achtste verdieping van Hotel Casa is dakterras HOPP geopend. Het vernieuwde concept legt de focus op lokaal, in samenwerking met ondernemers uit...
Op woensdag 21 maart 2018 werd in Rotterdam de vierde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. 67 Nederlandse brouwerijen hebbe...
Het aantal Nederlandse horecavestigingen steeg in 2017 naar 41.000. Bovendien steeg de omzet naar 20,5 miljard euro. Goed nieuws, zo lijkt het. Niets...
Van 24 mei tot en met 3 juni staat het hele land in het teken van bier tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. Tijdens dit jaarlijk...
Door de wereldwijde grote populariteit van Bourbon whiskey is de productie van vaten niet meer te volgen. De prijs per vat is daardoor de laatste jare...
Bier, bier en nog eens bier. Zonder een gedegen bierkaart met tientallen bieren hoor je er in de horeca niet meer bij, vinden sommige ondernemers. Er...
Vandaag gaat De week van het Nederlandse Bier van start. Doel van deze week is om de consument kennis te laten maken van het Nederlandse bier dat er o...
Al jaren stijgt de consumptie van bier in Nederland. In 2016 dronk bijna 50% van de Nederlanders maandelijks een biertje (bron: Nationaal bieronderzoe...
Op het Nederlands Kampioenschap Biertappen willen barmannen en barvrouwen uit het hele land laten zien dat zij het beste biertje tappen. De afgelopen...
Nederland staat bekend om innovatie als het om bierbrouwen gaat. Wij zijn niet gebonden aan brouwtradities uit het verleden. Juist dit zorgt er nu ook...
Asahi Group Holdings is per 11 oktober de nieuwe moedermaatschappij van de merken Grolsch, Peroni en Meantime. Het Japanse Asahi Group Holdings heeft...
Topchef Ricardo van Ede opende gisteren in Amsterdam het eerste tijdelijke bockbierrestaurant van Nederland. Van Ede wilt bockbier meer onder de culin...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Nederlandse Brouwers slaan de handen ineen om de naleving van de leeftijdgrens van 18 jaar voor de aankoop van a...
De fusie van de twee grootste bierbrouwers van de wereld moet op 10 oktober zijn afgerond. Een dag later zal het gezamenlijke aandeel van AB InBe...
La Cabra Azul, een Nederlandse bierbrouwster die met haar amandelbloesem en mango-bieren furore maakt in Spanje, komt nu voor het eerst naar Nede...