De week van het Nederlandse Bier: dit is er te doen

11 mei 2017 | Roy Spijker

Vandaag gaat De week van het Nederlandse Bier van start. Doel van deze week is om de consument kennis te laten maken van het Nederlandse bier dat er op de markt is. Inmiddels zijn er ruim 400 brouwerijen in Nederland. Door de populariteit van speciaalbier in Nederland kan dit een hele leuke week worden. Wij zetten de leukste activiteiten voor u op een rijtjel.

Openingsfestival - 11 t/m 13 mei

De Week van het Nederlandse Bier wordt geopend met een driedaags bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Veertig Nederlands brouwerijen presenteren hun bieren tijdens dit festival. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar via de website.

Bier & BBQ - 19 mei

Eigenlijk is het de perfecte combinatie: bier en barbeque. Dat moeten ze bij Jopen ook bedacht hebben. De chef van het Jopen Proeflokaal bereidt de gerechten voor met Jopenbier. Denk dan aan bier gemarineerd vleef of een traditionele barbecuesaus met jopenbier er in verwerkt. De prijs voor de barbecue is 48,50 en is inclusief vier bijpassende Jopenbieren.

Bierwandeltocht - 21 mei

Biersommelier Maarten Exel gaat op zondag 21 mei een exlusieve wandelocht maken langs de IJssellinie, oude bossen en landgoederen van Deventer. De tocht eindigt bij stadsbrouwerij DAVO in een oud fabriekspand. 

Workshop bierherkenning - 21 mei

Bij Café Broer en Zus in Beverwijk wordt op 21 mei een workshop bierherkenning gegeven. In deze workshop leren deelnemers de basisbeginselen van bier. Er is plek voor 10 deelnemers, dus wees er snel bij. 

NL Brouwerijdagen - 19 t/m 21 mei

In het laatste weekend van de Week van het Nederlandse Bier worden de NL Brouwerijdagen georganisieerd. Bierbrouwers door het hele land openen hun deuren. Een uitgelezen kans om kennis te maken met nieuwe bieren. Op de website is een uitgebreide kaart met deelnemende brouwerijen te vinden.

Nog veel meer!

Ga voor een hele lijst met activiteit, lezingen, wijn en spijs-wandelingen en proeverijen naar de website van De Week van het Nederlandse Bier

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: