Nederlandse brouwers kondigen bockbierseizoen aan

13 september 2018 | Thijs Jacobs

De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start van de herfst. Dit seizoen is er extra aandacht voor de lekkerste bockbier-food combinaties. Bockbier heeft een veelzijdige smaak die goed past bij een variatie aan gerechten. En om consumenten te inspireren en informeren over mooie bier & foodcombinaties, is afgelopen mei namens alle bierbrouwers een nieuwe app gelanceerd: de Bier Butler App. Deze app adviseert direct het beste bier bij een gerecht. Meer informatie: www.datsmaaktnaarbier.nl.  

‘Vlaggetjesdag’ voor bockbier

De Nederlandse Brouwers hebben een jarenlange traditie om op de eerste maandag van oktober een speciaal evenement te houden ter introductie van een nieuwe jaargang bockbier. Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: ‘Op maandag 1 oktober is het ‘Vlaggetjesdag’ voor bockbier. Samen met onder andere bierbrouwers, biersommeliers, brouwmeesters proeven we deze dag traditiegetrouw de nieuwe bockbieren van 2018. Bockbier is een rijk bier, dat zich uitstekend laat combineren met veel gerechten en daarom vieren we dat door bockbier nog nadrukkelijker te koppelen aan eten. Een aantal experts heeft mooie matches gemaakt, die we vanaf 1 oktober delen in de Bier Butler App. Deze app is een onmisbare informatiebron voor iedereen die zelf aan de slag wil met het combineren van bier en eten.’

Bier & food advies op maat

De Bier Butler-app is in mei gelanceerd en adviseert meteen een bier bij het gerecht dat wordt ingetikt. Het is een unieke samenwerking waar alle Nederlandse brouwerijen bij worden betrokken. Alle gerechten in de app zijn door gecertificeerde biersommeliers, gecombineerd met een beste bierkeuze en de lijst van inmiddels meer dan 1000 gerechten en 900 bieren wordt steeds verder uitgebreid. Zo wordt het voor consumenten makkelijker kiezen in het huidige gevarieerde aanbod aan bieren. De Bier Butler App is een onderdeel van het platform ‘Dat Smaakt naar Bier’, dat de brouwers van Nederland in 2017 hebben opgezet.

Adema vervolgt: "Bier, en in het specifiek bockbier, heeft een breed smakenpallet en biedt daarmee veel mogelijkheden om het bij gerechten te combineren. Dit is bij veel consumenten nog onbekend. Daarom bieden wij dit jaar een verdieping in de Nederlandse bier- en foodcultuur middels de Bier Butler App. We hopen hiermee consumenten te inspireren om vaker een mooi glas bier te kiezen bij hun gerecht. Ter gelegenheid van het nieuwe bockbierseizoen wordt de app op 1 oktober verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en staat bockbier vol in de spotlights."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: