Nederlandse brouwers kondigen bockbierseizoen aan

13 september 2018 | Thijs Jacobs

De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start van de herfst. Dit seizoen is er extra aandacht voor de lekkerste bockbier-food combinaties. Bockbier heeft een veelzijdige smaak die goed past bij een variatie aan gerechten. En om consumenten te inspireren en informeren over mooie bier & foodcombinaties, is afgelopen mei namens alle bierbrouwers een nieuwe app gelanceerd: de Bier Butler App. Deze app adviseert direct het beste bier bij een gerecht. Meer informatie: www.datsmaaktnaarbier.nl.  

‘Vlaggetjesdag’ voor bockbier

De Nederlandse Brouwers hebben een jarenlange traditie om op de eerste maandag van oktober een speciaal evenement te houden ter introductie van een nieuwe jaargang bockbier. Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: ‘Op maandag 1 oktober is het ‘Vlaggetjesdag’ voor bockbier. Samen met onder andere bierbrouwers, biersommeliers, brouwmeesters proeven we deze dag traditiegetrouw de nieuwe bockbieren van 2018. Bockbier is een rijk bier, dat zich uitstekend laat combineren met veel gerechten en daarom vieren we dat door bockbier nog nadrukkelijker te koppelen aan eten. Een aantal experts heeft mooie matches gemaakt, die we vanaf 1 oktober delen in de Bier Butler App. Deze app is een onmisbare informatiebron voor iedereen die zelf aan de slag wil met het combineren van bier en eten.’

Bier & food advies op maat

De Bier Butler-app is in mei gelanceerd en adviseert meteen een bier bij het gerecht dat wordt ingetikt. Het is een unieke samenwerking waar alle Nederlandse brouwerijen bij worden betrokken. Alle gerechten in de app zijn door gecertificeerde biersommeliers, gecombineerd met een beste bierkeuze en de lijst van inmiddels meer dan 1000 gerechten en 900 bieren wordt steeds verder uitgebreid. Zo wordt het voor consumenten makkelijker kiezen in het huidige gevarieerde aanbod aan bieren. De Bier Butler App is een onderdeel van het platform ‘Dat Smaakt naar Bier’, dat de brouwers van Nederland in 2017 hebben opgezet.

Adema vervolgt: "Bier, en in het specifiek bockbier, heeft een breed smakenpallet en biedt daarmee veel mogelijkheden om het bij gerechten te combineren. Dit is bij veel consumenten nog onbekend. Daarom bieden wij dit jaar een verdieping in de Nederlandse bier- en foodcultuur middels de Bier Butler App. We hopen hiermee consumenten te inspireren om vaker een mooi glas bier te kiezen bij hun gerecht. Ter gelegenheid van het nieuwe bockbierseizoen wordt de app op 1 oktober verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en staat bockbier vol in de spotlights."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: de beste strandtent van Nederland, op bezoek bij een eetcafé en meer

Met de juni-editie van De CaféKrant hoef je je geen moment te vervelen. We gingen immers op bezoek bij de mooiste strandtent van Nederland (Strandpaviljoen De Staat, Scheveningen), bezochten Eetcafé 't Draeckje in Amersfoort, achterhaalden hoe het werkt in een café waar gast...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: