U heeft gezocht op : websites

9 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
De psychologie achter een goede website

Waaraan moet een goede website voldoen en hoe richt je de beste website in voor jouw horecaonderneming? Dat is per type website en bedrijf verschillend, maar er zijn elementen die voor iedere website gelden. Philip Jordanov is cognitief neuropsycholoog en werkzaam bij Neurofied, een bedrijf dat inzi ...

24 november 2020 Economie Corona
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

26 augustus 2020 Achtergronden
September: alles over gemaks- en convenienceproducten

Gemaksproducten, halffabricaten of basisingrediënten… Er zijn maar weinig professionele koks die er niet mee werken. Daarom hebben wij speciaal voor onze doelgroep van horecaondernemers de ‘Nice 'n Easy’ maand in het leven geroepen, waarbij het gebruik van deze producten ...

18 mei 2020 Columns
Column Richard Moerkerk: Hoezo bierTJE?

Voor een item over bier op een website werd ik gevraagd naar wat -volgens mij- het meest onderschatte bier is. Toen het stuk gepubliceerd werd stond er boven: “We vroegen bier-sommeliers naar het meest onderschatte biertje”. BierTJE?! Over onderschatten gesproken… Door bier te ver ...

27 maart 2020 Interview Corona
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi ...

4 maart 2020 Achtergronden
Belastingdienst checkt bij online aangifte op zelfstandigenaftrek

Deze periode doen ruim 1,4 miljoen ondernemers, waaronder veel zzp’ers in de horecabranche de aangifte inkomstenbelasting over 2019. Zo’n 450.000 van hen vullen zelf de belastingaangifte in op Mijn Belastingdienst. Anderen besteden de aangifte uit aan een belastingadviseur of administrat ...

31 juli 2019 Tech Ondernemen
Restaurants missen kansen door onbeveiligde en niet mobielvriendelijke website

Een goed werkende website is het online visitekaartje van bedrijven, maar dit geldt ook voor andere klantgerichte diensten zoals cafés en restaurants. Gasten kunnen op een webpagina namelijk terecht voor belangrijke informatie, zoals uw openingstijden, locatie en welke heerlijke gerechten op ...

10 april 2019 Economie
Takeaway.com noteert 51 procent groei in aantal bestellingen

Takeaway.com N.V. publiceerde vandaag een orderupdate voor het eerste kwartaal van 2019. Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "De voortdurende groei van Takeaway.com komt op een transformerend moment voor ons bedrijf. De overname van Delivery Hero Germany zal onze schaalgrootte verder vergroten e ...

7 december 2018 Columns
Audio-column: Verslavend Genieten

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Ve ...

2 november 2018 Columns
Audio-column: Moeilijke figuren

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Mo ...

4 oktober 2018 Columns
Audio-column: De formule voor succes in de horeca

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'De ...

11 september 2018 Columns
Audio-column: bouw je aan je horecabedrijf of ben je brandjesblusser?

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Bo ...

31 juli 2018 Columns
Audio-column: denkpatronen die jou als ondernemer niet helpen

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'De ...

29 juni 2018 Ondernemen
Audio-column: ondernemen is vooruitzien

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'On ...

1 juni 2018 Ondernemen
Audio-column: Ideeën oogsten

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Idee& ...

9 mei 2018 Ondernemen
Audio-column: Verkeerde gasten, negatieve reviews

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp reviews. G ...

21 maart 2018 Achtergronden Tech
5 tips om online meer succes te hebben

Een website bouwen kan iedereen tegenwoordig. gevonden worden is fors moeilijker, mede omdat Google de parameters steeds bijstelt en die niet prijsgeeft. Eén ding is zeker: SEO, en daarmee ook goede content, is van belang! 1. Content Google geeft websites met goede content, met waardev ...

1 maart 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Hulp bij belastingaangifte horecaondernemers

Vanaf vandaag tot 1 mei kunnen ondernemers weer belastingaangifte doen voor de inkomstenbelasting. Onder de ca. 400.000 ondernemers en ZZP’ers die hun aangifte zelf invullen zitten ook horecaondernemers. Uit onderzoek in opdracht van de Belastingdienst onder ZZP’ers en ondernemers met mi ...

1 maart 2018 Ondernemen
Audio-column: Hoe gaan we om met het gebrek aan vakmensen?

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp personeel. ...

2 februari 2018 Ondernemen
Audio-column Monique van Gevelt: hoe gastvrij is je marketing?

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp marketing. ...

4 september 2017 Economie Tech
Met een glimlach betalen in de horeca

Betalen kan sneller en leuker. Gasten van een KFC-restaurant in het Chinese Hangzhou kunnen vanaf nu betalen met behulp van gezichtsherkenning. De 'smile to pay'-toepassing van Alipay scant de gezichten van betalende gasten binnen twee seconden. Naast gezichtsherkenning is ook het verstre ...

27 juni 2017 Achtergronden
80 procent van de cafés heeft geen eigen website

Het gaat goed met de horeca, maar cafés blijven achter. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Terwijl vooral hotels en restaurants sterker uit de economische crisis zijn gekomen, blijft er bij cafés een dalende lijn zichtbaar in de omzet. Om zichzelf uit het financiële slop te helpe ...

14 april 2017 Tech
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 1

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa ...

9 januari 2017 Wet- en regelgeving
KHN wil kansen pakken in gelijk speelveld

Volgens KHN-voorzitter Robèr Willemsen gaat het goed met de horeca: het aantal horecavestigingen is gestegen naar 40.250, waar werkgelegenheid wordt geboden voor 387.000 banen. Door een groei in volume groeide ook de omzet tot 18,2 miljard euro. Ondanks de groei geeft KHN een belangrijk signa ...

11 mei 2016
Op bierreis door Nederland

GoEuro, het reisplatform voor trein-, bus- en vliegreizen door heel Europa, neemt bierliefhebbers deze lente met de ultieme biergids mee op reis langs verschillende Nederlandse brouwerijen en cafés. Nederland bierland Tegenwoordig zijn er in Nederland meer bierbrouwers actief dan in België, ...

1 februari 2016
Belgisch café beste ter wereld

Het Vlaams-Brabantse volkscafé 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' is het beste café en ook nog eens de op één na beste bierbestemming ter wereld. Dit blijkt uit de ranglijst van RateBeer, dat is één van de belangrijkste internationale bierwebsites. Identiek aan vorig jaar De top v ...

25 januari 2016
Horeca moet toegankelijk worden voor gehandicapten

Donderdag heeft de Tweede Kamer besloten dat alle gebouwen (waaronder ook de horeca) toegankelijk moeten worden voor mensen met een handicap. Bedrijven mogen geleidelijk beginnen met aanpassingen, maar KHN laat weten dat dit plan voor veel horecabedrijven onuitvoerbaar is. Eenvoudig? Nederland ...

15 december 2015
Foodbranche loopt digitaal achter

In 2015 deden steeds meer Nederlanders hun dagelijkse boodschappen online. Online verkoop en marketing van voeding (food-commerce) blijft groeien en wint steeds meer aan populariteit. Er is afgelopen jaar een hoop gebeurd in food-commerce: denk eens aan Picnic, WhatsApp voor foodcampagnes en de D ...

30 september 2015
Schiet maar raak!

Elke horecaondernemer gaat als het goed is voor 'kwaliteit'. Een algemene term die enorm subjectief is. Want wat is nu kwaliteit? Vraag het een willekeurige voorbijganger en ik weet zeker dat er geen eenduidige definitie naar voren komt, zeker niet als het dienstverlening betreft. Kwaliteit i ...

5 maart 2015
Interview: 'The Battle' van de Reserveringssites

Verplaats je eens in de gast. Hij of zij wil voor vanavond even een tafeltje reserveren en zoekt online maar eens even op ‘restaurant Eindhoven’. Het eerste dat de potentiële gast ziet, zijn de reserveringssites. Die hebben dus de grootste kans een reservering binnen te halen. Daarna komen de ...

28 januari 2015
Wordt je website straks nog goed gevonden?

In 2015 gaat Google de mobiele ranking aanpassen. De gebruiksvriendelijkheid van je website op mobiele apparaten wordt toegevoegd aan de factoren voor mobiele ranking. Bedrijven die de website niet geoptimaliseerd hebben voor mobiel, kunnen dan rekenen op een negatief resultaat: slechtere zichtbaa ...

6 januari 2015
400 jaar Grolsch: 'Plop!'

Het begon allemaal vier eeuwen geleden, toen Willem Neerfeldt een pand in Grol (Groenlo) kocht voor de start van een brouwerij. Een brouwerij die is uitgegroeid tot een van de oudste en grootste bierbrouwerijen van Nederland. Met een merk én een geluid dat niet meer uit het Nederlandse straatbeel ...

14 november 2014
Social media moet!

Virtuele cafés zijn in opmars. Naast hun ‘stenen’ versie, zijn veel Nederlandse cafés namelijk ook online aanwezig in de vorm van een website of op social media als Facebook, Twitter en Instagram. Ik sprak met ons cafékrantpanel over het online ondernemerschap. De panelleden zijn Robbert Rog ...

30 september 2014
Makro doet een Rondje Horeca

Makro gaat ook in 2015 weer horecaondernemers in Nederland effectief bereiken. Dat doen zij met het 'Rondje Horeca', waarbij de vakbladen, websites en nieuwsbrieven van Uitgeverij PS: bv worden ingezet om zeker te zijn van een optimaal bereik bij de horecaondernemers. Eigen vakblad Iedere tit ...

18 september 2014
Welke wine bar is de beste van Nederland?

Wine bars zijn een populaire groeiende formule in de Nederlandse horeca. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar waar moet een goede wine bar aan voldoen? En welke wine bar is nu de beste? New Zealand Wine en WINELIFE, hét tijdschrift voor wijnliefhebbers, zijn op zoek naar dé Wine bar o ...

16 juli 2014
Verlies je ook veel verkeer door update Google?

Ongeveer anderhalve maand geleden rolde zoekgigant Google Panda 4.0. uit. Is jouw website wel 'Panda-proof?' Google Panda is onderdeel van het Google algoritme en bestaat sinds 2011. Na het uitrollen van Panda 4.0 zijn er opvallend veel websites getroffen. Zij verloren meer dan 50 procent van hun ...

1 juli 2014
Wet werk en zekerheid. Hoe zit dat?

De recent aangenomen Wet werk en zekerheid heeft belangrijke gevolgen voor het arbeidsrecht en de uitvoering daarvan door bedrijven vanaf 1 januari 2015. Drie vierde van de MKB bedrijven in Nederland is echter niet of slechts gedeeltelijk op de hoogte van wat er precies verandert, bijvoorbeeld al ...

15 april 2014
Aansprakelijkheid voedselallergie bij horecaondernemer

De aansprakelijkheid met betrekking tot voedingsintolerantie en voedselallergie ligt vanaf 13 december 2014 bij de horecaondernemer. Als u, als horecaondernemer, geen goed allergenenbeleid heeft ingevoerd, dan bent u niet meer verzekerd bij eventuele letselschade of aansprakelijkheidsstelling. We ...

26 februari 2014
Beurs in café restaurant Hofsteenge

In café restaurant Hofsteenge in Grolloo wordt op zondag 2 maart een unieke beurs georganiseerd. Liefhebbers van bier en bierbrouwen verzamelen zich om inspiratie op te doen of om hun verzameling uit te breiden. Grolloo is bovenal bekend door de bluesband Cuby and the Blizzards. Zij namen in 196 ...

1 februari 2014
Doet u mee in 2014?

Maak gebruik van het beste bereik in de horeca. U kunt de mediakaarten downloaden via deze link. Straks bereikt u alle hotels, restaurants, lunchrooms, eetcafés en cafés in Nederland. Zelfs de bed & breakfast branche wordt bereikt. Dat doen wij met respectievelijk Hospitality Management, De Resta ...

7 oktober 2013
Waar zitten m'n gasten? Op social media!

Horecaondernemers die hun gasten en potentiële klandizie willen bereiken, doen er goed aan om zich actief op social media te begeven. In ons land maakte ongeveer 90 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder vorig jaar gebruik van internet. Van de internetgebruikers was 70 procent actief op ...

30 september 2013
Lead Generation? De FancyBox

Lead Generation? FancyBox? Ook u kunt belangrijke leads genereren via onze websites. De FancyBox helpt u hierbij. Wat is de FancyBox dan? De FancyBox is een speciale bannerpositie, die over de pagina wordt geplaatst. Met andere woorden: het is de meest opvallende banner die we bieden en uitstekend ...

24 september 2013
Rondje Horeca voor Makro

Makro Nederland is een nieuwe weg ingeslagen en alle horecaondernemers moeten dat weten. Makro Nederland bezorgt bij horecaondernemers tot in de koelcel, heeft speciale horecabalies voor advies, organiseert speciale horecathemadagen en staat horecaondernemers bij. Kortom: Makro Nederland is de par ...

22 augustus 2013

Het zijn roerige tijden in de horeca. Er staan steeds meer cafés te koop en ze worden niet snel meer verkocht. Om uw zaak sneller te verkopen plaatst u nu tijdelijk gratis uw café op Horecavastgoed.nl. Ook voor horecamakelaars en starters die een zaak willen beginnen wordt dit dé aanbod- en verk ...

1 mei 2013
Brand meester? Tien tips!

Een gast die struikelt, waterschade in de keuken of een verwoestende brand... Als horecaondernemer kent u de risico’s van het vak. U bent u natuurlijk al bewust van de wettelijke maatregelen die u moet treffen om dit soort gevaarlijke situaties te voorkomen. Maar wat als het noodlot toeslaat en ...

5 april 2013
Betalen zonder geld met bitcoin

Geen contant geld op zak? Geen probleem. Bij café De Waag in Delft is de bitcoin voortaan een geldig betaalmiddel. Via internet kan een biertje met een virtuele munt worden betaald. Handig, als u als horecaondernemer geen contant geld in uw zaak wilt. Bitcoin? De bitcoin is geen munt die in j ...

28 februari 2013
Themamaand Horeca & Financiën

Een maand lang als expert en partner onder de aandacht van hoteliers, café-eigenaren, restaurateurs, lunchroomeigenaren en b&b-eigenaren in Nederland? Dat kan in de Themamaand Horeca & Financiën. Wat is de Themamaand Horeca & Financiën? Horeca en financiën; soms een wat ongelukkige combinat ...

30 januari 2013
Sobere kroning of groots uitpakken?

Over de kroning van Willem Alexander zei premier Rutte: "Het moet een onvergetelijk feest worden, uiteraard op de sobere wijze die past bij deze tijd." Kan Nederland niet veel beter groots uitpakken? Dit met het oog om Nederland als toeristische bestemming (nog) beter op de kaart te zetten. De troo ...

7 januari 2013
Rondje Horeca voor Van Hessen

Van Hessen is de eerste toeleverancier die bij Uitgeverij PS: bv een Rondje Horeca heeft. Hiermee komt Van Hessen een jaar lang onder ogen van alle horeca-ondernemers die de vakbladen van Uitgeverij PS: bv lezen en de websites bezoeken. Ruud Clements van Van Hessen nam op de stand van Uitgeverij P ...

26 oktober 2012
Horeca nipt tegen eigen ministerie

De horecabranche staat niet onwelwillend tegenover een eigen ministerie, blijkt uit onderzoek. Slechts een kleine meerderheid ziet een ministerie van Horeca (nog) niet zitten. Uit een poll blijkt dat 45 procent van de stemmers een departement voor de horeca in Den Haag wel ziet zitten. 55 procent ...

4 oktober 2012
Altijd alles weten? Volg ons!

Wilt u altijd en overal op de hoogte blijven van het laatste nieuws, trends, vacatures, en meer over de horeca? Volg dan de Twitter- en Facebook-berichten van onze horecavakbladen. Hospitality Management, De Restaurantkrant, De Cafékrant, Lunchroom en Bed & Breakfast zijn nu te volgen via social m ...

1 juni 2012
Nieuwe downloads en reeksen

Met de nieuwe websites bieden wij ook nieuwe downloads aan. De horecaondernemer wil graag van informatie voorzien worden waarmee zij de bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Denk hierbij aan tips over social media revenue management en opleidingen (binnenkort online i.s.m. fastserviceopleidingen.nl). O ...

3 februari 2012
Horecavastgoed aangeboden

Sinds deze week hebben wij op de websites een nieuw onderdeel: "Horecavastgoed.":http://www.hospitality-management.nl/vastgoed.html Bovenin de pagina ziet u rechtsboven een directe link naar deze pagina. Heeft u een object te koop of te huur? "Mail ons" helpen u om de horecaruimte te verkopen of t ...

14 december 2011
'Inzicht geeft betere bedrijfsresultaten'

Frank Veldhof, werkzaam bij het bedrijfschap Horeca en Catering in Zoetermeer, pleit voor een collectieve deelname aan de Bedrijfsvergelijking Horeca. Ruim 43.000 horecaondernemingen telt Nederland. Al deze bedrijven ondernemen op hun eigen manier. Iedere ondernemer vindt zijn eigen zaak uniek. N ...

27 oktober 2011
Gezocht: horeca voor Diemerbos

Staatsbosbeheer wil horeca in het Diemerbos, vlak bij Amsterdam Zuid-Oost. Het bos biedt al veel voor bezoekers: een speelbos, ruiterpaden, ligweides, natuur met wandelpaden en fietspaden, maar geen kopje koffie of thee. Dat wil de natuurbeheerder veranderen door de werving van een horecaondernem ...

19 september 2011
Nederlandse bierranglijst gelanceerd

Onlangs is de site Bierhitlijst.nl gelanceerd. Op deze Nederlandtalige site kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete bieren en informatie inwinnen. Consumptie speciaalbier in de lift Reden om met deze ranglijst te beginnen is dat de consumptie van speciaalbier groeit en steeds meer Nederlanders ...

30 maart 2011
Restaurant Dikkertje mag toch open blijven

Restaurant Dikkertje in Utrecht mag weer open. Dat heeft de bestuursrechter onlangs besloten. Café Hellas in Utrecht, dat van dezelfde eigenaren is, blijft voorlopig wel dicht omdat er drugs zijn aangetroffen. Dat meldt de regionale zender RTV Utrecht op diens website. Onderzoek van De RestaurantKr ...

2 maart 2011
Besparingstips van het bedrijfschap Horeca

Als ondernemer is het natuurlijk nooit vervelend om te kunnen besparen. Soms is dat best lastig, soms ook niet. Anno 2011 zijn er veel nieuwe mogelijkheden. Het bedrijfschap Horeca en Catering bedacht er vast vier voor u. Tip 1: Telefoneer via internet Bellen via internet klonk tien jaar geleden ...

25 februari 2011
Wijnconsumptie stabiel op 26 miljard liter

In het jaar 2015 zal de wereldbevolking 26,1 miljard liter wijn drinken. Dat becijfert Global Industry Analysts (GIA) in de nieuwste versie van hun marktverkenning 'Wine: A Global Strategic Business Report'. Hoewel deze hoeveelheid aan de hoge kant lijkt is voorzichtigheid met de cijfers geboden. In ...

15 november 2010
Inspiratie te over op Equip’Hôtel 2010

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom een fotoverslag van de tweede beursdag van Equip’Hôtel 2010. De deuren werden al vroeg platgelopen. De ondertitel van deze beursgang was ‘boost your ideas!’ Dat moge deze foto’s hopelijk duidelijk maken. Nieuwe inrichtingsconcepten, lezingen ov ...

14 april 2010
Foursquare de toekomst voor ondernemers

Als horeca-onderneming loopt u tegenwoordig heel wat klanten mis als u niet met een website op het internet te vinden bent. De kwaliteit van de websites laat ook wat te wensen over, zo denkt men met een paar ‘slechte’ foto’s, een menu in pdf formaat en de vermelding van openingstijden en telef ...

12 april 2010
Starbucks bepaalt keuze hotel in de USA

Het welbekende koffiemerk Starbucks heeft over de hele wereld heel wat fans verzameld die zweren bij de in groen en witte bekers geschonken koffie. In Amerika gaat men zelfs een stap verder. Uit onderzoek, gedaan door USA TODAY, blijkt dat de reizende Amerikaan zijn hotel zelfs afstemt op de nabijhe ...

10 februari 2010
Ton Poppes nieuwe voorzitter KHN Amsterdam

Vanmiddag is door de leden van de afdeling Amsterdam van Koninklijke Horeca Nederland Ton Poppes benoemd tot hun nieuwe voorzitter. Poppes, al 25 jaar eigenaar van Escape en café De Kroon op het Rembrandtplein, volgt Paul Hermanides op die de afgelopen 5 jaar leiding heeft gegeven aan de Amsterdams ...

3 februari 2010
Omzet horeca nog onder druk, lager dan verwachtingen

In het vierde kwartaal van 2009 melden ruim vier op de tien horecabedrijven een omzetdaling ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Ruim een kwart van de horecabedrijven meldt een omzetstijging. Dit blijkt uit de laatste Horeca Barometer van Synovate en Koninklijke Horeca Nederland die woensdag v ...

29 januari 2010
Drie gemeenten ontvangen Aanmoediging van Heemskerk

Vandaag heeft de directeur van Koninklijke Horeca Nederland het rapport Gemeentelijke leges 2009 overhandigd aan staatssecretaris Heemskerk. De horecaondernemer heeft voor het exploiteren van zijn bedrijf diverse vergunningen nodig. Per gemeente blijken er nog steeds grote verschillen te zijn in het ...

26 januari 2010
Pilot gezamenlijke facturering Buma en Sena van start

Videma start een pilot bij 150 horecaondernemers die de auteursrechtelijke vergoeding voor zakelijk gebruik van televisie en de muziekvergoeding voor Buma en Sena op één factuur belast krijgen. De horecaondernemers ontvangen begin april een rekening waarop de verschuldigde jaarafdracht aan de drie ...

26 januari 2010
Couverts wint Columbus Trofee 2010

Zojuist heeft Sterrenkok Cas Spijkers de winnaar bekend gemaakt van de Columbus Trofee 2010: Michiel Huisman van Couverts. De ondernemersprijs werd uitgereikt op het Columbus Plein op de Horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht. Couverts is een dienstverlening die gericht is op de verbetering van berei ...

18 januari 2010
'Jeugd ’s avonds laat niet in café'

In de nieuwe Drank- en Horecawet kunnen gemeenten hun horeca verplichten leeftijdsgrenzen in te stellen op bepaalde tijden. Initiatiefnemer ChristenUnie ziet het liefst dat na tien uur ’s avonds tieners onder de 16 jaar niet meer bij horecagelegenheden binnenkomen. Een gemeente kan daarnaast be ...

15 januari 2010
Alice Mulders wint Satelliet Design Challenge

Voor de zesde keer vond dit jaar tijdens de Horecava in de RAI te Amsterdam de prijsuitreiking van de Satelliet Design Challenge plaats. Woensdag 13 januari stond in het teken van de onthulling van het winnende concept én van de expositie van de ontwerpwedstrijd. De prijsuitreiking vond dit jaar ni ...

14 januari 2010
Arturo Dalhuisen van De Leest wint NK Jonge Koks

Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen had de eer om zijn pupil Arturo Dalhuisen de eerste prijs in het NK Jonge Koks uit te reiken. Nico Bouter van Librije's Zusje werd tweede en Bob van de Scheur van De Zwaan in Etten-Leur mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Arturo Dalhuisen kree ...

4 januari 2010
Vlaams rookverbod ongeldig door taalfout

Het rookverbod in eetcafés dat op 1 januari in België in werking zou treden, was mogelijk niet rechtsgeldig. De Nederlandse tekst in het Staatsblad bevatte een zin in het Frans en daardoor was volgens sommigen de nieuwe rookwet niet grondwettig. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat het om e ...

18 december 2009
Gemeenten versoepelen regels voor horeca

Gemeenten krijgen de mogelijkheid daarvoor vrijstelling te verlenen. Dat meldde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vrijdag. De horeca-exploitatievergunning kan geheel verdwijnen voor bedrijven die geen alcohol schenken. Etablissementen waar wel alcohol te krijgen is, kunnen vrijstelling k ...

17 december 2009
Nieuwe bestuursleden voor Dutch Coffee Promotion

De Stichting Dutch Coffee Promotion (DCP), die zich sinds 2007 inzet om specialty coffee en de bereiding daarvan naar een hoger niveau te tillen, krijgt nieuwe bestuursleden en een nieuwe voorzitter. Het aantal activiteiten van DCP nam in de afgelopen jaren snel toe en zowel de voorzitter als drie b ...

17 december 2009
Nieuwe non-food webwinkel voor horeca

De Kok Horeca-groothandel introduceert een webwinkel voor non-food, genaamd NonfoodProfessionals.nl De webwinkel heeft een zeer uitgebreid non-foodassortiment en is ontworpen voor vakmensen in de horeca. Het assortiment loopt uiteen van serviezen tot snijplanken en van heteluchtovens tot kurkentrekk ...

8 december 2009
Ondernemers optimistischer over toekomst

Na vier kwartalen van pessimisme zien Nederlandse ondernemers hun toekomst voor het eerst dit jaar weer wat rooskleurig in. Dit blijkt uit de Conjunctuur-enquête Nederland (COEN) van het vierde kwartaal 2009. De ondernemers verwachten een omzetstijging, hogere productie en afzet, meer nieuwe opdrac ...

7 december 2009
Omzet horeca stabiliseert medio 2010

De sectoreconomen van ABN Amro voorspellen dat de omzet in de horeca medio 2010 zal stabiliseren. "Lange tijd was er sprake van een omzetdaling in de horeca, maar aan de krimp komt definitief een einde. De groei zien we het komende halfjaar nog niet gebeuren, maar de sector zal wel stabiliseren", al ...

7 december 2009
Freshweb.nl opent voor 2010 twee nieuwe vestigingen

De online versleverancier Freshweb.nl opent voor het einde van dit jaar nog twee nieuwe vestigingen in Maastricht en Tilburg. “Ons streven om in 2010 een volledige landelijke dekking te realiseren, komt hiermee weer een stapje dichterbij”, aldus Jasper van Roon, directeur Freshweb.nl. “Mede do ...

2 december 2009
Alcohol in verkeer verder uitgebannen

Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) moeten de regels voor alcoholgebruik in het verkeer strenger worden. Een promillage van 0,0 zou voor de instantie ideaal zijn, maar dit lijkt per definitie niet haalbaar. VVN pleit daarom voor een maximum van 0,2. Met de strenge maatregelen wil VVN het aantal v ...

2 december 2009
Vier finalisten Columbus Troffee bekend

Eind november heeft de laatste jurering van de Columbus Trofee plaatsgevonden. De Columbus Trofee is een aanmoedig-ingsprijs voor jonge ondernemers die werkzaam zijn als toeleverancier aan de horeca. Na een nominatieronde bleven er vier finalisten over. Deze krijgen sowieso een stand op de BBB horec ...

27 november 2009
Kolibrie en Heineken Brouwerijen slaan handen ineen

Kolibrie Horeca Payrolling en Heineken Brouwerijen zijn vanaf augustus 2009 een bijzonder partnership aangegaan. Kolibrie mag zich partner noemen van het StarBusiness Programma van Heineken Brouwerijen. Relaties van Heineken Brouwerijen die deelnemen aan dit bijzondere spaarprogramma kunnen sparen v ...

20 november 2009
Duurzaamheid rode draad bij innovatieprijs

Duurzaam, biologisch en gezond. De jury van de Horecava Innovation Award is bij de tiende editie overspoeld door verantwoorde producten en diensten. Ook een groot deel van de 16 nominaties voor deze award staat in het teken van duurzaamheid. Op de eerste dag van Horecava 2010, maandag 11 januari, ma ...

17 november 2009
Barista Claudie Donderwinkel wint Dutch Latte Art Championship

Claudie Donderwinkel (Peeze Koffie) is de winnaar van het Dutch Latte Art Championship dat maandag 16 november in Rotterdam werd gehouden. Zij zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen Latte Art 2010 in Londen. Anne-Jan Bakker (Babo Café) werd tweede. De barista's bereidden ...

5 november 2009
Omzet horeca valt lager uit dan verwacht

Gemiddeld daalde de omzet voor de gehele horeca in het derde kwartaal met 3,7 procent in vergelijking tot het derde kwartaal 2008. Dat is een tegenvaller voor de ondernemers in de branche. Zij gingen in de rapportage over het tweede kwartaal nog uit van een omzetdaling van 1,7 procent in het derde k ...

3 november 2009
Meest Markante Horecaondernemers 2009 bekend

Op het jaarcongres van Koninklijke Horeca Nederland in de jaarbeurs van Utrecht is Arjan Broekman van 't Proeflokaal in Zwolle uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer 2009. Hij kreeg goud. Zilver was er voor Wim Postma van 't Stasjons Kofjehús in Molkwierum. Toon Naber general manager van G ...

29 oktober 2009
Branchepartijen gaan met LNV voor duurzamer voedsel

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft woensdag met vijf partijen die een grote rol spelen in de voedsel-voorziening in Nederland afspraken gemaakt over een duurzamer voedselaanbod. De afspraken worden uitgewerkt in het Platform Verduurzaming Voedsel. Gevolg is d ...

29 oktober 2009
'Top-10 Lekker 2010 gelekt'

De restaurantgids Lekker 2010 wordt maandag 9 november gepresenteerd. Nu al zijn de belangrijkste tien restaurants en hun posities mogelijk bekend geworden bij kokswereld.nl en koksforum.nl. Sergio Herman's Oud Sluis wordt na de GaultMillau waarschijnlijk ook in Lekker 2010 verkozen als beste restau ...

28 oktober 2009
Meer kwalitatieve horeca in De Baarsjes

Er moeten meer kroegen en restaurants komen voor de nieuwe bewoners van De Baarsjes, aldus het stadsdeel. De yuppen en jonge gezinnen moeten immers ook ergens terecht, en daarom is de Horeca Publieksprijs in het leven geroepen. Drie categorieën dingen mee naar drie verschillende prijzen: restaurant ...

2 oktober 2009
Lipton Ice Tea Summer Chase 2009

Op 1 oktober jl. zijn de hoofdprijzen van de Lipton Ice Tea Summer Chase ’09 uitgereikt. Stadscafé van der Werff (hoofdfoto) uit Leiden won de Fiat 500 Lipton Edition. Paviljoen de Zeester uit Wassenaar won de Satelliet terras make-over t.w.v. € 7.500,-. Bovendien konden de medewerkers van de 5 ...

1 oktober 2009
Levens lanceert nieuwe ovenlijn

Levens Cooking & Baking Systems is al ruim 60 jaar een toonaangevende leverancier op het gebied van professionele keukenapparatuur. Bij de ontwikkeling van de nieuwste Leventi ovenlijn stonden gebruiksgemak, bakpresentatie en energieverbruik centraal. De nieuwe Leventi ovenlijn wordt voor het eerst ...

29 september 2009
Winnaars 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekend

In Museum Oud Overschie zijn gisteravond de winnaars van de horecawedstrijd 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekend geworden. Miranda Steenhouwer en Mischa Oudwater wonnen met Asian BBQ de categorie 'hoogwaardig restaurant', Renee en Annabel van der Horst wonnen met Queen of the Road de categorie ...

28 september 2009
Nationale Soepdag op 16 oktober tegen kindersterfte

Iedere zes seconden sterft een kind op deze wereld aan honger of een ziekte die daarmee samenhangt. Om daar wat aan te doen organiseert Unilever Foodsolutions op 16 oktober aanstaande is de eerste Nationale Soepdag. Op deze dag biedt het bedrijf horecaondernemers de mogelijkheid gratis soep te serve ...

23 september 2009
Haarlem meest gastvrije stad van Nederland

Haarlem mag zich een jaar lang de Meest Gastvrije stad van Nederland noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de Nederlandse bezoeker, zijn deze ste ...

22 september 2009
BEWUST Food Innovatiedagen komen eraan

BEWUST is de manier waarop Levens Cooking & Baking Systems het liefst zaken doet met horeca-ondernemers. Al meer dan 60 jaar is Levens een toonaangevende leverancier van professionele keukenapparatuur en een partner met frisse en vernieuwende ideeën. In de Levens Cooking & Baking Plaza te Gilze, ku ...

16 september 2009
Finalisten 'Meest Gastvrije Stad 2009' bekend

De vijf finalisten uit het onderzoek Meest Gastvrije Stad van Nederland zijn bekendgemaakt. De vijf plaatsen zijn Breda, Den Bosch, Enschede, Haarlem en Maastricht. Bij één van deze vijf steden wordt woensdag 23 september onthuld wie zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Deze 'tit ...

4 september 2009
Meest gastvrije stad van ons land

Op woensdag 23 september wordt bekend gemaakt welke stad zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de ...

1 september 2009
KHN werkt samen met Marktplaats.nl

Marktplaats.nl is het platform waar vraag en aanbod bij elkaar komt en waar kopers en verkopers, zowel bedrijven als particulieren elkaar kunnen ontmoeten. Om de leden van Koninklijke Horeca Nederland op dit gebied te ondersteunen, werken Marktplaats.nl en Koninklijke Horeca Nederland samen. Zo kan ...

27 augustus 2009
Omzet horeca daalt 5,8 procent in tweede kwartaal

De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal van dit jaar 5,8 procent lager uitgekomen dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De prijzen stegen gemiddeld met 1,9 procent. Het omzetvolume nam met 7,6 procent af. De volumedaling is iets kleiner dan vorig kwartaal. Dit blijkt uit cijfers van he ...

14 augustus 2009
Innovatie in horeca stimuleren met subsidie

Ondernemers uit de horeca met plannen om te investeren in bijvoorbeeld duurzaamheid, techniek of innovatie op personeels-gebied, worden opgeroepen zich te melden bij Koninklijke Horeca Nederland. In september gaat de belangenbehartiger van de horeca in samenwerking met het bedrijfschap Horeca en Cat ...

12 augustus 2009
Ook na sluiting bediening op Cosy-terras

Het terras van brasserie Cosy op de hoek van Nieuwland en Gedempte Turfhaven in Hoorn blijft waarschijnlijk bestaan ook al sluit de horecagelegenheid binnenkort zijn deuren. De Rabobank heeft het opvallende horecapand gekocht en verplaatst het binnenstadskantoor van de Veemarkt naar deze hoek. Het t ...

10 augustus 2009
Bij Revolutie komt alles onder één dak

Het nieuwe café-restaurant Revolutie in Veghel gaat begin september open. Streefdatum was eigenlijk 24 augustus, maar volgens eigenaar Nick Rijnshoeven is er enige vertraging door de bouwvak en een aantal vertraagde leveringen: "We hopen nu op 7 september." Revolutie heeft al een vestiging in Zeven ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: