Hulp bij belastingaangifte horecaondernemers

1 maart 2018 | Thijs Jacobs

Vanaf vandaag tot 1 mei kunnen ondernemers weer belastingaangifte doen voor de inkomstenbelasting. Onder de ca. 400.000 ondernemers en ZZP’ers die hun aangifte zelf invullen zitten ook horecaondernemers. Uit onderzoek in opdracht van de Belastingdienst onder ZZP’ers en ondernemers met minder dan vijf werknemers die zelf hun belastingaangifte doen blijkt dat veel van hen de aangifte op korte termijn willen invullen. Zo zegt bijna 70% van plan te zijn om de belastingaangifte voor 1 april in te dienen. Om ondernemers hierbij te helpen geeft de Belastingdienst concrete tips om de aangifte juist en volledig in te vullen.

Tools

Om horecaondernemers die hun aangifte niet uitbesteden, maar wel enige ondersteuning wensen te helpen biedt Belastingdienst raad en daad. Op Belastingdienst/aangifte en Belastingdienst/ondernemers vinden zij tools en concrete tips die helpen om de aangifte tijdig, juist en volledig in te vullen. Bijvoorbeeld de aangiftechecklist, een overzicht van cijfers die je nodig hebt voor de aangifte en uitleg over zakelijke aftrekposten.

Aangiftemomenten

Ondernemers zijn vaak druk met verschillende dingen tegelijk, maar liever niet wanneer zij belastingaangifte doen. 43,4% doet het liefst belastingaangifte wanneer zij alleen zijn. De vroege avonduren (tot 22.00 uur) zijn daarbij het meest favoriet. Zij waarderen het dat een deel van de gegevens al is ingevuld door de Belastingdienst. Omdat ondernemers meer gegevens zelf moeten invullen, kost de aangifte hen iets meer tijd dan particulieren: Bijna 30% van de ondernemers beloont zichzelf na het indienen van de aangifte met een lekkernij of door iets leuks te doen, terwijl slechts 14% van de particulieren dit doet.

Hulp bij belastingaangifte

Dit jaar nodigt de Belastingdienst 1,2 miljoen ondernemers uit om aangifte te doen over het jaar 2017. Om de 400.000 ondernemers die zelf hun aangifte invullen daarbij te helpen, voert de Belastingdienst campagne. Centraal staan de websites www.belastingdienst.nl/aangifte en www.belastingdienst.nl/ondernemers met begrijpelijke informatie over de belastingaangifte en de voorbereiding hierop. Zo vind je er de aangiftechecklist en concrete tips gericht op ondernemerschap, ondernemersfaciliteiten en zakelijke aftrekposten. Voor vragen is de Belastingdienst ook bereikbaar via Twitter.

Over het onderzoek

Het onderzoek is van 30 januari tot en met 5 februari 2018 uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van de Belastingdienst. Aan het onderzoek namen 282 aangifteplichtige ondernemers deel vanaf 18 jaar. Het betrof ondernemers met maximaal vijf werknemers en ZZP’ers die hun belastingaangifte zelf invullen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Check de HorecaMarketingkalender 2019!

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Vijf jaar campagne NIX18: normverandering op gang in de horeca

Op 1 januari is het precies vijf jaar geleden dat de leeftijdsgrens voor roken en drinken werd verhoogd naar 18 jaar. In deze periode is er veel veranderd, ook in de horeca. Omdat het rookverbod al ruim 10 jaar geleden werd ingevoerd, zien horecaondernemers vooral een normverandering bij alcohol. De...

Columns Achtergronden
Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonbank. Dat is geen aanname, maar een harde realiteit: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het voedingspatroon tussen 2007 en ...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: