Takeaway.com noteert 51 procent groei in aantal bestellingen

10 april 2019 | Thijs Jacobs

Takeaway.com N.V. publiceerde vandaag een orderupdate voor het eerste kwartaal van 2019. Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "De voortdurende groei van Takeaway.com komt op een transformerend moment voor ons bedrijf. De overname van Delivery Hero Germany zal onze schaalgrootte verder vergroten en onze vooruitgang naar winstgevendheid versnellen. In overeenstemming met onze 'één bedrijf, één merk en één IT-platform'-strategie is Pizza.de twee dagen geleden gemigreerd naar het Takeaway.com-platform en we verwachten de andere twee websites binnenkort te kunnen migreren. We kijken uit naar een vlotte verdere integratie van de activiteiten en verwelkomen onze nieuwe medewerkers in Duitsland."

Imponerende cijfers

Takeaway.com verwerkte 31,1 miljoen bestellingen in het eerste kwartaal van 2019, wat neerkomt op een stijging van 51% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018, of 27% op een vergelijkbare basis. In Nederland stegen de bestellingen met 17 procent van 7,7 miljoen naar 9 miljoen orders, terwijl in Duitsland het aantal bestellingen steeg met 31 procent, naar 9,8 miljoen orders. In de andere markten waar Takeaway.com actief is, steeg het aantal orders met 126 procent naar 12,3 miljoen bestellingen. Onder deze andere markten vallen bijvoorbeeld België, Oostenrijk, Polen, Zwitserland en Frankrijk.

Op 1 april 2019 voltooide Takeaway.com de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero en de resultaten zullen worden geconsolideerd vanaf de voltooiing. De website Pizza.de is op 8 april 2019 gemigreerd naar het Takeaway.com platform.  

Als gevolg van de overname in Duitsland zullen de activiteiten van Scoober beschikbaar zijn in 26 andere Duitse steden. Inclusief deze uitbreiding biedt Takeaway.com restaurantdiensten aan in 64 steden in tien landen. Takeaway.com is van plan om met deze dienst het aantal steden geleidelijk uit te breiden.         

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: de beste strandtent van Nederland, op bezoek bij een eetcafé en meer

Met de juni-editie van De CaféKrant hoef je je geen moment te vervelen. We gingen immers op bezoek bij de mooiste strandtent van Nederland (Strandpaviljoen De Staat, Scheveningen), bezochten Eetcafé 't Draeckje in Amersfoort, achterhaalden hoe het werkt in een café waar gast...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: