Restaurants missen kansen door onbeveiligde en niet mobielvriendelijke website

31 juli 2019 | David Bakker

Een goed werkende website is het online visitekaartje van bedrijven, maar dit geldt ook voor andere klantgerichte diensten zoals cafés en restaurants. Gasten kunnen op een webpagina namelijk terecht voor belangrijke informatie, zoals uw openingstijden, locatie en welke heerlijke gerechten op het menu staan. 

Slechts 36% beschikt over een werkende website

Anno 2019 is een goed werkende website van essentieel belang en een belangrijk onderdeel van uw marketing als restaurant. Het is opmerkelijk dat van de 21.582 geregistreerde websites op Telefoonboek.nl slechts 7.781 goed werkt. Een goed werkende website zorgt voor vindbaarheid op Google.nl, laat professionaliteit zien  en maakt contactgegevens duidelijk en toegankelijk voor gasten. 

Minder dan 9% beveiligd

Een beveiligde webverbinding is te herkennen aan ‘https’ in de zoekbalk. Dit houdt in dat de website beschikt over een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat verhoogt de veiligheid van een website door gegevens te versleutelen. Op deze manier kunnen gegevens niet gelezen worden door cybercriminelen die data proberen te onderscheppen. Bovendien beloont Google beveiligde websites met een hogere score in de zoekresultaten. Het SSL-certificaat is te koop via de webhosting van de website. Meestal hebben ze instructies online staan hoe dat het beste kan. 

5% heeft een responsive webdesign

Een responsive webdesign houdt in dat uw website op elk mobiel apparaat goed werkt en alle elementen goed zichtbaar zijn. Tegenwoordig kijkt maar liefst 90% van de consumenten via hun smartphone of tablet naar websites. Het is daarom van belang dat de website goed werkt op verschillende mobiele apparaten.  

Volgens J. Rutten van Places Websites hecht Google steeds meer waarde aan online beveiliging van websites. ''Het bezitten van een SSL-certificaat heeft een positieve invloed op de gebruikerservaring, het aantal bezoekers en de positie in een zoekmachine zoals Google. Daarnaast worden consumenten steeds vaker gewaarschuwd wanneer zij een onbeveiligde website bezoeken en dat kan hen afschrikken.''

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: