Op bierreis door Nederland

11 mei 2016
Op bierreis door Nederland

GoEuro, het reisplatform voor trein-, bus- en vliegreizen door heel Europa, neemt bierliefhebbers deze lente met de ultieme biergids
mee op reis langs verschillende Nederlandse brouwerijen en cafés.

*Nederland bierland*
Tegenwoordig zijn er in Nederland meer bierbrouwers actief dan in België, terwijl ons buurland toch bekend staat als Mekka van het speciaalbier. Het is dus de hoogste tijd om op een ontdekkingsreis te gaan in eigen land om het Nederlandse speciaalbier op de proef te stellen.
In totaal zijn er voor de reisgids 17 speciale locaties geselecteerd die verspreid liggen over heel Nederland. Naast cafés die verschillende soorten speciaalbier schenken, zijn ook enkele geweldige brouwerijen opgenomen. Per locatie kan men zien waar het speciaalbier kan worden gekocht of gedronken.

*Interactieve kaart*
Voor de fijnproevers heeft GoEuro een interactieve kaart ontwikkeld met een route langs alle 17 locaties, die op verschillende manieren kan worden afgelegd. De bierroute kan men het snelst en meest comfortabel in 7 dagen voltooien door gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Voor de echte bierliefhebber geeft GoEuro ook de mogelijkheid om deze route als wandeltocht af te leggen. Loop in totaal 810 km door het Nederlandse landschap op zoek naar het beste speciaalbier. Trek voor deze tocht wel genoeg tijd uit, men is ongeveer 25 dagen onderweg.

Verder wordt er in deze reisgids nog aandacht geschonken aan verschillende initiatieven die helpen om het Nederlandse speciaalbier te promoten. Denk hierbij aan verschillende bierfestivals en websites met betrekking tot Nederlands speciaalbier.

Om de complete reisgids te bekijken, kijk op "http://www.goeuro.nl/reizen/ultieme-bier-reisgids.":http://www.goeuro.nl/reizen/ultieme-bier-reisgids

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws