Je hebt gezocht op: convenience

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

"Geld haal je bij de bank, bier bij de brouwerij"
17 maart 2023Nieuws

"Geld haal je bij de bank, bier bij de brouwerij"

Ondernemen in Nijmegen. Bas Neienhuijsen (57) heeft al 28 jaar ervaring als horecaondernemer in Nijmegen. Inmiddels vallen zeven horecazaken onder zij...

Download hier nu de laatste editie van De CaféKrant
13 juli 2022Nieuws

Download hier nu de laatste editie van De CaféKrant

Vers van de pers, maar dan digitaal: de nieuwste editie van vakblad De CaféKrant is nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Ee...

"Voor overdag is personeel makkelijker te vinden"
9 juni 2022Nieuws

"Voor overdag is personeel makkelijker te vinden"

Volgens het CBS zegt maar liefst 43 procent van de horecaondernemers in het tweede kwartaal van dit jaar het tekort aan arbeidskrachten als belangrijk...

Column: Zonnetje
11 maart 2022Nieuws

Column: Zonnetje

Zo veel blijheid en gezelligheid, daar worden we gelukkig van. De vorige keer zei ik het geloof ik ook al, maar het kan niet genoeg gezegd worden wat...

Vis als ideale vleesvervanger
27 september 2021Nieuws

Vis als ideale vleesvervanger

Nederlanders eten niet vaak (genoeg) vis. Waar vroeger steevast iedere vrijdag vis op het Nederlandse menu stond, is dat nu nog maar eens per vier wek...

Hoe ga je om met lactose-intolerante gasten?
30 juni 2021Nieuws

Hoe ga je om met lactose-intolerante gasten?

In Nederland is twee procent van de volwassen bevolking lactose-intolerant. Dat zijn ongeveer 350.000 mensen. Er bestaan veel misverstanden over de ge...

Henk en Chrissie Westbroek: ''Jammer dat onze brouwer niet zo coulant is''
7 oktober 2020Nieuws

Henk en Chrissie Westbroek: ''Jammer dat onze brouwer niet zo coulant is''

Na 25 jaar vindt Henk Westbroek, de oprichter van het ooit zo iconische rockcafé Stairway to Heaven, aan de Mariaplaat...

Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist
1 oktober 2020Nieuws

Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om...

Ook een sterrenchef gebruikt soms 'convenience'
30 september 2020Nieuws

Ook een sterrenchef gebruikt soms 'convenience'

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenresta...

Convenience: van café tot 'dark kitchen' en sterrenrestaurant
28 september 2020Nieuws

Convenience: van café tot 'dark kitchen' en sterrenrestaurant

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We...

Convenience: is het wel gezond?
24 september 2020Nieuws

Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan op...

De verschillen tussen THT en TGT
17 september 2020Nieuws

De verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan l...

Tien convenienceklassiekers
14 september 2020Nieuws

Tien convenienceklassiekers

Naast gerechten die je als‘all-time favourites’ bestempelt, heb je ook klassiekers onder de convenienceproducten. Het gros van de chefs be...

Zo maak je de perfecte borrelplank voor het café
10 september 2020Nieuws

Zo maak je de perfecte borrelplank voor het café

Convenience bestaat in vele vormen, zelfs op het gebied van het borrelmoment. In het café wordt vrijwel uitsluitend met convenience gewerkt, wa...

De snelle opmars van digitaal betalen in de horeca
8 september 2020Nieuws

De snelle opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afg...

Zes non-food convenience voordelen voor het café
7 september 2020Nieuws

Zes non-food convenience voordelen voor het café

Convenience in de horeca is meer dan gefileerde vis, gepelde tomaten en geschilde aardappelen. Denk bij convenience ook aan softwaresystemen die de dy...

Footprint: ''Bij ons komt vrijwel alles uit de buurt''
3 september 2020Nieuws

Footprint: ''Bij ons komt vrijwel alles uit de buurt''

Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel v...

Wat is convenience eigenlijk?
1 september 2020Nieuws

Wat is convenience eigenlijk?

In vrijwel iedere professionele keuken worden convenience- oftewel gemaksproducten gebruikt. Wanneer we zoeken naar een sluitende definitie van &lsquo...

September: alles over gemaks- en convenienceproducten
26 augustus 2020Nieuws

September: alles over gemaks- en convenienceproducten

Gemaksproducten, halffabricaten of basisingrediënten… Er zijn maar weinig professionele koks die er niet mee werken. Daarom hebben wij spe...

Sterrenkoks koken op Horecava
4 januari 2019Nieuws

Sterrenkoks koken op Horecava

Makro maakt onderdeel uit van de grootste vakbeurs van Nederland omdat de Horecava net als Makro de horeca naar een hoger plan wil tillen. Van 7 t/m 1...

Nederlander besteedt veel meer geld aan eten en drinken buiten de deur
8 januari 2018Nieuws

Nederlander besteedt veel meer geld aan eten en drinken buiten de deur

De Nederlandse consument heeft vertrouwen in de economie. Hij heeft zijn hand duidelijk van de knip gehaald. Gedreven door de behoefte aan gemak, tijd...

UberEats gaat de strijd aan met andere bezorgdiensten in Amsterdam
28 september 2016Nieuws

UberEats gaat de strijd aan met andere bezorgdiensten in Amsterdam

Moeten Deliveroo en Foodora zich zorgen gaan maken? De bezorgdiensten maken een stormachtige groei door, maar nu UberEats zich ook op het Amsterdamse...

Gemaksproducten? Onmisbaar!
14 april 2015Nieuws

Gemaksproducten? Onmisbaar!

Gemaksproducten zijn niet meer weg te denken uit de professionele keuken. Toegegeven, een chef zet niet op de kaart dat de fond van ‘merk X’ is geb...

HANOS Nederland doet overnames
15 augustus 2013Nieuws

HANOS Nederland doet overnames

HANOS Nederland vergroot haar belang in Distrivers en Van der Zee Slagerijen door alle aandelen van deze bedrijven over te nemen. De directies van de...

Volop inspiratie voor de foodbranche
23 oktober 2012Nieuws

Volop inspiratie voor de foodbranche

Serendipiteit, anders ondernemen, durven te vragen, 'nose to tail' en nieuwe culinaire stromingen stonden centraal tijdens de Food Inspiration Days 20...

In beeld: NK Leermeester-leerling
10 januari 2012Nieuws

In beeld: NK Leermeester-leerling

De leermeesters en leerlingen van diverse horecabedrijven strijden op dinsdag 10 januari om het NK Leermeester-leerling. Het winnende team gaat er van...

Gebruik convenienceproducten daalt
11 oktober 2011Nieuws

Gebruik convenienceproducten daalt

Koks gebruiken steeds minder convenience-producten en steeds vaker verse ingrediënten. Dat onderzocht Het Nederlands Kokspanel in samenwerking met Fo...

Trend: huisgemaakte convenience
18 augustus 2011Nieuws

Trend: huisgemaakte convenience

Een groot deel van de horeca kan niet zonder gemaks-producten. Een gehoorde kanttekening is dat bij sommige producten het duidelijk is te zien dat ze...

Unilever kookt met sterren
7 september 2010Nieuws

Unilever kookt met sterren

Unilever Foodsolutions heeft flink uitgepakt voor de introductie van haar samenwerking met topchefs Onno Kokmeijer (Executive Chef bij restaurant Ciel...

Smaak centraal tijdens Foodservice Fair
30 juli 2010Nieuws

Smaak centraal tijdens Foodservice Fair

Van maandag 13 tot en met woensdag 15 september vindt de jaarlijkse Deli XL Foodservice Fair plaats in Apeldoorn. De Foodservice Fair, bedoeld voor de...