Sterrenkoks koken op Horecava

4 januari 2019 | David Bakker

Makro maakt onderdeel uit van de grootste vakbeurs van Nederland omdat de Horecava net als Makro de horeca naar een hoger plan wil tillen. Van 7 t/m 10 januari is de Horecava in de RAI Amsterdam. Makro zal zorgen voor versproducten in het pop-up restaurant en deelnemen aan het Horecava InnovationLAB.

Tijdens de vierdaagse vakbeurs koken chefs elke dag een 4 gangen-lunch, met bijpassende wijnen. De chefs komen van restaurants als Daalder, De Rozario, 101 Gowrie, Bougainville, Parc Broekhuizen, Meliefste en De Swarte Ruijter. Een aantal van deze zaken is de afgelopen periode beloond met hun eerste MICHELIN ster.

Tijdens het InnovationLAB staan thema’s centraal als ‘All day breakfast’, ‘Next level kitchen’, ‘Personalised care’, ‘Functional healthy’ en ‘High Traffic-convenience’. Onder leiding van moderator Frederique de Jong zijn er dagelijks presentaties en ronde tafelsessies met o.a. People of tomorrow, Robert Kranenborg en de Hotelschool Maastricht, waar personeel en sociaal ondernemerschap op de agenda staat.

Makro neemt deel aan het vakkundige stakeholderpanel in het InnovationLAB

Makro is vertegenwoordigd in het InnovationLAB met een mini-foodcourt en neemt deel aan het stakeholderpanel. Bezoekers kunnen in de foodcourt gerechten proeven waarin gezonde en vaak nog onbekende ingrediënten zijn verwerkt. Bart Stork (foodcourt chef) van Makro vertelt tijdens deze sessies met veel plezier meer over het gebruik van deze innovatieve producten.

Makro is daarnaast binnen het InnovationLAB onderdeel van een vijfkoppig vakkundig panel tijdens de Startup Pitch Sessions. Hier worden startups aan de industrie verbonden, met als doel om samenwerking en innovatie te stimuleren. Op woensdag 9 januari van 14.30 – 16.30 uur zal Makro samen met vier andere grossiers deelnemen aan het panel.

Voor meer informatie over het programma of registratie voor de Horecava zie: www.horecava.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

Koffie & thee Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: