U heeft gezocht op : Clubs

1 juli 2020 KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

26 juni 2020 Columns
Column: caféondernemers zijn zittende dansers

Dat de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen noodzakelijk zijn, dat begrijpt vrijwel iedereen. Zeker als je kijkt naar hoe het virus om zich heen grijpt in landen die minder strikte maatregelen hadden doorgevoerd. De VS kenden gisteren (donderdag 25 juni) een...

19 juni 2020 KHN
KHN schort alle gesprekken met kabinet op

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), belangenvereniging voor horecaondernemers, heeft het kabinet laten weten de gesprekken per direct op te schorten. KHN heeft de volksgezondheid op nummer 1 staan, maar ziet - naar eigen zeggen - vanuit het kabinet onvoldoende wil om de horecasector deze coronacrisi...

5 juni 2020 Opening
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers....

20 mei 2020 KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

24 april 2020 Economie Coronacrisis
Dit is de invloed van de coronacrisis op leisure

ABN AMRO publiceerde zojuist 'Ondernemen in tijden van Corona’, sector Leisure. Hierin wordt een beeld geschetst van de economische impact op de horeca- en leisurebranche, veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende restricties. De sector leisure wordt geraa...

15 maart 2020 Achtergronden Coronacrisis
Horeca dicht vanwege coronavirus, in ieder geval tot en met 6 april

Inmiddels is door de autoriteiten bevestigd dat cafés en restaurants dicht moeten om verspreiding van het cornovavirus tegen te gaan, hetzelfde geldt voor sportclubs. Vanaf 18.00 uur op zondag 15 maart zijn alle cafés en restaurants verplicht gesloten. Dit duurt in ieder geval tot en m...

13 maart 2020 KHN Coronacrisis
Horeca zwaar getroffen: KHN eist actieplan kabinet

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt zich ernstig zorgen over de economische impact van het coronavirus op de horecabranche. Nu het coronavirus ook in ons land zijn opmars maakt en beheerst moet worden, zien horecaondernemers dat de coronacrisis grote financiële gevolgen met zich mee brengt...

20 december 2019 Interview Longread
Op bezoek bij het Sportstad Café in Heerenveen: "Doe mij maar echt contact"

Abe Lenstra is een van de bekendste en beste Nederlandse voetballers aller tijden en is - niet geheel onbelangrijk voor de context van deze inleiding - een Fries. Hij maakte 700 doelpunten in 730 wedstrijden en het bekende voetbalstadion van Sportclub Heerenveen is naar hem vernoemd. We trotseerden ...

25 september 2019
Genomineerden Entree Awards 2019 bekend

De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de vijftig beste nieuwe horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten. De nominaties voor de Entree Awar...

4 juli 2019 Interview Longread
Casper Reinders: "Dit is het ware verhaal achter Jimmy Woo"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

1 juli 2019 Opening
De Beren opent deze maand een filiaal in Veenendaal

Op dinsdag 2 juli vanaf 10.30 uur viert De Beren Restaurants voor de 41ste keer feest met de opening van alweer een nieuwe vestiging. Dit keer opent de restaurantketen een filiaal op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei: het dorpse Veenendaal. Aan de Rondweg-West 250A genieten g...

24 juni 2019 Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

28 februari 2019 Achtergronden Interview Longread
Achtergrond: het imagoprobleem van de Videma

De Videma staat bij veel horecaondernemers slecht te boek. En dat is niet verwonderlijk, aangezien de private licentiewaakhond - op papier een stichting – in het recente verleden een spoor van falende bewindsvoering heeft achtergelaten. Belangenverstrengeling en ‘bad governance’. H...

7 januari 2019 Achtergronden KHN
Eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakte vandaag – tijdens de start van de vakbeurs Horecava – bekend dat zij samen met de Nationale Horecadag de eerste landelijke open dag organiseert voor de horeca. Doel is om er samen voor te zorgen dat zoveel mogelijk horecaondernemers op 21 mei 201...

18 mei 2018 Wet- en regelgeving
KHN: overheid moet horeca tegemoet komen in tijd of geld bij verbod rookruimten

Op 6 april jl. kondigde staatssecretaris Blokhuis van VWS aan dat hij rookruimten in de horeca over 2 jaar wil verbieden. Uit een enquête die door bijna 2500 leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is ingevuld, blijkt dat een verbod grote impact heeft. Horecaondernemers zien bij een verbo...

3 april 2018 Wet- en regelgeving KHN
Oproep KHN aan gemeenten en Tweede Kamer: stop oneerlijke concurrentie horeca

Oneerlijke concurrentie in de horeca blijft een hardnekkig probleem. Dat blijkt uit een onderzoek van KHN onder meer dan 1100 horecaondernemers. Steeds vaker worden horecaondernemers geconfronteerd met oneerlijke concurrentie door gesubsidieerde instellingen, zoals buurthuizen, schouwburgen en sport...

2 oktober 2017 Events Achtergronden
Gratis naar horecavakbeurs BBB Maastricht

Over minder dan een week is het zover en ontmoeten horecavakgenoten elkaar tijdens BBB Maastricht. Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober staat MECC Maastricht weer in het teken van kookwedstrijden, demonstraties, bekende chefs en sommeliers, wijn-spijs-proeverijen, workshops én kun je kenn...

19 juli 2017 Wet- en regelgeving Amsterdam
Nieuwe regels omtrent dancefeesten Amsterdamse horecagelegenheden

Amsterdamse cafés en clubs die dancefeesten organiseren moeten zich vanaf volgende maand houden aan strikte veiligheidsregels en gezondheidsregels. Dat schrijft het Parool. Het zijn dezelfde regels die ook gelden voor dancefestivals. Clubs en cafés moeten bezoekers straks onder meer...

2 juni 2017 Economie Café
Daling aantal discotheken zet door

Het aantal discotheken blijft onverminderd hard dalen in Nederland. De afgelopen vijf jaar is het aantal discotheken in Nederland afgenomen van 226 naar 174, een daling van 23%. De afgelopen tien jaar daalde het aantal discotheken met 44%. In de drankensector, waar de discotheek onder valt, daald...

13 maart 2017
Criminele motorclubs wijken uit naar de horeca

Landelijk gezien neemt de infiltratie van criminele motorbendes binnen de horeca toe, wanneer wij de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer mogen geloven. Hij is voorzitter van de landelijke strategische overleggroep die met gemeenten, politie, OM, FIOD en Belastingdienst deze motorbendes 'aanpak...

7 februari 2017 Bier
Grolsch/De Klok Dranken en De Graafschap tekenen overeenkomst

Betaald voetbalorganisatie De Graafschap en Koninklijke Grolsch/De klok Dranken hebben maandagavond 6 februari jl, voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Cambuur, hun samenwerking voor de komende jaren bekrachtigd. Beide partijen hebben hun handtekening gezet onder een nieuwe sponsor/Partnership over...

2 februari 2017
Den Bosch verbiedt bijeenkomsten motorclubs in horeca

De gemeente Den Bosch gaat als eerste Nederlandse gemeente bijeenkomsten in de horeca van outlaw motorclubs zoals No Surrender of Satudarah verbieden. Dinsdagavond is dit in de gemeenteraad besloten. Juridisch klijkt de gemeente zich hier op glad ijs te begeven. De clubhuizen van de motorclubs w...

11 januari 2017 Café
Jongere komt nog gemakkelijk aan bier in Amsterdamse kroeg

In cafés in Amsterdam kun je als jongere nog steeds makkelijk aan alcoholische dranken komen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amsterdamse college van Burgemeester en Wethouders. Voor het onderzoek zijn een aantal 'mystery shoppers'op pad gestuurd naar cafés, supermarkte...

10 januari 2017 trends
Online marktplaats voor freelancers in de horeca: Temper

Temper is de nieuwe online marktplaats voor freelancers in de horeca. Een on demand service waar zelfstandigen, zonder tussenkomst van een uitzendbureau, ingezet kunnen worden door hotels, bars, restaurants en clubs. Binnen een half jaar tijd hebben al meer dan 11.000 mensen in de randstad zich inge...

29 december 2016 Wet- en regelgeving
20 procent van de Nederlandse horeca is niet brandveilig

16 jaar na de brand tijdens nieuwjaarsnacht in café De Hemel in Volendam blijkt de brandveiligheid nog steeds niet in orde in een aantal Nederlandse kroegen. Zo’n tien tot twintig procent van de Nederlandse bars, clubs en restaurants is namelijk niet brandveilig. Dat zegt Brandweer N...

1 december 2016 Wet- en regelgeving
Verzet horeca tegen ruimer gebruik sportkantines in de gemeente Moerdijk

De horeca is fel gekant tegen het besluit van de gemeente Moerdijk om ruimer gebruik van sportkantines toe te staan. "Het werkt oneerlijke concurrentie in de hand", meent Rini Boertjes, voorzitter van de afdeling Moerdijk van Horeca Nederland. Het college van burgemeester en wethouders...

29 november 2016 Awards
Dit zijn de winnaars van de Hospitality & Style Awards 2016

Maandagavond 28 november zijn de Entree Hospitality & Style Awards 2016 uitgereikt, dé horecaprijzen van Nederland. Amsterdam kwam als grote winnaar uit de bus. Maar liefst 7 horecabedrijven uit de hoofdstad ontvingen een award: MR PORTER, Pulitzer, Pesca, Zoku, W, De School en Choux. Daa...

27 oktober 2016 Wet- en regelgeving Café
Voorlopig geen ruimere openingstijden Haagse horeca

Het stadsbestuur wil de openingstijden in de horeca nu niet verruimen. Op verzoek van de lokale politiek onderzocht het college de voors en tegens van ruimere openingstijden voor horeca in de Haagse binnenstad. Daaruit valt 'geen eenduidige conclusie' te trekken. Het college neemt daarom tot...

28 juli 2016 Wet- en regelgeving
Leden van motorclubs niet welkom in horeca

De horeca in Sittard-Geleen weert leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) die in clubkleding het pand betreden. Deze afspraak hebben Koninklijke Horeca Nederland, de gemeente Sittard-Geleen en de politie met elkaar gemaakt. Het gaat om bikers die zijn aangesloten bij clubs als Hell’...

12 februari 2016
Kroegen ook in Den Haag langer open

Ook in Den Haag zijn lokale politici voorstander van verruiming van de openingstijden voor de horeca. dat het gros van de cafés maar tot twee uur 's nachts geopend mag zijn, is immers niet van deze tijd. Proef De huidige regels bepalen dat alleen kroegen en clubs op het Plein, Grote Markt, B...

25 januari 2016
Outlaw Motorcycle Gangs in Eindhovense horeca

Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's) hebben invloed op de Eindhovense horeca. Deze invloed moet worden teruggedrongen, vindt de gemeente Eindhoven. De gemeente is daarom in gesprek met de lokale horecaondernemers en met portiersbedrijven om verdere invloed te beperken. Er zijn immers aanwijzingen dat ...

8 januari 2016
Ruim 2300 afhaal- en bezorgrestaurants in Nederland

Het aantal afhaal- en bezorgrestaurants in Nederland is de laatste jaren sterk toegenomen. Volgens cijfers van Datlinq, dat gegevens over aanbieders van eten en drinken bijhoudt, telt Nederland er inmiddels ruim 2300. Dat is 14 procent meer dan een jaar geleden en wel 87 procent meer dan in 2010. ...

1 januari 2016 Brood Recepten
B&B clubsandwich

B&B clubsandwich van Bubbles & Blessings, Bilthoven Ingrediënten 3 sneetjes brood (wit of bruin) 1 tomaat (in plakjes gesneden) sla naar keus, gewassen 3 plakken uitgebakken gerookte spek 100 gram gesneden gerookt kip 1 gekookt ei (in plakjes) 2 satéprikkers Bereidi...

1 januari 2016 Brood Recepten
Clubsandwich 'De Koffiebranderij'

Clubsandwich 'De Koffiebranderij' van Lunchroom De Koffiebranderij Ingrediënten 3 sneetjes geroosterd brood (bruin of wit) 6 eetlepels yoghurtdressing handje ijsbergsla 3 à 4 schijfjes tomaat 4 schijfjes komkommer 3 plakjes gerookte kipfilet 3 plakjes gebakken spek ...

1 januari 2016 Brood Recepten
Vrolijke clubsandwich

Ingrediënten (4 personen) 12 sneetjes bruin casinobrood 4 geroosterde paprika’s uit pot, uitgelekt 2 eetlepels tomatenketchup handje veldsla 4 plakjes kipfilet (vleeswaar) 100 gram eiersalade 1 eetlepel bieslook 1/2 komkommer in plakjes 16 satéstokjes zout en p...

1 januari 2016 Brood Recepten
Clubsandwich van focaccia

Focaccia is een Italiaans brood uit de streek rond Genua. Het woord is afgeleid van het Latijnse ‘focus’ (haard) en verwijst naar de steenoven waarin het gebakken wordt. Typerend voor de smaak is de toevoeging van olijfolie of kruiden. In het assortiment Banquet d’Or van Vandemoort...

1 januari 2016 Brood Recepten
Scandinavische sandwich met lente-ui

Onmisbaar op de menukaart en zó klaargemaakt: een lekker broodje. Wat van ver komt, is vaak erg lekker. En dit geldt zeker voor deze uit het noorden afkomstige sandwich. Verrassend fris van smaak en een absolute aanrader voor visliefhebbers. Door de luchtige samenstelling is de Scandinavische...

1 januari 2016 Brood Recepten
Clubsandwich avocado biet en geitenkaas

Ingrediënten (4 personen) 12 sneetjes meergranenbrood 2 rijpe avocado’s sap van 1/2 citroen 1 gekookt bietje versgemalen zwarte peper 4 eetlepels yoghurtmayonaise 50 gram rucola 150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld Bereiding Schil de avocado’s, snijd het vruchtvle...

1 januari 2016 Brood Recepten
Clubsandwich biefstuk

Clubsandwich biefstuk van Tante Truus, Almere Ingrediënten (1 sandwich) 4 sneden mosterdbrood biefstuk champignons komkommer tomaat boerenkaas uienringen kruidenmayonaise Bereiding Beleg drie sneetjes mosterdbrood met één eetlepel kruidenmayonaise, komkommer, to...

1 januari 2016 Brood Recepten
Maïsbroodsandwich met ricotta en aardbeien

Ingrediënten (4 personen) 6 sneetjes maïsbrood 1 limoen 125 gram ricotta 2 eetlepels witte basterdsuiker 1 kleine peer 125 gram aardbeien blaadjes verse munt Bereiding Rooster de sneetjes maïsbrood in de broodrooster goudbruin. Boen de limoen schoon en rasp de groene sc...

13 oktober 2015
Supperclub opent deuren

Het internationaal beproefde restaurant- en clubconcept Supperclub is verhuisd naar het historische pand Odeon aan het Singel 460 in Amsterdam. Na jaren kleur te hebben gegeven aan het Amsterdamse nachtleven in de Jonge Roelensteeg, is het Singel 460 gekozen als de nieuwe locatie. Een plek waar Sup...

8 juli 2015
Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

Hallo. Ik ben Lot! Met deze tekst op grote posters maakte Leiden en omstreken voor het eerst kennis met Lot & de Walvis. De eerste kennismaking was voor de 500 uitgenodigde buurtbewoners tijdens de buurtborrel en Lot's Facebook-vrienden mochten tegen een fikse korting alvast voorproeven in ruil vo...

30 juni 2015
Waar is club sandwich het duurst?

In hotels in Genève betalen gasten, net als vorig jaar het meeste (€27,91) voor een club sandwich. Ook Parijs(€22,25) behoudt haar tweede plaats binnen de ranglijst, ondanks een gemiddelde prijsdaling tussen 2014 en 2015. Dit blijkt uit onderzoek van Hotels.com Toch zijn club sandwiches in somm...

19 juni 2015
Verbeter de veiligheid van je café

Veiligheid zou bij alle horecaondernemers voorop moeten staan. Veiligheid voor personeel en gasten uiteraard, maar bij het begrip veiligheid wordt ook vaak gedacht aan inbraak- en diefstalpreventie. Nog te vaak bereikt ons het nieuws dat een caféondernemer van zijn omzet wordt beroofd terwijl dit ...

4 juni 2015
Nederlands kampioen Beerpongen

Giel Koenis en Jordy Degeling uit Hoogkarspel zijn Nederlands kampioen Beerpongen geworden. Na voorrondes bij 75 verschillende horecagelegenheden door het hele land was het op woensdag 3 juni tijd voor de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Beerpong in Club Panama Amsterdam. 50.000 gl...

19 mei 2015
Dit zijn de populairste clubs en danscafés

Gisteravond waren in de Rotterdamse club Villa Thalia ruim 350 horecaondernemers met hun personeel aanwezig bij de uitreiking van de jaarlijkse Nightlife Awards. "Deze awards zijn dé waardering voor de ondernemers en hun personeel van uitgaansgelegenheden die nog steeds populair zijn bij het publi...

18 mei 2015

In Limburg woedt een oorlog tussen rivaliserende motorbendes, en de horeca heeft hier ook mee te maken. In Kerkrade bijvoorbeeld: daar werd een café van de Hells Angels door de ME dichtgetimmerd. Eerder werd het pand van de Red Devils in Sittard ook al gesloten. Beide clubs zijn in een strijd ver...

16 maart 2015

COC Zwolle sluit zijn café in het centrum van Zwolle. Het café is te groot en de uitstraling is niet meer van deze tijd. Bovendien werd de kroeg minder vaak bezocht. Op 21 maart is er een groot feest om afscheid te nemen van de kroeg. Geen definitief afscheid overigens; op 25 april verijst er ee...

25 december 2014
Victor Drai: nachtkoning van Vegas

Victor Drai is nachtclubeigenaar, ondernemer en filmproducer. In de jaren tachtig verwerft hij faam als producer van de film ‘The Woman in Red’ en de cultklassieker ‘Weekend at Bernie’s’. Na zijn Hollywoodavontuur gaat hij verder als eigenaar van een keten van ‘high-profile’ restauran...

28 augustus 2014
mijnKroeg.nl gaat de grens over

Het uitgaansplatform mijnKroeg.nl, dat in januari 2014 gelanceerd is, gaat nu al de Nederlandse grenzen over. MijnKroeg.nl heeft sinds de oprichting al de ambitie om ’s werelds grootste uitgaansplatform te worden. Om tot deze doelstelling te komen heeft het platform onlangs de Engelstalige websi...

4 augustus 2014
Horeca Doetinchem gaat toegang van klanten in 'colors' motorclubs weigeren

De horeca in Doetinchem moet in haar huisregels vastleggen dat leden van motorclubs die als zodanig herkenbaar zijn, de toegang wordt ontzegd. Dat blijkt uit het nieuwe Doetinchemse horecaconvenant dat gemeente, horeca, politie en openbaar ministerie hebben gesloten. Dat meldt De Gelderlander. ...

23 juni 2014
UPDATE: Licentieplicht Videma

UPDATE Onterechte incassering licentiegelden door de Videma? Volgens de website van de FIFA wel. We zoeken het uit voor je: lees ook vooral verder. Vorige week berichtte Videma dat in de helft van de kroegen het WK Voetbal zonder licentie wordt getoond. Daar zou een boete op staan. Nu lijkt de Vid...

26 mei 2014
The Matrixx Nijmegen dicht

Per 1 januari 2015 verdwijnt The Matrixx uit het nachtleven van Nijmegen. Het pand staat voor 1,6 miljoen euro te koop en werd gehuurd door de exploitant. Het bedrijf zal blijven bestaan, maar de aandacht verleggen naar het organiseren van feesten op alternatieve locaties. Concepten De club he...

13 mei 2014
Wat betaal je voor een clubsandwich?

Genève heeft haar koppositie behouden als duurste stad ter wereld om een clubsandwich te bestellen, zo blijkt vandaag uit onderzoek van Hotels.com. Een clubsandwich kost in Genève gemiddeld € 23,57. De Club Sandwich Index (CSI) van Hotels.com biedt vakantiegangers een indicatie van de prijzen ...

20 december 2013
MijnKroeg bindt cafe en gast

MijnKroeg is een nieuw horecaconcept met als doel om bezoeker én kroegeigenaren met elkaar in contact te brengen. Met behulp van mijnKroeg vindt de gast snel een kroeg bij hem of haar in de buurt en ziet men direct welke activiteiten er in de kroegen plaatsvinden. Daarnaast is het voor kroegeigenar...

23 oktober 2013
Trofee voor populairste uitgaansplekken

Voor de tiende keer zijn de Nightlife Awards uitgereikt aan de populairste uitgaansgelegenheden van Nederland. Nieuw dit jaar is de verkiezing van de populairste Vlaamse uitgaansgelegenheden. De Nightlife Awards zijn populariteitsprijzen die zijn toegekend op basis van drie meetinstrumenten. ...

26 september 2013
Discotheekaanbod blijft stabiel

De ontwikkeling van het discotheekaanbod in Nederland is gestabiliseerd. Het totaal aantal vierkante meters is voor het eerst in 6 jaar zelfs toegenomen. Deze ontwikkeling is grotendeels toe te schrijven aan de positieve ontwikkelingen in Rotterdam en omgeving. Dit blijkt uit onderzoek van Van Sp...

11 april 2013
Europa kritisch over toilethygiëne

Toilethygiëne in de Europese horeca krijgt van haar bezoekers geen hoog cijfer. Acht van de tien Europeanen geeft aan toiletruimtes in restaurants en hotels vies te vinden. Maar ook bars (33 procent), clubs (26 procent) en fastfood restaurants (22 procent) blijken een slechte hygiëne te hebben. ...

9 april 2013
Cocktail- en wijnkennis bij Spark

Spark The Hague is nog niet geopend, maar heeft toch al twee bartenders met expertise binnengehaald. Cocktail shaker Michael-John Straatman en wijnkenner David van Panhuys gaan het team versterken. Op 17 april wordt de bar, aan de Mauritskade in Den Haag, feestelijk geopend. Cocktails Live Mu...

15 maart 2013
Interview: Wouter Verwer

Jong, gedreven, ambitieus en eigenzinnig. Wouter Verwer is meerdere malen voor gek verklaard door zijn omgeving. In deze economisch onzekere tijden het risico nemen een horecagelegenheid te beginnen als jonge ondernemer... Daar was niet iedereen enthousiast over. Toch waagde hij de gok. “Ik wis...

15 februari 2013
Nieuwe look voor Club Vie

Club Vie in Rotterdam heropent zijn deuren op 1 maart. Naast een nieuwe huisstijl lanceert de zaak een nieuw clubconcept: The Jaxx. Met deze ruimte wil de club inspelen op het fenomeen pre-party. Nieuwe aanwinst Over het interieur is nog weinig bekend. Er is een nieuwe, zwevende dj booth en het ...

7 november 2012
Nightlife Awards 2012 zijn uitgereikt

De jaarlijkse Nightlife Awards zijn uitgereikt aan de populairste uitgaansgelegenheden. In de prijzen vielen Fox (Stadskanaal), Beachclub Vroeger (Bloemendaal), Café Philip (Tilburg) en Brothers (Bunnik). De Nightlife Awards De Nightlife Awards zijn populariteitsprijzen die zijn toegekend op ...

9 oktober 2012

Vooral cafés en discotheken hebben het de komende jaren moeilijk. Dat blijkt uit de sectorprognose van Horeca en Recreatie. Er wordt wel een toename van Oost-Europeanen in discotheken verwacht. Schaalvergroting De sectorprognose maakt deel uit van Rabobank Cijfers & Trends. Andere ontwikkelinge...

5 januari 2012
Grote ontwikkeling nachtleven Azië

Het nachtleven van Azië zet zich vlot op de kaart. In steden als Bangkok, Beijing, Shanghai, Kuala Lumpur en het eiland Bali wordt het aanbod van moderne nachtclubs, trendy loungebars en hippe restaurant steeds groter. Ook top DJ's vinden hun weg vaker naar deze kant van de aardbol. Dit meldt rei...

21 september 2011
KHN over Prinsjesdag: 'let op en innoveer'

Ondernemers binnen de horeca moeten meer innovatief en oplettend zijn. Ondanks de bezuinigingen gaan de lasten voor ondernemers eerst wat oplopen. De eerder vertoonde trend van lichte tekenen van economisch herstel zet niet door een de vrije bestedingsruimte van consumenten blijft daarom onder dr...

2 september 2011
Dag en nacht uitgaan in Amsterdam

De politiek lijkt het niet altijd goed voor te hebben met ondernemers. Toch blijken er uitzonderingen te zijn. De partijen D66 en de Partij voor de Dieren in Amsterdam willen het nachtleven terug in de hoofdstad. Daarom stellen ze voor om alle cafés en clubs de mogelijkheid te geven 24 uur per dag ...

10 augustus 2011
Nieuwste trend: klassiek in de kroeg?

Klassieke muziek en het caféleven. Het lijken twee onderwerpen die zich lastig met elkaar verenigen, maar niets is minder waar. Klassieke muziek in de bar is bezig aan een opmars. Als we de New York Times mogen geloven is het zelfs een heuse trend. Bomvolle zaak wanneer er kamermuziek is De Ame...

22 juli 2011
Reguliersdwarsstraat heropend

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heropende donderdag officieel de Reguliersdwarsstraat, de bekende homo-uitgaansstraat van de hoofdstad. De horecagelegenheden Eve, Havana en Ludwig II openden deze dag tegelijk officieel hun deuren voor het uitgaanspubliek. Crisis en homogeweld ded...

4 augustus 2010
Edese horeca houdt conditie op peil

Niet alleen de profclubs uit het voetbal maar ook locale horeca-werknemers bereiden zich fysiek voor op het nieuwe seizoen. In Ede doen ze dat op een wel erg ludieke manier. De horecagelegenheden aan de Parkweg houden zaterdag 7 augustus immers weer het jaarlijkse Horeca Touwtrektoernooi. Dit toerno...

27 mei 2010
Restaurant onder stadhuis Utrecht

Onder het stadhuis in Utrecht komt een restaurant dat Aziatische hapjes gaat serveren. De eetgelegenheid komt in de bestaande Club Elements, de club die sinds april dit jaar open is gegaan onder het stadhuis. Eigenaar B.C. Tang heeft een 'Asian lounge' voor ogen met het restaurantgedeelte. "Sushi-a...

5 augustus 2009
Kroeg is favoriete gluurplek voor vrouwen

Niet de kroeg of de nachtclub, maar de supermarkt is dé plek waar mannen het vaakst naar vrouwen kijken. Dat blijkt uit een onderzoek onder 3000 Britten. In het onderzoek werd bekeken hoe vaak en waar mannen en vrouwen gluren naar personen van het andere geslacht. Mannen kijken in de supermarkt vak...

6 juli 2009
Heineken ontwerpt eigen credit card

Back stage bij je favoriete rockband, een zitplaats vlak achter de dug out van Bert van Marwijk of je naam op de gastenlijst van een exclusieve club en entree door de VIP-ingang. Dit en meer wordt vanaf vandaag mogelijk met Heineken.nl. Deze site maakt uitgaan nóg leuker voor het Nederlandse uitgaa...

19 mei 2009
De IJzeren Klap zonder exploitant

Het dorp Lageland dreigt per 1 september weer zonder café te komen te zitten. De exploitant van het bekende café de IJzeren Klap, Marcel Heidema, heeft na amper een jaar alweer de pijp aan Maarten gegeven. Bovendien zijn drie verenigingen bij hem weggelopen. Heidema opende het door hem verbouwde c...

1 april 2009
Na dertien jaar afscheid van De Leeuw

Café De Leeuw in Borgercompagnie staat binnenkort te koop. In overleg met de makelaar moeten de uitbaters Jan (65) en Joke (57) van der Velde de vraagprijs nog vaststellen. Op 1 juli runt het paar deze kroeg, het bruisend hart van het dorp, precies dertien jaar. "We moeten denken aan onze gezond...

20 maart 2009
'Helemaal gehad met de horeca'

Café Léon aan het Vughtse Maurickplein sluit binnenkort zijn deuren. "Ik heb het helemaal gehad met de horeca", aldus Léon van Haaren die het café drie en een half jaar runde. "Enerzijds het rookverbod , anderzijds de tegenvallende collegialiteit onder horeca-exploitanten in Vught. Ik wijs het g...

1 januari 2008
Via Hyves naar de kroeg

Elke bar zijn eigen hyve, oftewel: een ontmoetingsplek op internet, met foto’s en videofragmenten en een netwerk van vrienden. Voor sommige cafés is het een extra manier om klanten te binden. Op www.hyves.nl kunnen bezoekers via diverse ingangen zoeken naar uitgaansgelegenheden. Er zijn categorie...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: