Topman Heineken vreest faillissementsgolf horeca

12 februari 2021 | Redactie

Bestuursvoorzitter Dolf van den Brink van Heineken heeft in een toelichting op de presentatie van de jaarcijfers deze week verklaard dat hij verwacht dat denkt dat 10 tot 15 procent van de horecabedrijven in Nederland waar Heineken het bier aan levert, failliet gaat. Niet alleen in Nederland merkt hij deze ontwikkeling op, maar dit geldt voor heel Europa.

Hij verwacht wel dat de consument graag weer samen gaat komen in restaurants en cafés, maar dat de lockdown te lang duurt voor veel horecaondernemers om te kunnen overleven. Heineken heeft volgens de topman een helpende hand uitgestoken en de huren van enkele honderden horecapanden in februari kwijtgescholden. Hij vroeg ook aan andere vastgoedeigenaren om de horeca te helpen waar mogelijk.

Zware tijden

De topman van Heineken sprak de verwachting uit dat horecabedrijven die het enkel van de drank moeten hebben, het zeer moeilijk krijgen. Hij sprak zijn zorgen uit over met name de discotheken en nachtclubs en verwacht dat er pas in 2023 sprake is van een terugkeer naar het oude niveau. En zelfs dan nog moeten er schulden afgebouwd worden, waardoor de horeca het nog steeds zwaar zal hebben. 

De bierbrouwer heeft op dit moment voor 50 miljoen euro aan huurinkomsten van horecapanden in eigen bezit kwijtgescholden. Het grootste deel daarvan bevindt zich in Nederland en Groot-Brittannië. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: