Column: Nieuwe lading horecatijgers

Auteur: Redactie
Columns Personeel 25 oktober 2022
Column: Nieuwe lading horecatijgers

Ohw, de herfst is tocht wel de meest prachtige tijd voor een zaak zoals de onze vind ik. Alle mooie dingen komen bij elkaar. Buiten de prachtigste kleuren die ons helemaal in de Indian Summer vibe brengen. Binnen gezelligheid en goede stevige rode wijn en bockbier.

En een goede keuze uit echte thee. Ik krijg steeds meer een hekel aan de afvalthee die nog velen serveren: thee gemaakt van het restafval van de geplukte theebladeren gecombineerd met ondefinieerbare smaakmakers. Thee maak je van blaadjes en niet van stukjes die je in een zakje stopt. Blaadjes mogen uiteraard wel in een zakje.

Maar vergeet ook niet de warme chocolademelk, vers geurende appeltaart en de grote keuze in de winterse ingrediënten waarmee we zeer smakelijke gerechten kunnen maken. En dat allemaal in een fijne en geborgen ambiance. Alleen het hardvuurtje mist ….…..de haard moet nog even omgebouwd worden van gas naar een 'echte' haard.

Kortom, we zijn lekker bezig. De komende tijd gaan we eindelijk los op de 'fine tunning' van ons vak. Met veel nieuwe MiltyFam-leden is dat hard nodig maar wat ook heel leuk is, is dat er veel geleerd wordt door de oude garde. Ik ben er erg trots op dat er een leermeesteropleiding gestart is en dat de andere leervragen weer uit het team zelf komen. Dat geeft aan dat we ons allemaal op de toekomst blijven richten. 

Ok, het is uiteraard nog steeds overleven en er valt nog steeds wat in te halen. En ook is het vrij onzeker wat de toekomst brengt. Het rooster is bijvoorbeeld nog een punt van aandacht. Te veel komt neer op de schouders van de oude garde. Een nieuwe lading horecatijgers moet nog gekneed worden en dat kost energie en tijd. Verwachtingen moeten vooral getemperd worden en keuzes moeten gemaakt worden, waarbij je soms liever had dat je ze niét voor iemand had moeten maken. Tuurlijk is het en feestje om bij ons in de horeca te werken. Maar het is wel werken en dat neemt verantwoordelijkheden met zich mee.  Toch vind ik dat er meer drang is om het beste eruit te halen wat we kunnen en dát ondanks de onbetrouwbare, falende overheid die ons overlaadt met bureaucratische rompslomp.

Ook de gasten halen eruit wat ze kunnen: feestjes worden uitbundig gevierd. Gewoon omdat het ook echt fijn is met elkaar te zijn. Voor de heersende ‘terug-naar-de-basis-stemming’ is onze zaak dus precies de zaak waar je moet zijn. Aan de stamtafel gemopper over de politici die alleen maar met zichzelf bezig zijn in plaats van met hun opdrachtgevers waar ze de taken voor moeten uitvoeren.

Een fijn tijdverdrijf aan de biljarts voor de vergrijzenden onder ons. Aan het ene tafeltje een lekker bijkletsmomentje tussen vader en zoon, aan het andere tafeltje twee dames in een zakelijke bespreking. Aan de bar vaste gasten voor hun dagelijkse praatje en in het zaaltje wordt er ingedekt voor het wekelijks diner van een van de serviceclubs, een gezinnetje komt eten en een vriendenclub viert een verjaardag. Lekker die herfst, nu we weten wat we gemist hebben, genieten we er extra van.

Over de auteurs

Jan Willem en Janneke (zie foto) zijn de eigenaren van Eetcafé van Miltenburg in Bilthoven. Al meer dan negentig jaar vormt Eetcafé Van Miltenburg het bruisende hart van De Bilt en Bilthoven. Het eetcafé is inmiddels drie generaties lang in het bezit van de familie Van Miltenburg. In dit dossier hebben we all columns gebundeld.

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws