Je hebt gezocht op: crowdfunding

Brouwerij Jopen lanceert crowdfunding
4 maart 2024Nieuws

Brouwerij Jopen lanceert crowdfunding

De Haarlemse craft bier brouwerij Jopen maakt dit jaar een nieuwe stap, met de lancering van een crowdfunding. Bierliefhebbers en geïnteresseerde...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Sjoerd Beekes: “De gunfactor houdt mijn zaak draaiende”
30 januari 2024Nieuws

Sjoerd Beekes: “De gunfactor houdt mijn zaak draaiende”

Ondernemen in Zaandam. Sjoerd Beekes (51) verwezenlijkte in mei 2019 een langgekoesterde droom door zijn eigen café te openen. Al snel bleek de...

Eurobrouwers Schiedam breidt uit en opent tweede locatie in Rotterdam
8 januari 2024Nieuws

Eurobrouwers Schiedam breidt uit en opent tweede locatie in Rotterdam

De laatste dagen van Eurobrouwers' crowdfunding campagne zijn aangebroken en de eindsprint is ingezet. De snelstgroeiende brouwerij in de regio Rotter...

Brouwwereld: ‘nummer 1 craftbierbrouwerij’ strijkt neer in Amsterdam; op weg naar 300 bars wereldwijd
1 december 2023Nieuws

Brouwwereld: ‘nummer 1 craftbierbrouwerij’ strijkt neer in Amsterdam; op weg naar 300 bars wereldwijd

Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal grote brouwerijen, uiteenlopend...

11 vragen aan een horecagigant: Selmar de Roo
20 april 2023Nieuws

11 vragen aan een horecagigant: Selmar de Roo

In dit interview stelt dit blad elf vragen aan een grote horecaondernemer. Hoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één...

Bronckhorster Brewing Company start crowdfunding
21 maart 2023Nieuws

Bronckhorster Brewing Company start crowdfunding

Bronckhorster Brewing Company komt met nieuws na de overname van Café Hotel Zaal Heezen. Enkele dagen terug is het bedrijf gestart met een...

Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"
16 maart 2023Nieuws

Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"

Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...

Foodmarkt De FAM opent in Den Bosch; ruimte beschikbaar
24 januari 2023Nieuws

Foodmarkt De FAM opent in Den Bosch; ruimte beschikbaar

De eerste Foodmarkt van Den Bosch opent in het voorjaar 2023 aan de Korenbrugstraat. Op deze A-locatie in de binnenstad verrijst het nieuwe concept &l...

Lucky You Specialty Coffee opent in maart 2023 de deuren
20 januari 2023Nieuws

Lucky You Specialty Coffee opent in maart 2023 de deuren

Koffiespeciaalzaak Lucky You is hard op weg om de deuren te openen in de Utrechtse wijk Oudwijk met behulp van 70 investeerders. De ond...

Dertien katten zorgen voor verbinding in kattencafé in Almere
21 december 2022Nieuws

Dertien katten zorgen voor verbinding in kattencafé in Almere

Ondernemen in Almere. Een café in Almere met broodjes, salades en huisgemaakte taarten op de kaart. Een doodnormaal café zou je denken....

Themamaand Financiën: Wat voor soort leningen zijn er voor een caféondernemer?
8 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Wat voor soort leningen zijn er voor een caféondernemer?

Zonder een startkapitaal is er geen café of uitbreiding daarvan mogelijk. Dit kapitaal kan uit eigen vermogen komen, maar vele horecaonder...

Themamaand Financiën: Waar moet je rekening mee houden bij een onderhandse lening voor een café?
5 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Waar moet je rekening mee houden bij een onderhandse lening voor een café?

Onderhandse leningen zijn een veelvoorkomend soort krediet binnen de horeca, waarbij de lener geld leent van een derde partij zoals familie, vrienden...

Brouwerij Het Paleisje zet met crowdfunding in op verdere groei
24 november 2022Nieuws

Brouwerij Het Paleisje zet met crowdfunding in op verdere groei

Sinds haar start in 2020 heeft Brouwerij Het Paleisje een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Van één eigen bier en een sterke focus op Ams...

vandeStreek bier wint drie keer goud tijdens internationale bierwedstrijd
23 november 2022Nieuws

vandeStreek bier wint drie keer goud tijdens internationale bierwedstrijd

Tijdens de jaarlijkse Brussels Beer Challenge, een toonaangevende internationale bierkeuring voor brouwerijen, is vandeStreek bier wederom in de prijz...

Brouwerij Two Chefs Brewing lanceert crowdfundcampagne
16 november 2022Nieuws

Brouwerij Two Chefs Brewing lanceert crowdfundcampagne

De Amsterdamse craftbier brouwerij Two Chefs Brewing, onder meer bekend van het bier Funky Falcon - pale ale, is een crowdfundcampagne begonnen om ona...

Horecaconcept volledig in teken van koffie opent in 2023 in Rotterdam
24 oktober 2022Nieuws

Horecaconcept volledig in teken van koffie opent in 2023 in Rotterdam

Man Met Bril Koffie opent ’s werelds eerste koffiehotel in Rotterdam. In de zomer van 2023 opent het koffiehotel met 20 kamers en studio’s...

Cafe Martinot gesloten vanwege verbouwing pand, crowdfunding gestart om te heropenen
4 oktober 2022Nieuws

Cafe Martinot gesloten vanwege verbouwing pand, crowdfunding gestart om te heropenen

Ilan en Joël Benamara, twee Amsterdamse broers met Israëlische roots met beiden zo’n 25 jaar horeca ervaring heropenen binnenkort...

Eigenaar van Soep-er vertelt De CaféKrant alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar
22 september 2022Nieuws

Eigenaar van Soep-er vertelt De CaféKrant alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar

Soep-er, Utrechts eerste soepbar, zegt verrassende smaken en ingrediënten te mengen. Janine de Roode (29) is eigenaar van de lunchroom, waarboven...

vandeStreek opent crowdfunding voor foodbar aan de Oudegracht
26 augustus 2022Nieuws

vandeStreek opent crowdfunding voor foodbar aan de Oudegracht

De Utrechtse brouwers zijn van plan om eind dit jaar een foodbar te openen aan de Oudegracht 50. Met het openen van een locatie aan de Oudegracht gaat...

''De werkgever moet tegenwoordig flexibel zijn en slim roosteren''
21 juni 2022Nieuws

''De werkgever moet tegenwoordig flexibel zijn en slim roosteren''

Vandaag de dag blijft het personeelstekort het grootste probleem voor menig horecaondernemer. Hoe je het team slim kan managen en hoe je ervoor kan zo...

Dit zijn de 8 meest gelezen artikelen van 2021
21 december 2021Nieuws

Dit zijn de 8 meest gelezen artikelen van 2021

Het jaar 2021 was een bewogen jaar. Van een volledig lockdown in januari, naar volledig open in de zomer tot de avondlockdown in november. Het was &ls...

Interview Zeemanshuis, Scheveningen: ook zonder zeebonken nog een echt visserscafé
6 september 2021Nieuws

Interview Zeemanshuis, Scheveningen: ook zonder zeebonken nog een echt visserscafé

In de Scheveningse vissershaven vind je het Zeemanshuis, een café dat al sinds 1990 een toevluchtsoord is voor havenarbeiders, Engelse en Deens...

Crowdfunding tweede vestiging horecazaak VRK 
17 mei 2021Nieuws

Crowdfunding tweede vestiging horecazaak VRK 

Onlangs is de Crowdfundingsactie voor de tweede vestiging van Van Rossum’s Koffie: VRK succesvol van start gegaan. Het doel is om deze zomer een...

Mens, Bedrijf & Visie: Mark Tamsma, horeca-adviseur en horeca-accountant
19 maart 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Mark Tamsma, horeca-adviseur en horeca-accountant

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. D...

Café Ons Plein overleeft dankzij crowdfunding: "Wat een warmte van al die mensen"
18 februari 2021Nieuws

Café Ons Plein overleeft dankzij crowdfunding: "Wat een warmte van al die mensen"

Marcel Korver is eigenaar van dorpscafé Ons Plein in Heemskerk. Net als alle andere café-eigenaren heeft hij grote moeite om de crisis h...

Brouwer luidt de noodklok: “Tachtig procent van mijn omzet valt weg”
2 april 2020Nieuws

Brouwer luidt de noodklok: “Tachtig procent van mijn omzet valt weg”

Niet alleen de horeca, ook leveranciers zien de omzetten drastisch dalen. Rob van den Meijdenberg, oprichter en eigenaar van KraftBier uit Tilburg wor...

Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers
21 februari 2020Nieuws

Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij N...

Je horecazaak financieren zonder banken en beleggers
2 januari 2020Nieuws

Je horecazaak financieren zonder banken en beleggers

Decennialang was de vertrouwde bank de eerste instantie waar je aan dacht wanneer je om financiering verlegen zat. Tijdens de crisis kwam daar de klad...

Mede-eigenaar worden van een brouwerij? Het kan zo
28 juni 2019Nieuws

Mede-eigenaar worden van een brouwerij? Het kan zo

Brouwerij Oersoep uit Nijmegen begint vandaag met de verkoop van certificaten. Hiermee wordt het voor het eerst mogelijk om mede-eigenaar te worden va...

Interview: "Dit jazzcafé is een bedevaartsoord voor muzikanten"
25 maart 2019Nieuws

Interview: "Dit jazzcafé is een bedevaartsoord voor muzikanten"

Dit interview speelt zich af op heilige grond. Hier, in het Leidse jazz- en wijncafé De Twee Spieghels, stond de legendarische tenorsaxofonist...

Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?
20 februari 2019Nieuws

Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specia...

Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?
4 september 2018Nieuws

Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met e...

CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'
29 januari 2018Nieuws

CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro d...

Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food
5 januari 2018Nieuws

Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verand...

Interview: Glas in Lood bloeit op met pubquiz
15 december 2017Nieuws

Interview: Glas in Lood bloeit op met pubquiz

  Huiselijkheid, sterke drank, spellen en muziek. Dat zijn de vier pijlers waar de Deventer huiskamerkroeg Glas in Lood op rust. Anderhalf jaa...

Groningen krijgt misschien een hondencafé
22 september 2017Nieuws

Groningen krijgt misschien een hondencafé

Kattenliefhebbers kunnen in Groningen al in twee kattencafé’s terecht, maar voor hondenliefhebbers is het afzien. Tot nu, want hondencaf&...

Uitbreiding: Zo begin je een tweede zaak (en een derde, of vierde...)
2 augustus 2017Nieuws

Uitbreiding: Zo begin je een tweede zaak (en een derde, of vierde...)

Wat is nog aantrekkelijker dan een goedlopende zaak? Twee goedlopende zaken! Maar of je nu een formule kopieert of een compleet nieuwe zaak opent: zor...

Strengere regels rondom crowdfunding
26 juli 2017Nieuws

Strengere regels rondom crowdfunding

Het is een moderne manier om geld bij elkaar te verzamelen voor het starten van een horecaonderneming: crowdfunding. De Autoriteit Financiële Mar...