Brouwerij Two Chefs Brewing lanceert crowdfundcampagne

Auteur: Redactie
Drinks Financieel 16 november 2022
Brouwerij Two Chefs Brewing lanceert crowdfundcampagne

De Amsterdamse craftbier brouwerij Two Chefs Brewing, onder meer bekend van het bier Funky Falcon - pale ale, is een crowdfundcampagne begonnen om onafhankelijk door te kunnen blijven groeien. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, wil Two Chefs Brewing in 2025 de brouwcapaciteit hebben verdubbeld. Het is het doel dit voor eind januari 2023 met een lening van minimaal €500.000 te financieren.

Eerdere crowdfundcactie

Na een eerdere succesvolle crowdfundcampagne in 2016 hopen de oprichters van Two Chefs Brewing, Martijn Disseldorp en Sanne Slijper, hun plannen voor de toekomst van de brouwerij weer met behulp van crowdfunding te verwezenlijken. De vorige crowdfundcampagne heeft €300.000 opgebracht, waarmee de bouw van de Two Chefs Brewing brouwerij in Amsterdam is gefinancierd. Dankzij die lening, die dit jaar volledig is terugbetaald, heeft Two Chefs Brewing een enorme vooruitgang weten te boeken.

Dit jaar bestaat de brouwerij tien jaar. Toen ze in 2012 begonnen, waren de chefs nog met z’n tweeën. In 2016 bestond het bedrijf uit zes medewerkers en intussen zijn er alleen al in de brouwerij meer dan 37 werknemers actief. De bieren van Two Chefs zijn te vinden in horecagelegenheden, slijterijen en supermarkten door heel Nederland. Ook in het buitenland groeit de vraag naar hun craft bieren. Hierdoor zal de brouwerij dit jaar 1.000.000 liter produceren.

“Dit jaar groeien we 40% en in 2025 verwachten we twee miljoen liter bier te produceren. We gaan de markt op met alcoholvrij bier en soda’s en we breiden uit in Duitsland. We willen de brouwerij daarom uitbreiden met nieuwe machines en tanks om nóg meer kwaliteit te maken en daar hebben we jullie hulp bij nodig”, aldus Martijn Disseldorp, oprichter Two Chefs Brewing.

Investeer in de toekomst van Two Chefs

De brouwerij is toe aan een flinke uitbreiding. Hiervoor zijn nieuwe machines nodig om de productiecapaciteit flink op te schalen en bestaande processen te verbeteren en te verduurzamen. Het doel van de crowdfundcampagne is om een lening van minimaal €500.000 (met uitloop tot €1.000.000) binnen te halen. Hiermee zullen onder andere nieuwe vergistingstanks en lagertanks worden aangeschaft. Ook nodig zijn een inline carbonator, een stikstof generator, een omgekeerde osmose-apparatuur en een depalletizer. Met de bouw van een eigen laboratorium willen de brouwers kwaliteitscontroles verbeteren en nieuwe smaakexperimenten uitvoeren om zo nog beter bier te maken. Ook zullen zij het productassortiment vergroten met de lancering van nieuw alcoholvrij bier. Om de geplande groei te ondersteunen, zal er ook meer personeel nodig zijn, vooral ook om de groei in het buitenland verder op te pakken.

Investerings-beloningen

Naast 4% rendement op de lening, en eeuwige dank, kunnen mensen die bijdragen aan de toekomstplannen van de brouwerij ook allerlei extra beloningen verwachten. Van speciale bierpakketten en je naam vereeuwigen in de brouwerij, tot aan je eigen bier brouwen met de hoofdbrouwer – of zelfs als VIP mee met de oprichters van Two Chefs Brewing naar Amerika om exclusieve hoppen te selecteren. De leningen zullen een looptijd hebben van zes jaar. Meer informatie over de leningen en een volledig overzicht van de beloningen is te vinden op de crowdfundpagina van Two Chefs Brewing: www.twochefsbrewing.com/crowdfund.

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws