U heeft gezocht op : Kraanwater

23 juli 2019 Drinks Koffie & thee
Welke dorstlessers hebben de laagste klimaatbelasting?

De mussen vallen van het dak en je terras zit vol met dorstige gasten. Wil je ze een klimaatbewuste dorstlesser adviseren? Lees dan vooral verder! Wat we drinken draagt immers voor bijna een kwart bij aan de totale klimaatbelasting van voeding. Tijdens deze tropische dagen maakt het voor het klimaat...

9 mei 2019 Drinks Interview
''Sinas schenken we niet meer, dat is voorbij''

Low-carb, sugarfree en natuurlijk vegan-proof. Ook frisdranken moeten geloven aan de wens van de consument. Denk aan vers gemberwater, biologische cola, granaatappelmelasse en zelfgemaakte ijsthee. Natuurlijk. Coca-Cola regular blijft nog altijd het meest populaire drankje in de horeca. Maar dat...

11 februari 2019 Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: ''Ga er nooit vanuit dat de heer betaalt!''

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we het onderwerp ‘omgangsvormen en upselling’. Lastige materie, want je begeeft je op glad ijs, waarbij je etiquette en commercie op een fijne manier ...

6 februari 2018 Achtergronden KHN
Gratis kraanwater in de horeca wordt niet verplicht

EU-commissaris Frans Timmermans moedigt de horeca aan om ‘gratis’ kraanwater te schenken, maar wil het niet wettelijk verplichten. KHN vindt dat iedere horecaondernemer, of dat nu een restauranthouder of een eigenaar van een eetcafé of lunchroom is, zelf moet kunnen bepalen of hij...

5 september 2017 Drinks Achtergronden
Gratis waterkaraffen voor Haagse horeca

Gisteren vond de lancering plaats van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’. Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers stimuleren om kraanwater aan klanten te schenken. De eerste 12 kraanwaterkaraffen werden door de Haagse burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert, directeur va...

19 juni 2017 Drinks Achtergronden
Vijf tips om water te verkopen

3. Beleving We hadden het er al even over, maar de beleving speelt ook zeker een rol. Je kan de gast zelf water laten tappen, maar ook ‘eigen’ water aanbieden. Zo is het mogelijk om glazen flessen te produceren, waarop de naam en het logo van de zaak in is gegraveerd. Dit is niet alle...

12 augustus 2016 Drinks
Limburgse horeca schenkt veelvuldig gratis kraanwater

Uit een onderzoek dat R&M Matrix eind juli voor drinkwaterbedrijf WML uitvoerde, blijkt dat 86 procent van de Limburgse horeca kraanwater schenkt. Er werden voor het onderzoek 106 horecaondernemers bevraagd over het onderwerp. 54 procent van de ondernemers serveert enkel kraanwater als de ...

22 maart 2016
Schijf van Vijf: Brood mag weer en alcohol is not done

De Schijf van Vijf krijgt iedere paar jaar een update. Vandaag werd de nieuwe Schijf van Vijf bekendgemaakt. En wat blijkt? Brood mag weer! Witbrood is nog steeds uit den boze, maar volkorenbrood en roggebrood zijn helemaal prima. Overigens werd in Lunchroom in 2015 al aandacht besteed aan de kwes...

11 januari 2016
Gratis kraanwater. Daar gaan we weer

Kraanwater. Een woord dat jaarlijks terugkeert met betrekking tot de horeca. De horeca zou water gratis moeten verstrekken. De ergernis over het niet aanbieden van gratis water in de horeca is 103.000 Nederlanders een doorn in het oog. Zij tekenden een petitie voor gratis kraanwater in de horeca. ...

30 oktober 2015
Advertorial: Ecotap blijft groeien

Het succes van Ecotap zet stevig door. Het bewuste en omzettechnisch verantwoorde water van de sympathieke leverancier staat nu ook in Amersfoort op de kaart. Culinaire hotspot Restaurant De Aubergerie is al snel tot een culinaire hotspot uitgegroeid in Amersfoort. De Proef Amersfoort publieks...

24 augustus 2015
Grand Café De Tropen kiest voor Ecotap

Vandaag opent Grand Café De Tropen in het Amsterdamse Tropenmuseum zijn deuren. Deze bijzondere horecalocatie heeft een prachtig groot terras en een nieuwe doorgang naar het Oosterpark. Dorstige gasten kunnen naar eigen zeggen op een bewuste manier de dorst lessen, want op de kaart vind je water v...

24 juli 2015
50.000 tekenen petitie 'Overal kraanwater'

De discussie over kraanwater in de horeca is nog niet ten einde. Eerder deze week tekenden al meer dan 50.000 Nederlanders de petitie 'Overal kraanwater'. Deze petitie pleit ervoor dat de Nederlandse horeca, festivals en evenementen altijd kraanwater beschikbaar moeten maken voor hun bezoekers. ...

30 juni 2015
Gratis kraanwater tijdens Tour Utrecht

Dorstige Tour-bezoekers krijgen aanstaande zaterdag tijdens de Grand Départ in Utrecht gratis kraanwater als de thermometer 25 graden of hoger aangeeft. Hitteplan Op alle speciale publieksvenues waar de horeca met elkaar samenwerkt en hapjes en drankjes serveert, zal ook gratis kraanwater besc...

13 april 2015
Ecotap draait op volle toeren

Ecotap heeft er weer veel tevreden gebruikers bij, zoals Marcel Oost van Hotel Oostergoo in Grou. Het hotel is gelegen aan de prachtige kade in dit pittoreske plaatsje en water speelt een belangrijke rol in deze 'waterherberg'. Niet voor niets kunnen de gasten een fles zuiver tafelwater van Ecotap ...

27 januari 2015
Amsterdam: bier drinken uit veiligheidsglas

Bier drinken uit veiligheidsglas? Amsterdam spant weer eens de kroon als het gaat om absurde regelgeving. Om uitgaansgeweld te voorkomen, moeten horecazaken die gebruik maken van verruimde openingstijden (en waarbij in een jaar tijd twee incidenten met glaswerk zijn voorgevallen, of waar één inc...

9 januari 2015
Gratis kraanwater en populaire BN'ers

74% van de Nederlandse consumenten is van mening dat er naast water uit een fles(je) ook kraanwater moet worden aangeboden in een café of restaurant. Zes op de tien Nederlandse cafés en restaurants is bereid om gratis kraanwater te schenken aan hun gasten. Op nummer 1 staat, zowel bij mannen als...

23 september 2014
Megarestaurant kiest voor ECOtap

In Leeuwarden heeft Hydro Sano onlangs de installatie van haar "ECOtap":http://www.ecotap-horeca.nl/ gedaan bij Wokpaleis Friesland. Een zaak met maar liefst 750 couverts (!). Een aantal waar menig restaurateur alleen maar van kan dromen. Dat is niet alles: mevrouw Hu, de eigenaresse, is van plan n...

9 juli 2014
Post-mix of flesje in je zaak?

Cola is nog steeds de favoriet van frisdrankdrinkend Nederland. Hoewel de koolzuurhoudende dranken nog steeds populair zijn, drinken gasten ook steeds meer gezondere vruchtendranken en verantwoord fris. De meeste horecaondernemers schenken frisdrank uit kleine horecaflesjes. Kwaliteit is daarbij h...

11 maart 2014
Weg met afval en verspilling

Een glimlach ontlokken aan de gast is voor veel ondernemers in de horeca een deel van de beloning. Het tegengaan van verspilling, afval, verpakking en kilometers van toeleveranciers is in de horeca steeds meer aan de orde om een bijdrage te leveren aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Sa...

7 oktober 2013 Diner
Maak tafelwater van kraanwater!

Op zoek naar een economisch en ecologisch verantwoord alternatief voor mineraalwater? Zonder investering voor u? Dan hoeft u niet verder te zoeken. De speciale ecotap kraan en bijbehorende flessen bieden de uitstraling van mineraalwater en het is bovendien veel beter voor het milieu. Geen invest...

3 juni 2013
In opmars dankzij De RestaurantKrant

Hydro-Sano, het bedrijf achter de ECOtap, besloot om te adverteren in De RestaurantKrant en op de website en werd positief verrast door de aanvragen. ''Van Terschelling tot Zeeland en van Scheveningen tot Lievelde krijgen we aanvragen’’, aldus de directie van Hydro-Sano. ''Onze doelstelling is...

5 april 2013
Gast wil niet betalen voor kraanwater

De horeca ligt onder vuur. Gasten vinden dat ze teveel voor kraanwater betalen. Zelfs de politiek bemoeit zich ermee. Maar ondernemers zijn toch vrij om hun prijsbeleid te bepalen? Hoe eerlijk vinden gasten het eigenlijk om voor kraanwater te moeten betalen? Wat is men bereid te betalen? Hotelsch...

8 januari 2013
Gast geeft 1 euro voor karaf kraanwater

Auw! Dat moet tegen het zere been van GroenLinks zijn. Uit onderzoek van waterbedrijf Vitens blijkt dat 80 procent van de Nederlanders rond de 1 euro willen betalen voor een karaf water in de horeca. De politieke partij pleitte vorig jaar nog voor gratis water in de horeca Slechts 20 procent bet...

10 augustus 2012
'Gratis kraanwater in horeca'

GroenLinks heeft een nieuw plan bedacht. De politieke partij pleit voor gratis kraanwater voor horecagasten. Flessenwater is duurder en bovendien schadelijker voor het milieu dan water uit de kraan. Ergernis Horecaondernemers zouden hun gasten gratis kraanwater moeten aanbieden. Volgens de parti...

10 augustus 2012

Fantastisch proefballonnetje van GroenLinks. Gratis kraanwater voor alle horecagasten. De politieke partij vergeet echter de kostenkant van de horecaondernemer. Ieder rondje kost namelijk 114,76 euro. Leeg glas Tot dit bedrag komt de redactie van de horecavakbladen De RestaurantKrant, Lunchroom,...

3 november 2011
Kraanwater lekkerder dan merkwater

Het kraanwater uit Bavel is lekkerder dan water met een merk als Spa, Sourcy, Vittel en Chaudfontaine. Tijdens een blindproeverij op de biertapwedstrijd van Koninklijke Horeca Nederland kwam het kraanwater als beste uit de bus. Weinig serieuze bedreiging De ruim honderd aanwezige representant...

21 juni 2010
Kraanwater op de kaart

Samen met strandpaviljoenhouders en restauranthouders start Waterleidingbedrijf Puur Water en Natuur (PWN) deze zomer de actie Kraanwater voor Rwanda. Het bedrijf probeert op allerlei manieren het drinken van kraanwater te stimuleren. Een project dat hierbij aansluit is om in horecagelegenheden het ...

10 maart 2010
Mineraalwater als ideale tafelpartner

In de enige werfkelder die Amsterdam rijk is gaven Chaudfontaine, Mister Kitchen en watersommelier Roland Vanden Abeele medio maart tekst en uitleg waarom mineraalwater een ideale tafelpartner is in de Nederlandse horeca. Vanden Abeele ging tijdens zijn uitleg in op de drie belangrijkste kenmerken v...

15 december 2009
KHN: "Wel of geen kraanwater is keus van ondernemer"

Of een horeca-ondernemer gratis kraanwater schenkt aan gasten moet hij zelf kunnen bepalen. Dat vindt Hans Leenhouts, projectleider op de afdeling Horeca Ondernemers & Adviseurs bij Koninklijke Horeca Nederland. "Je moet je als ondernemers afvragen: maken mijn gasten er een punt van als ik het niet ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: