Gratis waterkaraffen voor Haagse horeca

5 september 2017 | Thijs Jacobs

Gisteren vond de lancering plaats van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’. Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers stimuleren om kraanwater aan klanten te schenken. De eerste 12 kraanwaterkaraffen werden door de Haagse burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert, directeur van Dunea, aangeboden aan Maarten Hinloopen, eigenaar van onder andere de Boterwaag op de Grote Markt in Den Haag. Op zijn beurt heeft Maarten Hinloopen de tweede serie van 12 gratis karaffen aangeboden aan collega-horecaondernemer Achou Zhang van Court Garden Hotel. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega. Aanstaande woensdag worden de volgende 12 Dunea karaffen aangeboden aan de directeur van Hortus Botanicus in Leiden Prof. Dr. Paul Kessler en cateraar Robin van der Schuyt, partner bij van der Linde Catering bij de Hortus in Leiden. www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’

Met de estafette stimuleert Dunea het schenken van kraanwater in een horecagelegenheid. Wim Drossaert (directeur Dunea):“Mooi om te zien dat ons initiatief op zoveel steun en enthousiasme kan rekenen. Steeds meer mensen beseffen dat het groot goed is dat we in Nederland het kraanwater zo vers uit de kraan kunnen drinken. Het is lekker en duurzaam: er komt geen transport of plastic fles aan te pas. Dat drinkt lekker weg, zowel thuis als uit. Een karafje kraanwater bestellen in de horeca is steeds normaler. En gelukkig geven steeds meer ondernemers daar gehoor aan. Dat is pas gastvrij. Om dat nog meer te stimuleren stellen we gratis karaffen beschikbaar voor de horeca in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater nog leuker!” aldus Wim Drossaert.

Gratis of tegen vergoeding

Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. Horecaondernemingen kunnen de waterkaraffen bestellen via: www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Over Dunea

Het water van Dunea wordt gezuiverd in Nationaal Park Hollandse Duinen. Dagelijks kunnen 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland rekenen op goed en betrouwbaar drinkwater. Wij ontvangen jaarlijks 1 miljoen recreanten in de duinen tussen Monster en Katwijk. We beheren deze prachtige natuur en beschermen de drinkwaterwinning. Dat doen we al ruim 140 jaar. www.dunea.nl.

Op de foto: Overhandiging eerste 12 Dunea waterkaraffen met v.l.n.r. Achou Zhang van Court Garden Hotel, Maarten Hinloopen (eigenaar van o.a. de Boterwaag), burgemeester Pauline Krikke en Wim Drossaert (directeur Dunea). Fotograaf: Esther van der Wallen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: